SPORT24

Κούγιας στον Sport24 Radio 103,3: "Άμεση αποβολή για Ξάνθη, διαφορετική τιμωρία για ΠΑΟΚ"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και υποστήριξε πως η Ξάνθη ανήκει μέσω παρένθετων προσώπων στον Ιβάν Σαββίδη, το οποίο αν αποδειχθεί θα σημαίνει την άμεση αποβολή των Ακριτών. Ποια μπορεί να είναι η τιμωρία για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι Τρεις Μπαλαδέρος" με τους Διονύση Βερβελέ, Κώστα Τσίλη και Κώστα Γουλή φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την εκδίκηση της υπόθεσης για πιθανή πολυϊδιοκτησία που αφορά τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως η Ξάνθη ανήκει μέσω παρένθετων προσώπων στον Ιβάν Σαββίδη, το οποίο αν αποδειχθεί θα σημαίνει την άμεση αποβολή των Ακριτών μέσω της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ δεν αποκλείεται για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι διαφορετική η τιμωρία.

"H συνεδρίαση έγινε κανονικά και παρόντες σ' αυτή ήταν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Ξάνθη ως καταγγελλόμενες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως καταγγέλλουσα και η ΠΑΕ ΑΕΛ που κατά την κρίση μας έχει έννομο συμφέρον, καθώς σε περίπτωση αποβολής, η ομάδα μας θα έπαιρνε τη θέση της στην πρώτη εξάδα και κατ' επέκταση στα playoffs. Κατά την κρίση μας η ΠΑΕ Ξάνθη ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη μέσω παρένθετων προσώπων. Η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ Ξάνθη έχει γίνει μέσω διάφορων offshore εταιρειών που σχετίζονται με τον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ", ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια τόνισε:

"Θα ανεβάσουμε δικόγραφο στην ιστοσελίδα της ομάδας που, κατά την άποψή μας, θα είναι φανερό πως υπάρχει θέμα πολυϊδιοκτησίας, μέσω παρένθετων ατόμων. Παράλληλα, απεστάλη ένας ανώνυμος φάκελος με πολύ σημαντικά έγγραφα, τα οποία, ωστόσο, δόθηκαν μόνο στις ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ επειδή είναι οι καταγγελλόμενες ομάδες. Ο πρόεδρος της έδρας είπε στις δύο ομάδες ότι μπορούν να τα πάρουν, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους".

Για την πιθανή τιμωρία των δύο ΠΑΕ: "Η ανάκληση του πιστοποιητικού σημαίνει την άμεση αποβολή της Ξάνθης. Ωστόσο, είναι πιθανό για τον ΠΑΟΚ η ποινή να είναι διαφορετική και να αφορά αφαίρεση βαθμών και ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο".

Ακούστε το ηχητικό:

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ