ON THE ROAD AGAIN

Ηλεκτρισμός από ΑΠΕ σε όλο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου

On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση
On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση SPORT24

Το On the road again είναι το νέο podcast του SPORT24 για την αυτοκίνηση. Ο Δημήτρης Μπαλής κάθε Κυριακή με όσα πρέπει να ξέρετε για την κίνηση στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς.

Στο πνεύμα της εποχής, στο πνεύμα της ηλεκτροκίνησης, το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι μόνο να μην εκπέμπεις ρύπους κατά τη χρήση ενός οχήματος, αλλά να μην εκπέμπεις ρύπους σε όλη τη διαδικασία του κύκλου ζωής ενός οχήματος, δηλαδή από την παραγωγή του και τη χρήση του, μέχρι και την ανακύκλωσή του. Αυτό είναι το στοίχημα και προς αυτή τη κατεύθυνση συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές.

Η παγκόσμια παραγωγή της Mercedes-Benz θα είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα στα δικά της εργοστάσια από το 2022. Με τον στρατηγικό στόχο Ambition 2039, η Mercedes-Benz επιδιώκει έναν πλήρως διασυνδεδεμένο και ενεργειακά ουδέτερο στόλο οχημάτων το 2039, έντεκα χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι απαιτείται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Volvo Cars, η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές φθάνει σε ποσοστό 90%. Η φιλοδοξία της Volvo να γίνει μια μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Έως το 2040, η Volvo Cars σκοπεύει να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

Το BMW Group, θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά όχημα, μέχρι 20% από τα επίπεδα του 2019. Τα δύο νέα μέγα-εργοστάσια μπαταριών της Ευρώπης, θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το BMW Group θα αρχίσει άμεσα να προμηθεύεται αλουμίνιο που παράγεται με χρήση ηλιακής ενέργειας, από το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, που βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Το On The Road Again είναι εδώ και κάθε Κυριακή σας βάζει στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Βρες και κάνε subscribe στο On the road again, το Podcast του Δημήτρη Μπαλή στο Spotify

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts

TAGS ON THE ROAD AGAIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ