SPORT24

Γιατί ο Πεδουλάκης θέλει τον Στρέλνιεκς

Γιατί ο Πεδουλάκης θέλει τον Στρέλνιεκς
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος ανέλυσε στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 τι συμβαίνει με τον Γιάνις Στρέλνιεκς και γιατί τον έχει ξεχωρίσει ο Αργύρης Πεδουλάκης για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Το όνομα του Γιάνις Στρέλνιεκς βρίσκεται στο προσκήνιο για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει ξεχωρίσει την περίπτωσή του. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και μερικές ημέρες, με τιμή εκκίνησης για τους ενδιαφερόμενους το ποσό του 1.000.000 ευρώ ετησίως .

Ο Γιώργος Συρίγος ανέλυσε στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 τους λόγους για τους οποίους ο προπονητής του "τριφυλλιού" έχει ξεχωρίσει τον 30χρονο γκαρντ.

" Χθες αναλύαμε το κομμάτι πώς με μία κίνηση μπορείς να έχεις αντισταθμιστικά μέτρα για τις δυσλειτουργίες που μπορεί να υπάρξουν με το δίδυμο των Νικ Καλάθη και Ταϊρίς Ράις στο "1" για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Τονίσαμε λοιπόν πως για να μην υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται κι ένας ψηλός με ικανότητα στην πάσα, για να δημιουργεί και γι αυτόν.

Σε ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ο Ταϊρίς Ράις δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει γεωμετρία στις κινήσεις του, είναι παίκτης που λειτουργεί κατά βάση με το ένστικτο . Όταν λοιπόν θα κουτουλάει, χρειάζεται ένας παίκτης να παίρνει την μπάλα από τα χέρια του και να μην τον αφήνει να ξεφεύγει. Γι αυτό λοιπόν, επειδή δεν βρήκε ψηλό - δημιουργό, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντί για γνήσιο σουτέρ, σαν τον Τζέιμς Νάναλι (με spot up, αλλά χωρίς παιχνίδι με την μπάλα στα χέρια), πάει για ένα "ασόδυο" σαν τον Γιάνις Στρέλνιεκς ", σημείωσε αρχικά για να προσθέσει, εστιάζοντας περισσότερο στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού:

" Είναι εξαιρετικός στο πικ εν ρολ, μην ξεχνάμε πως στις δύο τελευταίες διοργανώσεις με τη Λετονία έπαιξε ως πόιντ γκαρντ. Την ώρα λοιπόν που ο Ταϊρίς Ράις κυνηγάει το transition και το γρήγορο σουτ στα 8'' της επίθεσης, ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι η ασφαλιστική δικλείδα για αυτό το πράγμα".

Η συνέχεια είχε να κάνει με τη δυνατότητα οι δύο παίκτες (Ταϊρίς Ράις - Γιάνις Στρέλνιεκς) να βρίσκονται στην ίδια πεντάδα. Σε αυτή την περίπτωση " ουσιαστικά ο άσος θα είναι ο Γιάνις Στρέλνιεκς".

Ο Γιώργος Συρίγος εξήγησε μάλιστα πως " ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι πάει να δώσει στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού το μεγάλο συμβόλαιο, άρα ξεχνάμε αντίστοιχο όνομα για το "3" -σαν τον Τζέιμς Νάναλι. Εκεί θα πάει λογικά για έναν πιο φθηνό παίκτη. Δεν πιστεύω ότι θα δώσει αντίστοιχο συμβόλαιο για δεύτερο παίκτη στην περιφέρεια".

Στη συζήτηση μπήκε κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, στο πώς η δική του -ενδεχόμενη- παραμονή στο "τριφύλλι" μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του Γιάνις Στρέλνιεκς: " Δένει με το κομμάτι της αθλητικότητας. Όταν υποπτεύεσαι ότι θα μείνει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, παίρνεις πιο εύκολα τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Το έλλειμμα αθλητικότητας που έχει, το καλύπτει ο διεθνής φόργουορντ. Νομίζω ότι κάπου εκεί πηγαίνει το πράγμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ