SPORT24

Καβαλιεράτος στον Sport24 Radio: Τα δεδομένα της απόφασης του CAS

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολίασε στον Sport24 Radio και στην εκπομπή "Basket Chef" τα δεδομένα της υπόθεσης στο CAS σχετικά με την καταγγελία του Ολυμπιακού σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει στην EuroLeague επίσημα μια θέση του Παναθηναϊκού που είχαν αναπαράγει τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα περί χρηματισμού των διαιτητών εκείνου του ματς. Είναι το περιβόητο "λάθος ρεπορτάζ", αφού η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε ότι είχε προχωρήσει σε τέτοια διαρροή ή αλλιώς non paper.

Ο αθλητικός δικαστής της EuroLeague είχε βάλει στο αρχείο την καταγγελία της αναφορικά με τα όσα συκοφαντικά φέρεται να είπε εναντίον του Ολυμπιακού ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τόσο στους διαιτητές - είχαν καταγραφεί στο Φύλλο Αγώνα - όσο και στο περιθώριο της αναμέτρησης της 9ης Νοεμβρίου 2018.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το θέμα, έκανε προσφυγή στο CAS και ζήτησε την τιμωρία του Παναθηναϊκού. Προσκόμισε μάλιστα νέα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε δημοσιογράφος που έδειξε το non paper, - αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν πήρε θέση.

Αποφάσισε όμως να στείλει την υπόθεση πίσω στην EuroLeague, ώστε να εξεταστεί μαζί με την καταγγελία που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός κατά του Ολυμπιακού. Σε συνδυασμό, δηλαδή με τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν (μαρτυρία δημοσιογράφου), ζητά από τον ανεξάρτητο δικαστή της EuroLeague να ανοίξει πάλι την υπόθεση και να την βγάλει από το αρχείο. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός διέψευσε πως υπήρξε η οποιαδήποτε διαρροή.

Πρόκειται λοιπόν για μία άμεση δικαίωση του Ολυμπιακού σε πρώτο βαθμό κατά της EuroLeague και του ανεξάρτητου δικαστή που είναι υποχρεωμένοι να επανεξετάσουν την υπόθεση έχοντας μάλιστα καινούργια στοιχεία. Υπό μία έννοια μοιάζει και με νίκη επί του Παναθηναϊκού διότι οι πράσινοι είχαν κερδίσει την υπόθεση δύο φορές στην EuroLeague και πλέον επιστρέφουν στο εδώλιο. Βέβαια στην ίδια υπόθεση θα έχουν κάνει κι αυτοί καταγγελία, συνεπώς θα είναι και ο Ολυμπιακός κατηγορουμένος. Ομως δεν υπάρχει απόφαση του CAS κατά του Παναθηναϊκού, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό και δεν αποκλείεται ο ανεξάρτητος δικαστής να δικαιώσει εκ νέου τους πράσινους, όπως έκανε τις δύο προηγούμενες φορές.

Διότι ο πραγματικός νικητής της δικαστικής αυτής διαμάχης θα είναι αυτός που θα κερδίσει την υπόθεση στην EuroLeague και την απόφαση θα την πάρει εν νέου ο δικός της ανεξάρτητος δικαστής.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά την είδηση για την απόφαση του CAS, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας σχετικά: "η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έχασε καμία υπόθεση στο CAS. Μετά τη δικαίωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και στους δυο βαθμούς της Euroleague, η ΚΑΕ Ολυμπιακός απέσυρε την έφεσή της, το διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης έκρινε πως είναι αναρμόδιο και επέστρεψε την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή, τόσο λόγω νέας κατάθεσης δημοσιογράφου της NOVA, όσο και για να συνεκδικασθεί με την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εις βάρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ