SPORT24

Η ανάλυση του Γιώργου Συρίγου για τον Κιλπάτρικ: "Εκανε υπέρβαση ο Παναθηναϊκός"

Η ανάλυση του Γιώργου Συρίγου για τον Κιλπάτρικ: "Εκανε υπέρβαση ο Παναθηναϊκός"
AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAS

Τα "θέλω" του Ρικ Πιτίνο που καλύπτει ο Σον Κιλπάτρικ και όχι ο Τζέιμς Νάναλι. Η επιμονή και η υπέρβαση του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Συρίγος ανέλυσε στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" του Sport24 Radio 103,3 τα δεδομένα στην υπόθεση του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ που πήρε το χρίσμα από τον προπονητή των πρασίνων.

Ο Γιώργος Συρίγος και ο Παντελής Βλαχόπουλος κατά την διάρκεια της εκπομπής τους Είναι να γελάει κανείς" στον Sport24 Radio 103,3 πέρασαν από το "μικροσκόπιο" τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ντύνει με τα χρώματά του τον Σον Κιλπάτρικ. Ο Γιώργος Συρίγος σκιαγράφησε το προφίλ του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος ήταν στην κορυφή της λίστας του Ρικ Πιτίνο, αναφέρθηκε στην υπέρβαση που κάνουν οι πράσινοι και εξήγησε γιατί το δίλημμα " Κιλπάτρικ ή Νάναλι" επί της ουσίας δεν είχε βάση για τον κόουτς του Παναθηναϊκού.

"Η ΚΑΕ, ο μεγαλομέτοχος αποφάσισε πως στο σταυροδρόμι που έχει φτάσει η ομάδα, πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Είναι μία πρώτη κίνηση που φανερώνει διάθεση να αλλάξει το πράγμα", είπε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στο γεγονός πως "ο Παναθηναϊκός αντί να πάρει κάτι πιο αξιόπιστο και ακριβό το καλοκαίρι, προχωράει σε ακριβή ενίσχυση σε αυτό το σημείο".

Ο Γιώργος Συρίγος χαρακτήρισε "παίκτη κλάσης" τον Κιλπάτρικ και τόνισε πως "το πρώτο είναι πως η διοίκηση του δείχνει έμπρακτα την πρόθεση της να στηρίξει τον προπονητή και τις επιλογές του με μία πολύ ακριβή μεταγραφή. Το δεύτερο είναι ότι ο προπονητής επέλεξε 100-0 με τα δικά του κριτήρια. Το ρεπορτάζ του Οικονόμου δεν έχει ποτέ λάθος σε αυτά τα πράγματα. Η διοίκηση επί της ουσίας εξασφάλισε το «ναι» από δύο παίκτες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά κι έδωσε στον προπονητή την επιλογή. Ο προπονητής είχε πει από το ξεκίνημα πως θέλει έναν παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά ήταν ταμάμ και κομμένα και ραμμένα για τον Κιλπάτρικ. Φωτογράφιζε τον Κιλπάτρικ, όταν έλεγε πως θέλει με ενέργεια κλπ. Ο προπονητής επέλεξε τον παίκτη που είχε στην 1η θέση της λίστας".

Επίσης, ανέφερε πως "το ερώτημα Κίλπατρικ ή Νάναλι, δεν έχει καμία βάση. Να συζητήσουμε για παίκτες που έχουν τέσσερα κοινά στοιχεία και τους χωρίζουν ή υπάρχει μεγάλη απόσταση σε άλλα δύο. Υπάρχει ένα κατώτατο όριο που κάτω από αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. Ο προπονητής έβαλε κάτω τέσσερα στοιχεία. Ο Κιλπάτρικ αυτά τα στοιχεία τα έχει σε ποσοστό από 90% και άνω. Ο Νάναλι έχει το ένα σε ποσοστό 10%. Άρα είναι σαν λέμε πως ο προπονητής θέλει να φτιάξει μηλόπιτα και εγώ να θέλω να την φτιάξει με φράουλες. Αυτό είναι το ερώτημα. Άρα δεν υπάρχει κανένα ερώτημα. Ή ο Πιτίνο είναι ο μάγος του μπάσκετ που επί 40 χρόνια, διδάσκει, πρωτοπορεί, είναι στο Hall of Fame και ό,τι λέει, πρέπει να το παίρνουμε ως δεδομένο: θέλει αυτό τον παίκτη και πήρε αυτόν τον παίκτη. Οποιαδήποτε κουβέντα για Κιλπάτρικ ή Νάναλι, είναι σαν λες του Πιτίνο πως «είπες πως θα φτιάξεις μηλόπιτα, αλλά επιμένω πως αντί για μήλα, να βάλεις φράουλες». Αυτό είναι. Για τον Πιτίνο ο Νάναλι είναι ένας μονοδιάστατος παίκτης, ο οποίος επί της ουσίας είναι ένας αναβαθμισμένος Λοτζέσκι. Ο Νάναλι είναι 3άρι και ο Παναθηναϊκός έχει τρία 3άρια. Energy guy, που είναι το πρώτο που είπε ο Πιτίνο, δεν είναι. Το δεύτερο στοιχείο που έβαλε ο Πιτίνο ήταν η άμυνα στις τρεις θέσεις. Ο Κιλπάτρικ έχει 100-0 και 0 ο Νάναλι. Είναι αστείο να συζητάμε πως ο Νάναλι θα μαρκάρει πόιντ γκαρντ, ούτε καν τα γρήγορα 2άρια δεν μπορεί να μαρκάρει. Το μόνο που μένει και για αυτό είπα 10-20% είναι το σουτ. Όπως ξέρουμε πως το έχει προσδιορίσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν είπε πως θέλει έναν γνήσιο σουτέρ. Είπε πως θέλει έναν παίκτη που να μπορεί να σουτάρει. Έχει σουτ έπειτα από ντρίμπλα μεσαίας απόστασης. Έχει πολύ καλό σποτ σουτ, όταν η ομάδα έχει δουλέψει σωστά. Η λογική του Πιτίνο είναι πως θέλει έναν παίκτη που να αλλάζει τον ρυθμό. Αυτό προσδιόρισε και αυτό πήρε. Χωρίς να θέλω να μειώσω ή να προσβάλλω κάποιον, δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης για το ερώτημα Νάναλι ή Κιλπάτρικ με βάση την εξίσωση που δημιουργεί ο Πιτίνο. Εκτός αν συζητάμε στην βάση που ο Πιτίνο δεν ξέρει τι θέλει".

Όσον αφορά τις αποδοχές του Κιλπάτρικ, ο Γιώργος Συρίγος επισήμανε: "Για αυτό αρχικά μίλησα για υπέρβαση. Το συμβόλαιο είναι πολύ υψηλό. Ο Κιλπάτρικ δεν κατέβηκε κάτω από τα 100.000 δολάρια τον μήνα. Ο Παναθηναϊκός έκανε υπέρβαση. Μαζί με την εφορία είναι παραπάνω, πρέπει να βγαίνει γύρω στα 110-115.000 δολάρια. Για άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός μεσούσης περιόδου υποχρεώνεται να δώσει συμβόλαιο που είναι top κλάσης για οποιαδήποτε ομάδα. Αν το κάνουμε αναγωγή σε ολόκληρη σεζόν, το συμβόλαιο φτάνει στο 1.200.000. Πόσα αντίστοιχα συμβόλαιο έχει ο Παναθηναϊκός; Μόνο του Καλάθη που είναι σχεδόν το διπλάσιο. Ο δεύτερος είναι 300.000 πιο κάτω. Αντιλαμβανόμαστε πως έχει γίνει πολύ μεγάλη υπέρβαση".

Τέλος, ανέφερε πως "ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που ζήτησε ο προπονητής. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Έκανε ό,τι ζήτησε ο προπονητής με την πρώτη του επιλογή. Δεν του είπε είναι πολύ ακριβός ο Κιλπάτρικ. Έκανε αυτό ακριβώς αυτό που ζήτησε ο προπονητής... Ήθελε τον Κιλπάτρικ και πήρε τον Κιλπάτρικ. Επέμεινε. Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε με μία τρίτη επαφή χθες το βράδυ - εκεί που η υπόθεση υποτίθεται πως είχε ναυαγήσει - να αυξήσει για δεύτερη φορά την προσφορά για να πάρει τον παίκτη που ήθελε".

Ακούστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή:

AP Photo/Charles Rex Arbogas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ