SPORT24

Γιαννιώτης στον Sport24 Radio 103.3: "Ιστορικός αγώνας"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Η μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας αναβιώνει στο Αρτεμίσιο έπειτα από 2.500 χρόνια και ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων. (AUDIO)

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στην ανοιχτή θάλασσα Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στους 103,3 και τον Γιάννη Λαμπίρη για την αναβίωση της μαραθώνιας κολύμβησης στο Αρτεμίσιο έπειτα από 2.500 χρόνια, όπου ο Sport24 Radio θα είναι χορηγός επικοινωνίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για την αναβίωση της μαραθώνιας κολύμβησης στο Αρτεμίσιο στις 4 και 5 Ιουλίου:

«Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει. Είναι μια κολυμβητική διαδρομή 10 χιλιομέτρων, ένα ιστορικός αγώνας, ένα δυνατό εγχείρημα. Θα υπάρχουν και αγώνες με πολύ μικρότερες αποστάσεις σε πιο κλειστό χώρο, γιατί θα πρέπει να υπάρχει και ασφάλεια, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ της ΓΓΑ και του ΕΟΤ. Θα γίνουν αγώνες με 800 μέτρα, 1000, 1500 και αν δεν κάνω λάθος και 3000 μέτρα. Σίγουρα θα είναι μια ωραία διαδρομή και από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε τον τόπο μας, ενώ είναι απαραίτητο εμείς οι αθλητές να προάγουμε τον αθλητισμό, την υγεία και να προσελκύουμε περισσότερο κόσμο. Θα γίνει μια πολύ όμορφη διοργάνωση».

Για το αν συνδυάζεται ο αθλητισμός με την ιστορία:

«Είναι πολυδιάστατο. Είναι και ιστορία, βλέπουμε άλλους τόπους, μπορούμε να κολυμπήσουμε και σε κάποιες θάλασσες που δεν έχουμε πάει, ενώ είναι και το αθλητικό κομμάτι που προάγει την υγεία. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα πολύ όμορφο γεγονός και πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία και θα γίνει και φέτος και του χρόνου αλλά και τα επόμενα χρόνια».

Για το αν θα πάρει μέρος ο ίδιος:

«Θα ξεκινήσω προπονήσεις, θέλω να πάρω μέρος στη μεγάλη διαδρομή. Από το 2016 και μετά δεν έχω κάνει μεγάλες αποστάσεις, σταμάτησα όπως ξέρετε. Σίγουρα όμως το κολύμπι και η θάλασσα μου αρέσει, οπότε θα απολαύσω τη διαδρομή. Δεν θα τρέξω, θα το απολαύσω».

Για το αν έχει «σκοτώσει» τον αθλητή μέσα του, από τη στιγμή που αποσύρθηκε και αν σκέφτεται ότι είναι ολυμπιακή χρονιά:

«Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια χωρίς να το καταλάβω καν. Νιώθω ότι το Ρίο ήταν χθες. Το Τόκιο δεν θα μου λείψει, αλλά σίγουρα τις μέρες των αγώνων θα έχω μια περίεργη ανατριχίλα, θα νιώσω σαν αθλητής εκείνη τη στιγμή. Όμως, επειδή έφυγα ολοκληρωμένος, θα τους απολαύσω σαν θεατής, γνωρίζοντας πολύ καλά τι περνάνε την ώρα του αγώνα».

Για το αν είναι χαρά για τον ίδιο, όπως όταν κατακτούσε μετάλλια, το να διδάσκει και να περνάει μηνύματα στα νέα παιδιά:

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Τελείωσα σαν αθλητής αλλά οφείλω εντός εισαγωγικών να προσφέρω στον αθλητισμό. Να δώσω στους νέους ό,τι γνωρίζω μέσα από τα συναισθήματα, τις αποτυχίες, τις επιτυχίες και το πώς διαχειριζόμαστε τις αποτυχίες. Γι” αυτό και υπουργός έχει φτιάξει μια ομάδα και πάμε στα σχολεία και τους μιλάμε για τον αθλητισμό, τους εξηγούμε τι είναι και να μάθουν όλοι να είναι μέσα γιατί είναι υγεία. Είναι πολύ σημαντικό γιατί νιώθω ότι προσφέρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ