SPORT24

Γιαννακόπουλος: "Δεν μπορώ να ξεχάσω το 1-4"

Γιαννακόπουλος: "Δεν μπορώ να ξεχάσω το 1-4"

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sport 24 Radio 103,3 για το ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αλλά και το σενάριο να αναλάβει τις τύχες της Μπόλτον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο και Ευάγγελο Μίχο.

Για την ανάληψη διοικητικού ρόλου στην Μπόλτον: « Είναι μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες. Απλά επειδή είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τίποτα. Θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Εχω πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα, έπαιξα πέντε χρόνια εκεί και την αγάπησα. Τη βγάλαμε στην Ευρώπη τον καιρό που έπαιζα και ήταν από τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία της. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην Μπόλτον και χρειάζεται ανθρώπους να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Πηγαίνω άλλωστε στο Μπόλτον, κυρίως τις γιορτές, έχω διατηρήσει το σπίτι μου εκεί και επισκέπτομαι συχνά και το αθλητικό κέντρο».

Για το ποιο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη: « Δεν μπορώ να μην αναφέρω το 4-1 του κυπέλλου. Ούτε μπορώ να ξεχάσω το 4-2 στο πρωτάθλημα, που το γυρίσαμε από 0-2. Θα χρειαζόταν μια κάμερα για να καλύψει όσα συνέβησαν στο ημίχρονο σε εκείνο το ματς. Θα έπρεπε να δει ο κόσμος τις αντιδράσεις από ορισμένους Ελληνες παίκτες, που ξέρουν τι σημαίνει ντέρμπι. Δυστυχώς, έχει λείψει το ελληνικό στοιχείο τα τελευταία χρόνια».

Για το μυστικό του Ολυμπιακού, προκειμένου να αλλάξει επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη: « Συμβαίνει το αυτονόητο. Η ομάδα έχει υγεία, σταθερή διοίκηση που μπορεί να καλύψει οικονομικά τα έξοδα για να έρθουν παίκτες από το εξωτερικό σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα. Υπάρχει ο κύριος Μαρινάκης και η ψαλίδα αρχίζει και μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός. Εχει βρει επίσης έναν νεαρό προπονητή, που είναι ταλαντούχος. Εχει φτιάξει μια πολύ σοβαρή ομάδα, δουλεμένη, με ταυτότητα και προσανατολισμό, που παίζει στο τρανζίσιον. Και σε μέτρια μέρα να βρεθεί η ομάδα, θα γίνει μια ενέργεια για να αλλάξει το ματς».

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από τον Ολυμπιακό: « Ο Φορτούνης μέχρι στιγμής κλέβει την παράσταση. Εχει ανεβάσει επίπεδο, έχει διάρκεια και γι” αυτό αρέσει όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Νομίζω ότι μπορεί να σταθεί, πατάει καλά στα πόδια του. Εκανε πρόβα τζενεράλε για την Πρέμιερ Λιγκ με την απόδοσή του στο Λονδίνο με την Αρσεναλ».

Για τους εξτρέμ του Ολυμπιακού: « Εχουν ταχύτητα, έχουν το ένας με έναν. Τους λείπει λίγο το γκολ, ιδίως του Σεμπά, που κάνει όμως αρκετή βρώμικη δουλειά. Ο Ολυμπιακός γέρνει από δεξιά. Και ο φετινός Ντουρμάζ δεν έχει σχέση με τον περσινό».

Για το ποιος εξτρέμ του Ολυμπιακού του αρέσει περισσότερο αυτή την εποχή: « Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι… Από τους τωρινούς είναι καθαροί εξτρέμ αυτοί που αναφέραμε, όπως και ο Ερνάνι».

Για το αυριανό ντέρμπι: « Επειδή έχει συμβεί αυτό ήδη, του έχω απαντήσει ότι η μία ομάδα με την άλλη δεν έχει καμία σχέση. Ενα σκαλοπάτι πιο πάνω σε ποιότητα ο Ολυμπιακός, είναι καλύτερη ομάδα και το λένε άλλωστε οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για ντέρμπι».

Για το αν κρύβει παγίδες το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης»: « Από τη μια υπάρχει ο Σίλβα που κάνει σκάουτινγκ ακόμη και όταν είναι να παίξει με τον Φωκικό. Θα έχει σίγουρα αναλύσει τον Παναθηναϊκό, οπότε ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε. Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι καινούριο, αλλά σε γενικές γραμμές δεν αλλάζουν τα πράγματα, παρά την παρουσία του Στραματσόνι για πρώτη φορά σε ντέρμπι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ