SPORT24

Αυγουλέας: "Χρειαζόμαστε κοντά μας τον κόσμο"

Αυγουλέας: "Χρειαζόμαστε κοντά μας τον κόσμο"
EUROKINISSI SPORTS

Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Στέφανος Αυγουλέας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Γιάννη Φιλέρη και Τάσο Νικολογιάννη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Στέφανος Αυγουλέας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Γιάννη Φιλέρη και Τάσο Νικολογιάννη.

Για τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς μετά την ανάληψη της διοίκησης του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: " Οταν αναλάβαμε στις 8 Ιουνίου του 2018 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε βάλει τέσσερις στόχους. Ο πρώτος ήταν η αγωνιστική ανάταση των τμημάτων, ο δεύτερος η οικονομική ανασυγκρότηση και οργάνωση του αθλητικού ομίλου σε επαγγελματικά πρότυπα, ο τρίτος η ανάπτυξη των ακαδημιών και ο τέταρτος η διάδοση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τι πετύχαμε από αυτούς τους στόχους; Η ομάδα στην Α1 βόλεϊ ανδρών τερμάτισε τρίτη στην κανονική περίοδο, η ομάδα μπάσκετ γυναικών ανέβηκε ως πρωταθλήτρια από τη δεύτερη κατηγορία στην Α1, η ομάδα βόλεϊ γυναικών ανέβηκε ως δευτεραθλήτρια από την Pre-league στην Α1 κατηγορία και το πόλο λογικά θα ανέβει στην Α1, όντας αήττητο πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Οσον αφορά τα οργανωτικά ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Ομιλος έχει αρχίσει και οργανώνεται σε πιο επαγγελματική βάση, έχει τμήμα marketing και ticketing, προσέλαβε γενικό διευθυντή και χρησιμοποιεί την εμπειρία της ΚΑΕ. Σε ό,τι αφορά την οικονομική ανασυγκρότηση το χρέος ήταν περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, έγινε καταγραφή του και πάνω από το μισό έχει διακονονιστεί. Μέσα στην επόμενη χρονιά ελπίζουμε να τακτοποιηθεί όλο. Για την ανάπτυξη των ακαδημιών και τη διάδοση του ερασιτεχνικού αθλητισμού αφενός δώσαμε έμφαση και έχουμε ομάδες σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και πάνε πολύ καλά".

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ερασιτέχνης, με την κατάσταση που βρίσκεται το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού και ειδικά σε μια περίοδο που ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει μεγάλες επιτυχίες: "Είναι όντως πολύ δύσκολο και δεν βοηθάει το ότι βρίσκεται σε περίεργη φάση το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γίνεται μια προσπάθεια εξυγίανσης. Το μπάσκετ ήταν το μόνο όλα αυτά τα χρόνια που κράτησε τη σημαία ψηλά. Ο κόσμος δεν ήταν κοντά στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και έχουμε ξεκινήσει τώρα κάποιες κινήσεις ώστε να προσελκύσουμε τους φιλάθλους. Μια τέτοια κίνηση, όπως έχει γραφτεί, είναι με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ώστε όσοι θα πάρουν διαρκείας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γραφτούν μέλη του Παναθηναϊκού και να ενισχύσουν τον ερασιτέχνη. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου το ποσό για να γίνει κάποιος μέλος ήταν 60 ευρώ αλλά θα γίνει 50 ευρώ. Με τον αριθμό μέλους στον ερασιτέχνη θα μπορεί να αγοράζει διαρκείας είτε στο ποδόσφαιρο είτε στο μπάσκετ είτε και στα δύο. Και θα μπορεί να παρακολουθεί με την κάρτα μέλους ό,τι παιχνίδι θέλει στα τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου εντός έδρας".

Για το αν υπάρχει κίνητρο: "Δεν εκλεχθήκαμε τώρα. Δώσαμε δείγματα γραφής στο χρόνο που πέρασε. Πετύχαμε τους στόχους, ο Παναθηναϊκός γύρισε στην Α1, άρα θα υπάρχει ενδιαφέρον. Πέρα από αυτό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα θέσει τους στόχους και για τη μεθεπόμενη μέρα".

Για τους στόχους των ομάδων: “Φέτος θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί χωρίς να κάνουμε υπερβάσεις και δίχως να αποκλείουμε τον πρωταθλητισμό. Του χρόνου που θα έχει μπει στην κανονική πορεία το καράβι, θα δούμε. Θα έχουμε λογικά και εκλογές”.

Για το ότι κάποιοι επιχειρηματίες δεν βοήθησαν ενώ είχαν δώσει υποσχέσεις: “Αυτό είναι γεγονός. Κάποιοι μπορούν να δώσουν παραπάνω και οι πολλοί από λίγα. Ο μόνος που έχει βάλει πλάτη είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος”.

Για το θέμα του Βοτανικού: “Ενα είναι δεδομένο, ότι ο Παναθηναϊκός ως μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και της Αθήνας δεν έχει στέγη. Το 2013-14 υπήρξε το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει τη διπλή ανάπλαση. Εκτοτε ακούστηκαν άλλες σκέψεις, εκ των οποίων και του Γιαννακόπουλου η πρόταση για το Athens Alive το οποίο δεν προχώρησε και καθυστερεί. Η μόνη εφικτή λύση αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι ο Βοτανικός. Είχαν ξεκινήσει και οι συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο με την κυβέρνηση. Αυτό που προβλέπεται πλέον είναι ένα γήπεδο 40.000 θέσεων, είναι νόμος πλέον, το λέει το προεδρικό διάταγμα και εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη με κλειστό γυμναστήριο 3.000. Δεν μιλάω για τη Λεωφόρο και την ανάπλαση. Επειδή το Athens Alive θα καθυστερήσει ή δεν θα προχωρήσει, θα πρέπει να υπάρξει λύση και για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Οπως έχουν ακουστεί, η μία λύση είναι το γήπεδο από 3.000 θέσεων να γίνει 15.000. Η δεύτερη πρόταση, που έχει ακουστεί από το νέο δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, είναι σε ένα όμορο χώρο του δήμου Αθηναίων, να γίνει εκεί πέρα το κλειστό των 15.000 θέσεων. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει θετικά γιατί και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση που έχουμε σήμερα στηρίζουν το νέο πρότζεκτ, όπως και ο νέος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Δεν θα το αφήσουμε, χρειάζεται υπομονή για τέσσερις, πέντε εβδομάδες ακόμη μέχρι τις εκλογές”.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ