SPORT24

Φουρνάρος: "Να… αγγίζει τον παίκτη ο τηλεθεατής"

Φουρνάρος: "Να… αγγίζει τον παίκτη ο τηλεθεατής"
INTIME SPORTS

O "Mediαρχης" Νίκος Μποζιονέλος φιλοξένησε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 τον διευθυντή αθλητικού τμήματοςτης Nova, Γιάννη Φουρνάρο.

Ο διευθυντής αθλητικού τμήματοςτης Nova, Γιάννης Φουρνάρος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Ο Mediαρχης» με τον Νίκο Μποζιονέλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τη μετάδοση του ντέρμπι, Ολυμπιακός-Α.Ε.Κ.: « Η κάλυψη θα ξεκινήσει στις τέσσερις στην εκπομπή για το μπάσκετ, όπου θα έχουμε συνδέσεις και θα τα δούμε όλα μέχρι τις επτά και μισή. Mετά θα μπούμε στην τελική ευθεία. Σκοπός μας είναι όχι μόνο να μεταφέρουμε όλα αυτά που γίνονται στο γήπεδο, αλλά ο τηλεθεατής να το ζήσει τόσο έντονα σα να είναι οι παίκτες δίπλα του, στο σαλόνι του. Να νιώθει ότι μπορεί να τους… αγγίξει. Το ντέρμπι θα το δείτε από 16 κάμερες, ενώ το 50% των παιχνιδιών της Σούπερ Λίγκας καλύπτεται από διψήφιο νούμερο καμερών. Υπάρχουν κάμερες σε σταθερά σημεία και κάποιες που κάνουν τη διαφορά και δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια. Οι πρώτες είναι για την κάλυψη του αγώνα και οι δεύτερες για να έχουμε πιο… κινηματογραφικό αποτέλεσμα. Εμείς επενδύουμε και στα δύο. Υπάρχουν οι υποδομές για πιο υψηλή ποιότητα εικόνας, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και φυσικά τυχεροί είναι οι τηλεθεατές».

Για τη sky camera: « Στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί σε παιχνίδι, παρά μόνο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007. Είναι μία κάμερα, με περιστροφική κίνηση 360 μοιρών, που μπορεί να κάνει το γύρο του γηπέδου, να κινηθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του και να φτάσει από τον αγωνιστικό χώρο, έως τα 45 μέτρα ύψος, δηλαδή λίγο πιο χαμηλά από το στέγαστρο του γηπέδου. Δίνει εντυπωσιακά πλάνα και στο Μουντιάλ του 2014 τα περισσότερα πλάνα για ανάλυση τα έπαιρναν από αυτή την κάμερα».

Για το αν θα υπάρξει ξανά 3D μετάδοση: « Είμαστε ανοιχτοί. Γενικώς βέβαια αν δείτε την αγορά στον πλανήτη δεν εξελίσσεται. Δεν έχει την ίδια εξέλιξη. Ίσως επειδή είναι λίγο ακριβό και κάποιες φορές κουράζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ