SPORT24

Λυκογιάννης: "Νωρίς για να κριθούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός"

Λυκογιάννης: "Νωρίς για να κριθούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός"

Ο προπονητής του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 μετά τη νίκη με 74-60 επί του Κολοσσού Ρόδου, ενώ αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη EuroLeague.

Ο προπονητής του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στον Σπύρο Κοντό μετά τη νίκη με 74-60 επί του Κολοσσού Ρόδου, ενώ αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη EuroLeague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Για τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου: "Από την προετοιμασία που κάναμε μέσα στην εβδομάδα γι” αυτό το παιχνίδι, είχε φανεί ότι θα είχαμε άγχος. Νομίζω ότι παίξαμε κάτω από τις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα, αλλά και ως από την εικόνα που είχαμε έως τώρα. Όμως ήταν πολύ φυσιολογικό. Ήμασταν πολύ αγχωμένοι στην επίθεση. Το καλό ήταν ότι μείναμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ενα μικρό ξέσπασμα που κάναμε στα τελευταία πέντε λεπτά ήταν αρκετό για να μας δώσει τη νίκη, ενώ πήραμε και μία μικρή διαφορά στο τέλος".

Για τη θέληση που έδειξε η ομάδα του για να πάρει τη νίκη παρά το άγχος της: "Χτυπήσαμε στο επιθετικό ριμπάουντ. Παίξαμε με αλλαγές προς το τέλος, ενώ είχαμε συζητήσει και για τα miss-match. Βγάλαμε αυτή τη μικρή ενέργεια που χρειάστηκε για να πάρουμε τη νίκη".

Για το αν τα 0/12 τρίποντα που είχε ο Χολαργός ήταν αποτέλεσμα του άγχους ή αν κάποια σουτ δεν ήταν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις: "Δεν έχω την αίσθηση ότι έχουμε κακούς σουτέρ. Σε όλα τα φιλικά είχαμε μεγάλα ποσοστά, έχουμε παιδιά που έχουν ικανότητα σε αυτό το κομμάτι. Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχαμε 45,5% ποσοστό στο τρίποντο. Σήμερα νομίζω ήταν καθαρά θέμα πίεσης. Χάσαμε κάποια σουτ που ήταν πολύ καλές επιλογές".

Για το γεγονός ότι απέναντι στην πρώην ομάδα του ο Χολαργός πέτυχε την πρώτη του νίκη: "Ήταν δύσκολο και για εμένα να το διαχειριστώ. Θεωρώ ότι για εμένα ψυχολογικά θα είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Είδα παλιούς συνεργατικές και φίλους. Ανθρώπους που για τέσσερα χρόνια έχουμε μοιραστεί πολλές στιγμές. Όσο περνούσε ο χρόνος στο παιχνίδι κι εγώ το διαχειρίστηκα καλύτερα. Η επαγγελματική ζωή είναι τέτοια που σε φέρνει πολλές αντίπαλο με κάποιους ανθρώπους που στο παρελθόν ήσουν συνεργάτης. Έτσι είναι το μπάσκετ".

Για το φετινό πρωτάθλημα και τον στόχο του Χολαργού: "Ο στόχος του Χολαργού είναι να κερδίσει τον σεβασμό και μετά μιλάμε για τα υπόλοιπα. Θεωρώ ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κρίσεις. Προς το τέλος του πρώτου γύρου θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα, για το ποια θα είναι τα γκρουπ που θα έχουν δημιουργηθεί. Για το ποιες είναι οι ομάδες που θα πάνε για κάτω, ποιες θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τα πλέι οφ. Ποιες είναι οι ομάδες που πάνε για την εξάδα".

Για την εικόνα που έχει ως τώρα για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: "Και γι” αυτές τις δύο ομάδες είναι νωρίς ακόμα για κρίσεις. Είναι δύο ομάδες που έχουν κάνει αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγαλύτερη ομοιογένεια, γιατί κράτησε κάποιους σημαντικούς παίκτες από πέρσι κι έφερε ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Ήρθε ο Λάσμε που ξέρει τον οργανισμό, πότε νομίζω ότι υπάρχει μία ομοιογένεια.

Ο Ολυμπιακός έφερε έναν πολύ έμπειρο και έξυπνο προπονητή. Προσπαθεί να αλλάξει το στυλ του κυρίως στην επίθεση. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες θα κριθούν για τα πάντα, την χρονική στιγμή που θα παίζονται η πρόκριση στην οκτάδα της EuroLeague καταρχήν και στη συνέχεια για το ποιος μπορεί να πάει στο Final4. Πιστεύω τότε θα κριθούν αυτές οι ομάδες. Τώρα απλά δοκιμάζουν πράγματα. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλεις συμπέρασμα. Μέχρι εκείνος το σημείο θα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Το ποιος θα είναι φορμαρισμένος εκείνη την περίοδο θα καθορίσει τα πάντα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από την εικόνα τους την πρώτη αγωνιστική. Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος στο δεύτερο ημίχρονο με εμάς που έκλεισε η διαφορά στους δέκα πόντους και είδαμε τι εμφατική εμφάνιση είχε μέσα στην έδρα της Χίμκι. Είναι ομάδες που μπορούν να διαχειρίζονται τα πάντα. Νομίζω θα είναι πολύ λάθος κάποιος να κάνεις κρίσεις από τώρα και να βγάλει συμπεράσματα".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ