SPORT24

Γιατράς: "Ξέρουμε ότι δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα"

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάκης Γιατράς μίλησε στην εκπομπή "103-101" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Φιλέρη στον Sport24 Radio 103.3 για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Δύο μέρες πριν από το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία του Προμηθέα Πάτρας, ο Μάκης Γιατράς μίλησε στον Sport24 Radio 103.3. Ο προπονητής της αχαϊκής ομάδας φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής "103-101" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Φιλέρη, αναφέρθηκε στη μονομαχία με την Ένωση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, την ποιότητα του Προμηθέα Πάτρας, αλλά και την απουσία φιλάθλων των δύο ομάδων από το παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ: "Πέρσι παίξαμε τελικούς με τον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν μία σειρά αγώνων. Τα είχαμε δώσει όλα με την ΑΕΚ στα ημιτελικά, είχαμε κάνει την υπέρβαση και ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Τώρα είναι ένας αγώνας και κρίνεται ένας τίτλος. Το θέλουμε πάρα πολύ. Ξέρουμε την ομάδα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην μας κυριεύσει το άγχος, αλλά αυτό να βγει δημιουργικά στο γήπεδο. Στο πρωτάθλημα, στο ΟΑΚΑ, χάσαμε στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά και στις δύο ομάδες. Θέλουμε να πάνε όλα καλά στην προπόνηση του Σαββάτου για είμαστε πλήρεις την Κυριακή".

Για τον Προμηθέα: "Οι βάσεις μπαίνουν το καλοκαίρι και οι αλλαγές μέσα στη χρονιά είναι δύσκολες. Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Εδώ και τέσσερις μήνες έχουμε συνεχώς αγώνες, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών μας. Πλέον είμαστε διαφορετική ομάδα σε σχέση με την αρχή της σεζόν και για αυτό αλλάξαμε και το στυλ μας. Προσπαθούμε πλέον πρώτα να πάρουμε παιχνίδια από την άμυνά μας. Στην Ευρώπη δεν το πληρώσαμε. Στην Ελλάδα, με δική μου ευθύνη, προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια παιδιά, ήρθαν και οι αλλαγές και οι καινούριοι παίκτες δεν έχουν μπει στο 100%.

Στο Κύπελλο έχουμε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι, οπότε δεν περάσαμε εύκολες ομάδες. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει χώρος για λόγια, αλλά για έργα. Πέρσι εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία με τα όσα συνέβησαν με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε ότι δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα. Χτίζουμε βήμα βήμα και η μεγαλύτερη χαρά μας είναι ότι γεμίζει το γήπεδο".

Για την ΑΕΚ: "Έχει ποιότητα και μεγάλο ρόστερ. Αν και έχει απουσίες, έχει ενισχυθεί, φέρνοντας έναν πολύ μεγάλο παίκτη, τον Ζήση. Είναι μία γεμάτη ομάδα".

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι: "Εμείς προσαρμοζόμαστε, οπότε μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη είτε πάει το σκορ ψηλά, είτε χαμηλά. Η άμυνα, άλλωστε, σε κρατάει σε μία κακή επιθετικά ημέρα. Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης, συγκέντρωσης και σκάουτινγκ. Νομίζω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με εμπειρία, συνεπώς οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το παιχνίδι".

Για τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Βαγγέλη Μάντζαρη: "Ο Λουκάς γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα. Πέρσι κάποιες συγκυρίες τον έφεραν στην Α2, φέτος στον Ιωνικό έδειξε το ποιος είναι. Είναι εγωιστής με την καλή έννοια. Είναι καλός χαρακτήρας και είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε μαζί μας. Ο Βαγγέλης είναι ένας παίκτης που έχει πάρει την EuroLeague. Είναι πολυτέλεια για εμάς. Είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για το αν όλη η Πάτρα θα είναι στο πλευρό του Προμηθέα: "Εμείς φύγαμε αμέσως και δεν έχουμε προλάβει να καταλάβουμε πολλά πράγματα. Το πάρτι της πρόκρισης στο γήπεδο ήταν πρωτόγνωρο. Είναι μεγάλη χαρά να δημιουργείς καινούριους φιλάθλους με αυτόν τον τρόπο. Για να υπάρχει μία ομάδα πρέπει να έχει φιλάθλους. Πάντως, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Οι επιτυχίες φέρνουν κόσμο και η Πάτρα αυτή τη στιγμή το ζει μαζί μας".

Για την απουσία κόσμου στον τελικό και την παρουσία μόνο μαθητών: "Όταν ήμουν απέξω ήθελα να πάω να δω τα παιχνίδια και με στεναχωρούσε που δεν μπορούσα. Το ίδιο αισθάνομαι και τώρα. Βλέπετε στις άλλες χώρες γίνονται Final Eight, με οπαδούς όλων των ομάδων. Δεν έχει κανείς να χωρίσει τίποτα με τον άλλον. Εμείς το έχουμε αναγάγει σε κάτι δύσκολο. Αν κάποιοι θέλουν να καθαρίσουν το μπάσκετ, μπορούν να το κάνουν εύκολο. Όλοι ξέρουμε και μπορούμε να αποβάλλουμε αυτούς που δημιουργούν προβλήματα. Φέτος θα μπορούσε να γίνει Final Four. Αυτά φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στο άθλημα. εμείς μάλλον προσπαθούμε να διώξουμε τον κόσμο από τα γήπεδα".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ