ON THE ROAD AGAIN

Κι όμως, οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν πάντα τη χειρότερη συμπεριφορά

On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση
On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση SPORT24

Το On the road again είναι το νέο podcast του SPORT24 για την αυτοκίνηση. Ο Δημήτρης Μπαλής κάθε Κυριακή με όσα πρέπει να ξέρετε για την κίνηση στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς.

Μια ακόμα έρευνα, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ipsos σε 12.400 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες, κατέγραψε αντιπροσωπευτικές συμπεριφορές των Ευρωπαίων στο τιμόνι.

Τα αποτελέσματα του 8ου Ευρωπαϊκού Bαρομέτρου Οδικής Ασφάλειας, που δημοσιοποίησε το ίδρυμα «Fondation VINCI Autoroutes», καταδεικνύουν ότι παρά την εντυπωσιακή εξέλιξη της τεχνολογίας, η εξέλιξη του οδηγού δεν είναι ανάλογη.

Τι μάθαμε λοιπόν, από αυτή την έρευνα.

Το 75% των Ευρωπαίων οδηγών αναγνωρίζει ότι δεν τηρεί πάντα τους κανόνες του ΚΟΚ. Το 88% ξεπερνά κατά λίγα χιλιόμετρα/ώρα το όριο ταχύτητας, το 62% περνά ενώ ο σηματοδότης είναι στο πορτοκαλί ή μόλις έχει γίνει κόκκινος, το 51% ξεχνά να χρησιμοποιήσει το φλας για να προσπεράσει ή να αλλάξει κατεύθυνση, το 43% δεν σταματά κανονικά σε στοπ, το 28% διπλοπαρκάρει, το 8% παραδέχεται ότι οδηγεί έχοντας υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ, χωρίς ωστόσο να αισθάνεται την επίδρασή του, το 11% υπέστη ή παραλίγο να υποστεί ατύχημα εξαιτίας της χρήσης του τηλεφώνου στο τιμόνι, το 52% αναγνωρίζουν ότι μπορεί να εξυβρίσουν έναν άλλο οδηγό, το 20% δεν διστάζουν να κατεβούν από το αυτοκίνητό τους για να διαπληκτισθούν.

Το On The Road Again αναλύει τις τρέχουσες εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Βρες και κάνε subscribe στο On the road again, το Podcast του Δημήτρη Μπαλή στο Spotify

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts

TAGS ON THE ROAD AGAIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ