SPORT24

Κασελάκης στον Sport24 Radio 103,3: "Καταστροφικό αυτό που γίνεται στο μπάσκετ"

Κασελάκης στον Sport24 Radio 103,3: "Καταστροφικό αυτό που γίνεται στο μπάσκετ"
EUROKINISSI

Ο φόργουορντ του Προμηθέα, Λεωνίδας Κασελάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Sport24 Radio 103,3 "Έλα στο λαό σου", όπου μίλησε για την εντυπωσιακή πορεία των Πατρινών σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Λεωνίδας Κασελάκης στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό.

Ο 29χρονος φόργουορντ μίλησε για την πορεία του Προμηθέα σε Basket League και EuroCup, ενώ δεν απέφυγε να σχολιάσει και τα τεκταινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ που... καταστρέφουν το προϊόν.

Αναφορικά με τους στόχους του Προμηθέα, είπε: "Δεν μας αποπροσανατολίζει η περσινή πορεία. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία, αλλά ενδεχομένως αυτό δε θα γινόταν αν δεν υπήρχε η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα. Ωστόσο δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Ο Προμηθέας δουλεύει και θέλει συνεχώς να τρυπάει το ταβάνι του. Είναι μία ομάδα χωρίς brand name, που παίζει το ρόλο του τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη. Για αυτό τα βήματα που κάνουμε είναι πιο σημαντικά και πιο δύσκολα. Η ομάδα μέσω της μεθοδικότητάς της δουλειάς της και του οράματος της διοίκησης νομίζω ότι έχει κάνει αυτά για τα οποία είχε χτιστεί. Συνεχώς θέτουμε νέους και πιο δύσκολους στόχους. Φέτος είναι πολύ πιο δύσκολα διότι μετά την καλή περσινή χρονιά μας περιμένουν όλοι. Οπότε πρέπει να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Οπότε φέτος η όποια επιτυχία μας θα είναι μεγαλύτερη, αφού δε θα μιλάμε για μία έκπληξη, αλλά για μία ομάδα που έχει θέσει τις βάσεις για μία καλή πορεία τα επόμενα χρόνια".

Για το πώς διαχειρίζονται τις δυσκολίες: "Όλα είναι θέμα διαχείρισης και εμπειρίας. Όλα τα παιδιά είναι έμπειρα και κουβαλούν χιλιόμετρα στην πλάτη τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν διπλά παιχνίδια. Τις περισσότερες φορές θα έχουμε απέναντί μας καλές ομάδες, οπότε χρειάζεται διαχείριση συναισθημάτων και στις νίκες και τις ήττες. Εμείς δείξαμε καλή αντίδραση μετά τη μεγάλη μεσοβδόμαδη νίκη μας, επικρατώντας του Ηφαίστου στη Λήμνο".

Για το μείγμα Ελλήνων και ξένων παικτών: "Ο Προμηθέας δε διαχωρίζει ξένους και Έλληνες, καθώς ανανεώνει πρώτα τα συμβόλαια των ξένων. Δηλαδή οι Χολ, Έλις και Λίποβι είναι για τρίτο χρόνο στην ομάδα μας. Δε θεωρώ ότι είναι κριτήριο αν κάποιος είναι Έλληνας ή ξένος. Είναι πολύ σημαντικό οι ξένοι να έχουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα και να ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Η επιλογή των παικτών γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια".

Ο Αγραβάνης έχει ήδη επανέλθει στο υψηλό επίπεδο

Για τους συμπαίκτες του Δημήτρη Αγραβάνη και Γιώργο Μπόγρη: "Ο Δημήτρης έχει ήδη επανέλθει στο υψηλό επίπεδο. Με τις εμφανίσεις του έχει βοηθήσει την ομάδα στο τέσσερα και το πέντε. Κάνει πάντα ό,τι του ζητηθεί. Είναι παίκτης που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να δώσει το 100% κι αυτό εκτιμάται από τον προπονητή. Αυτό ισχύει και για τον Γιώργο Μπόγρη, που βοηθάει σε πολλούς τομείς. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται κάποιες φορές από τη στατιστική, αλλά είναι ένας κομβικός παίκτης. Είναι πολύ σημαντικός για να φαινόμαστε όλοι καλύτεροι".

Για την απουσία του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα : "Δεν έχει καμία σχέση με την αίγλη του παρελθόντος. Ήδη λέγαμε ότι ήταν ένα πρωτάθλημα των δύο και δε μας άρεσε. Τώρα είναι ένα πρωτάθλημα του ενός. Νομίζω ότι είναι καταστροφικό για όλους αυτό που γίνεται. Τόσο σε επίπεδο χορηγιών, όσο και λάμψης. Λείπει η μητέρα των μαχών, τα παιχνίδια των αιωνίων, που τα παρακολοθούσε όλη η Ευρώπη. Νομίζω όλο αυτό αποδυναμώνει τις δύο ομάδες και στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει παιχνίδια, άρα δεν έχει ρυθμό. Μπορεί να λέμε για κούραση, αλλά οι παίκτες θέλουν παιχνίδια. Με έναν αγώνα την εβδομάδα, ένα ρόστερ 12 παικτών δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βλέπει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ως μία έξτρα καλή προπόνηση, αλλά αυτό δεν τον ενεργοποιεί όσο πρέπει. Όλα αυτά που γίνονται ζημιώνουν τους πάντες. Ζημιώνουν τις άλλες ομάδα, που με τον Ολυμπιακό στην έδρα τους θα είχαν sold out. Το ενδιαφέρον ολοένα και μειώνεται. Απαιτείται να βρεθεί λύσει και να συμμετέχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δίνει έναυσμα στους μικρούς να κάνουν το κάτι παραπάνω και να μπουν σφήνα στους δύο. Εμάς μας συμφέρει αυτό που γίνεται διόιτι βγήκαμε δεύτεροι και θα μπορούσαμε να κοκορευόμαστε, αλλά δε θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δε μας αρέσει που ο Ολυμπιακός δεν παίζει στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παίζουν όλοι και να πηγαίνουμε να τους νικάμε. Όχι να παίρνουμε τις θέσεις επειδή δε συμμετέχουν στο πρωτάθλημα".

Στην Ελλάδα μιλάμε για κωμικοτραγικά πράγματα

Για τους προσωπικούς του στόχους: "Συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Μου αρέσει να βοηθάω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι και όποτε το κάνω το ευχαριστιέμαι. Κι ας μην έχει να κάνει μόνο με το σκοράρισμα. Θέλω να τελειώσει η σεζόν και να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου. Να ξέρω ότι έδωσα το καλύτερο που μπορούσα για να περάσω ένα ήσυχο καλοκαίρι με τους δικούς μου ανθρώπους και να μην τους ταλαιπωρώ".

Για την εθνική ομάδα και την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: "Στην Ελλάδα μιλάμε για κωμικοτραγικά πράγματα, καθώς δεν υπολογίζαμε ομάδες που έχουν παίκτες από το ΝΒΑ. Όλα αυτά διότι ζούσαμε στη σφαίρα τη δική μας. Δε ήμουν μέσα στην ομάδα για να ξέρω τι έφταιξε. Μιλάμε για αποτυχία, καθώς υπήρχαν απαιτήσεις. Η κριτική όσων είναι απέξω γίνεται εύκολα. Οι αρμόδιοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να είναι το επόμενο βήμα πιο προσεγμένο και σωστό. Πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα στην εθνική και να μην την κρίνουμε μόνο από τα αποτελέσματα. Να κρίνουμε τις επιλογές από την αρχή. Το να κρίνουμε τα πάντα εκ του αποτελέσματος δε σε οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα. Να δούμε πιο εμπεριστατωμένα τα βήματα που πρέπει να κάνουμε από τις μικρές ηλικίες. Από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα και εκεί πρέπει να δώσουμε το βάρος μας. Έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πρέπει να τον πλαισιώσουμε κατάλληλα για να πετύχουμε τη διάκριση που μας έχει λείψει και την έχουμε ανάγκη".

Photo Credits: Eurokinissi

Ακούστε τη συνέντευξη του Λεωνίδα Κασελάκη στον Sport24 Radio 103,3:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ