ON THE ROAD AGAIN

Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ευρώπη

On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση
On the road again με τον Δημήτρη Μπαλή, το νέο podcast του SPORT24 αποκλειστικά για την αυτοκίνηση SPORT24

Το On the road again είναι το νέο podcast του SPORT24 για την αυτοκίνηση. Ο Δημήτρης Μπαλής κάθε Κυριακή με όσα πρέπει να ξέρετε για την κίνηση στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς.

Η Ελλάδα, σημειώνοντας μείωση κατά 54% στα θύματα από τροχαία ατυχήματα, τη δεκαετία 2010 – 2020, βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

Βέβαια, αλήθεια είναι ότι ως κράτος δεν έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, στον τομέα της οδικής ασφάλειας, ωστόσο η βελτίωση του εθνικού δικτύου, με σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, η μείωση της κυκλοφορίας στην περίοδο της κρίσης και τα κάπως περισσότερα μέτρα αστυνόμευσης, έφεραν την Ελλάδα από τους 1.258 νεκρούς στην άσφαλτο, το 2010, να μειώνονται σε 579 το 2020.

Το 2010 η Ελλάδα μετρούσε 113 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 67 που ήταν τότε ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ.

Πάντως, το 2020, παρά τη θεαματική βελτίωση σε επίπεδο ποσοστών, η Ελλάδα μέτρησε 54 θανάτους ανά εκατομμύριο έναντι 42 θανάτων ανά εκατομμύριο, που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Και να σκεφτούμε ότι το 2020 ήταν έτος πανδημίας με lockdown και απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χαιρόμαστε, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, ούτε να εφησυχάζουμε, παρά μόνο να εντείνουμε τις ενέργειες για πιο ασφαλή κυκλοφορία.

Το On the road again είναι εδώ και κάθε Κυριακή σας βάζει στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Βρες και κάνε subscribe στο On the road again, το Podcast του Δημήτρη Μπαλή στο Spotify

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts

TAGS ON THE ROAD AGAIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ