SPORT24

Φασούλας: "Θα κερδίσει ο Ολυμπιακός"

Φασούλας: "Θα κερδίσει ο Ολυμπιακός"

Ο Παναγιώτης Φασούλας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε στην εκπομπή "Fast Break" για το παιχνίδι της Πέμπτης, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο παλαίμαχος διεθνής σέντερ, Παναγιώτης Φασούλας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε στην εκπομπή "Fast Break", με τους Σπύρο Καβαλιεράτο, Γιώργο Οικονόμου και Νότη Ψιλόπουλο, για το παιχνίδι της Πέμπτης, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το αν υπάρχει διαφορά για τους παίκτες όταν ταπαιχνίδια γίνονται κεκλεισμένων των θυρών:« Σίγουρα δεν είναι καλό. Μπορεί κάποιοι να λένε οι φίλαθλοι ότι οι παίκτες επηρεάζονται από την «καυτή»ατμόσφαιρα, αλλά αυτό αρέσει στους παίκτες και της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο κεκλεισμένων των θυρών είναι ένα περίεργο συναίσθημα, μία κρύα διαδικασία. Ακούγονται τα παπούτσια, οι φωνές από τον πάγκο και τα αγκομαχητά. Δεν είναι ωραίο αυτό και εκεί κρίνεται το ματς. Στο ποιος είναι πιο έτοιμος να παίξει ένα άχαρο παιχνίδι. Είναι από τις δυσκολίες του αγώνα. Πάντως, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών και ίσως πρέπει να το εξετάσουμε ξανα. Δεν είναι δυνατό να τιμωρούνται οι κάτοχοι των διαρκείας, διότι κάποιοι πέταξαν μία καρέκλα και δύο φωτοβολίδες. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, να συλλάβει αυτούς που έκαναν επεισόδια και μετά να τους τιμωρήσει η δικαιοσύνη με την ανάλογη ποινή. Να σταματήσουν αυτά όπως στα ευρωπαϊκά παιχνίδα. Είναι τιμωρία για το άθλημά μας και δυσφήμιση για αυτό. Δεν μπορούν να την πληρώνουν οι κάτοχοι διαρκείας για δέκα άτομα που… τρέφονται από τα επεισόδια».

Για την κατάσταση των ομάδων:«Δ εν έχουμε σαφή εικόνα. Ο Παναθηναϊκός είναι ενισχυμένος και έχει περισσότερα παιχνίδια προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας και φιναλίστ στην Ευρωλίγκα και είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί την έδρα του. Είναι ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι για να κάνουμε προβλέψεις και επειδή είναι κοντά χρονικά το ματς θα διαψευστούμε γρήγορα. Γενικά είναι πολύ νωρίς στη χρονιά για να βγάλουμε συμπεράσματα. Επειδή παίζουν στο «Σ.Ε.Φ.», επειδή ο Ολυμπιακός είναι πιο δεμένος, ανεξάρτητα από το ότι έχει δώσει λιγότερα φιλικά, έχω την εντύπωση ότι θα ξεπεράσει τα όποια ντεσαβαντάζ και θα κερδίσει. Ωστόσο είναι παρακινδυνευμένο. Δεν είμαι 100% σίγουρος».

Για το αν θα μπουν γρήγορα στο κλίμα της αναμέτρησης οι καινούριοι παίκτες που έχουν οι δύο ομάδες:« Δε θα μπουν, διότι ο αγώνας γίνεται χωρίς κόσμο. Οι ξένοι θα νομίζουν ότι πρόκειται για ένα φιλικό προετοιμασίας. Δεν θα καταλάβουν τη σημασία του αγώνα για τους φίλους και γενικότερα για τις ομάδες. Κανένας από τους νέους παίκτες».

Για τα παιχνίδια κυπέλλου που θυμάται:« Εμάς μας ενδιέφερε περισσότερο το πρωτάθλημα. Παλαιότερα βλέπαμε απίστευτα πράγματα. Να έρχονται παίκτες από το ΝΒΑ, όπως ο Έντι Τζόνσον, ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Ρόι Τάρπλεϊ και άλλοι και να παίζουν σε γήπεδα όπως του Σπόρτινγκ, που είναι… κλουβιά. Οι παίκτες αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους, πρώτα και μετά με το περιβάλλον. Βάλτε τον εαυτό σας να σκεφτεί πως θα αντιδρούσε αν από τα γήπεδα του ΝΒΑ, ερχόταν να παίξει σε τέτοια γήπεδα. Και μετά εμείς προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε ότι ότι δεν είναι όλα τα γήπεδα έτσι, καθώς η απορία στα μάτια τους ήταν φανερή. Στο παιχνίδι της Πέμπτης δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως απορήσουν για το λόγο που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών».

Για το αν πρέπει να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου:« Το κύπελλο είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων. Θα χάσει το νόημά του αν σταματήσουμε την κλήρωση και χτίσουμε μία διοργάνωση με ομίλους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουμε αυτό. Έχουν ανέβει αρκετά κι άλλες ομάδες, όπως η Α.Ε.Κ., ο Π.Α.Ο.Κ. και ο Άρης. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να στήσουμε έτσι τη διοργάνωση, ώστε να βρεθούν στον τελικό ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Το κύπελλο είναι μία διοργάνωση που δίνει τη δυνατότητα στις «μικρές» ομάδες να διεκδικήσουν κάποιον τίτλο. Άλλωστε, πολλές φορές τα φαβορί έχουν χάσει από τα αουτσάιντερ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ