SPORT24

Καραπαπάς για το Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστερας: "Φίλοι για μία ζωή, μάχη για 90 λεπτά"

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την αποψινή (22.00) αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και για την έφεση κατά της τιμωρίας δύο αγωνιστικών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στη Super League 1.

Ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Μπαλαδέρος», με τους Διονύση Βερβελέ, Κώστα Γουλή και Κώστα Τσίλη.

Αρχικά αναφέρθηκε στο αποψινό (22.00) παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" με τον Ερυθρό Αστέρα, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

"Δεν υπάρχει τίποτα χαλαρό. Θα είναι 90 λεπτά μάχης. Θα παλέψουμε με νύχια και δόντια για να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση και να συνεχίσει στο Europa League. Είναι άλλο πράγμα η φιλία εκτός αγωνιστικού χώρου και η αδελφοσύνη μεταξύ των οπαδών, που όλα είναι πολύ όμορφα, κι άλλο το πάθος και η ανάγκη να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι. Νομίζω είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ερυθρό Αστέρα και το δίκαιο θα είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει την υπέρβαση και να είχαμε αφήσει εκτός την Τότεναμ, αλλά δεν έγινε αυτό.

Το δίκαιο, λοιπόν, είναι να συνεχίσουμε το ευρωπαϊκό ταξίδι, διότι έχει μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι αν ο Ολυμπιακός δε συνεχίσει και σταματήσουμε να παίρνουμε βαθμούς φέτος, τα δεινά είναι μπροστά μας. Άρα δεν υπάρχει τίποτα χαλαρό. Θα είναι μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όπως ήταν στο Βελιγράδι, καθώς ξέρετε τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο ομάδες για περισσότερα από 30 χρόνια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα γίνει μάχη στο γήπεδο. Και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα και ο κόσμος θα πάνε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να δώσουν μάχη για να πάρουν μία μεγάλη πρόκριση.

Υπάρχει η συγκέντρωση στο Σύνταγμα που οι οπαδοί των δύο ομάδων θα πάνε μαζί στο γήπεδο, όπως έγινε στο Βελιγράδι. Νομίζω αυτή είναι η μεγαλύτερη οπαδική φιλία στην Ευρώπη, ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβανόμαστε εμείς που είμαστε Ολυμπιακοί. Η φιλία είναι για μία ζωή, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα είναι μάχη. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια. Να πολεμήσουν για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη.

Άλλωστε, η εξέδρα δεν παίζει ποδόσφαιρο. Και θυμάστε ότι στο Βελιγράδι, ο Μάριν πήγε να… κόψει το ποδόσφαιρο στον Τσιμίκα. Αυτό ήταν αντιαθλητικό. Θυμάστε με τι πάθος έπαιξε ο Ερυθρός Αστέρας, όπως και εμείς, κι αν δεν είχε αποβληθεί ο Μπενζιά θα είχαμε νικήσει. Περασμένα, ξεχασμένα. Σημασία είχε το αποψινό (11/12) παιχνίδι, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να μπουν με πάθος και να τα δώσουν όλα. Ο κόσμος θα δημιουργήσει φοβερή ατμόσφαιρα και θα βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στην πρόκριση. Μόνο αυτή μετράει για εμάς. Για 90 λεπτά θα δώσουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για την πρόκριση. Υπάρχει απόλυτη ηρεμία σε όλους. Το γενικό σύνθημα είναι να πάμε να δώσουμε μία μεγάλη μάχη και να συνεχίσουμε το ευρωπαϊκό μας ταξίδι. Αυτό θέλουμε όλοι και επιθυμία μας είναι να φτάσουμε μακριά".

Για την έφεση κατά της τιμωρίας δύο αγωνιστικών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στη Super League 1:

"Εκδικάζεται σε λίγη ώρα και θέλουμε να πέσει η ποινή των δύο αγωνιστικών, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο που μας επιβλήθηκε. Εδώ σε άλλα παιχνίδια χτυπούν τους ποδοσφαιριστές και δεν υπάρχει τίποτα στις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή. Οτιδήποτε γίνεται στον Ολυμπιακό μεγεθύνεται. Θα εξηγήσουμε στην πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Ο., εδώ στο Εφετείο, τι έχει συμβεί με την ελπίδα να πέσει η ποινή. Είναι και λίγο πρόκληση για τον κόσμο στου Ολυμπιακού, ανά πάσα στιγμή, να κλείνει το γήπεδο, να χάνουμε βαθμούς και να γίνεται το οτιδήποτε.

Σε οποιοδήποτε περιστατικό σε πολύ μεγάλο βαθμό παίζει ρόλο και κομμάτι του Τύπου που αλλοιώνει εντελώς τα γεγονότα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι δεν παίζουν ρόλο αυτά. Ρόλο παίζουν οι εκθέσεις των παρατηρητών και των αρμοδίων οργάνων. Έχουμε, λοιπόν, παρατηρήσει ότι στις εκθέσεις των παρατηρητών και των αρμοδίων οργάνων κάποια πράγματα μεγεθύνονται και πέφτουν στον Ολυμπιακό ευθύνες που δεν του αναλογούν. Ελπίζω το δευτεροβάθμιο όργανο να κρίνει σωστά και να απαλλάξει τον Ολυμπιακό από την τιμωρία των αγωνιστικών, κάτι που είναι εντελώς αντιποδοσφαιρικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ