SPORT24

Λοντίγκιν: "Δίνω 60% πιθανότητες στην πρόκριση του Ολυμπιακού"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο διεθνής τερματοφύλακας της εθνικής Ρωσίας και πρώην της Ξάνθης και του Ολυμπιακού, Γιούρι Λοντίγκιν, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" για τις μάχες των "ερυθρόλευκων" με την Κρασνοντάρ.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της εθνικής Ρωσίας και πρώην της Ξάνθης και του Ολυμπιακού, Γιούρι Λοντίγκιν, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Γιάννη Φιλέρη και Τάσο Νικολογιάννη, για τις μάχες των "ερυθρόλευκων" με την Κρασνοντάρ στα Playoffs του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νέα του ομάδα (Γκαζιαντέπ): "Στην αρχή είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, γιατί μετά από μία… βαριά ήττα δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο καθώς είμαστε μία καινούργια ομάδα που κάνει ακόμα μεταγραφές και δεν είχαμε χρόνο να παίξουμε ούτε ένα φιλικό όλοι μαζί. Όμως νομίζω ότι θα τα πάμε καλά στη συνέχεια της σεζόν γιατί έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και καλό σύνολο".

Για το τουρκικό πρωτάθλημα: "Είναι κάτι καινούργιο για εμένα καθώς δεν έχω αγωνιστεί ξανά εδώ αν και έχω παρακολουθήσει μερικά παιχνίδια τηλεοπτικά".

Για το αν οι ομάδες της Τουρκίας έχουν «ξεφύγει» οικονομικά από τις ελληνικές: "Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι σε κάποιες ομάδες υπάρχει θέμα πληρωμών. Το ζήτημα δεν είναι να υπόσχονται πράγματα σε κάθε παίκτη, αλλά να του τα δίνουν κιόλας. Αυτό στην Τουρκία μπορούν να το κάνουν μόνο πέντε-έξι ομάδες".

Για τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με την Κρασνοντάρ: "Έτσι όπως είδα τον Ολυμπιακό, η ομάδα κράτησε τους περισσότερους παίκτες και έκανε δύο τρεις καλές προσθήκες. Αν εμφανιστεί όπως στα προηγούμενα ματς, τότε θα μπορέσει να προκριθεί. Πλέον προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, καθώς είναι γρήγορη και τεχνική ομάδα. Αν είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, τότε έχουν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους".

Για την Κρασνοντάρ: "Η Κρασνοντάρ ξεκινώντας από τον πρόεδρο της που είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις για να μιλάει με τους ανθρώπους του συλλόγου, προσπαθεί πάντα και πιέζει τους προπονητές να παίρνουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο στο στυλ της Μπαρτσελόνα. Η Κράσνονταρ δεν θα παίξει ποτέ αμυντικά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και η αντίπαλη ομάδα".

Για το αν η Κράσνονταρ είναι καλύτερη εκτός έδρας: "Μου φαίνεται ότι εκτός έδρας της φεύγει το άγχος και οι παίκτες της αγωνίζονται πιο απελευθερωμένα. Στα περσινά ματς που είχαμε παίξει με τη Ζενίτ στην έδρα τους, κατάλαβα ότι μπορείς να νικήσεις εκεί. Νομίζω ότι εκτός έδρας είναι καλύτεροι παρόλο που έχουν ένα καταπληκτικό γήπεδο που γεμίζει. Γενικά η Κράσνονταρ είναι από τις καλύτερες ομάδες στο ρωσικό πρωτάθλημα".

Για το ποιο θεωρεί ότι είναι το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού: "Νομίζω ότι είναι σημαντική η παραμονή του κορμού ποιοτικών παικτών και οι δύο τρεις μεταγραφές που φαίνεται πως φέρνουν αποτέλεσμα. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρξει διάρκεια στην απόδοση. Εγώ βλέπω ένα σύνολο που έχει χαρακτήρα και μπορεί να πετύχει αρκετά πράγματα".

Για τον Ζοσέ Σα: "Ο Ζοζέ (Σα) έπαιξε σημαντικό ρόλο για τις προκρίσεις του Ολυμπιακού και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να έχει έναν τερματοφύλακα ανάλογης κλάσης".

Για το ποια ομάδα προβλέπει να προκριθεί: "Δίνω 60% πιθανότητες στην πρόκριση του Ολυμπιακού".

Το ηχητικό της συνέντευξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ