ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Το τουρνουά πυγμαχίας "Κύπελλο Ακρόπολις" επιστρέφει στο Καλλιμάρμαρο μετά το 1975

Το τουρνουά πυγμαχίας "Κύπελλο Ακρόπολις" επιστρέφει στο Καλλιμάρμαρο μετά το 1975

Το διεθνές τουρνουά πυγμαχίας “Κύπελλο Ακρόπολις” θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο με είσοδο ελεύθερη στο κοινό. Τι είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, στο SPORT24.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο ζωντανεύει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις λαμπαδηδρομίες των Ολυμπιακών Αγώνων και σπανίως σε εκδηλώσεις αθλητικές και μη. Τώρα, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν για την Αθήνα, το εμβληματικό στάδιο που έγινε σημείο αναφοράς της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων ανοίγει τις πύλες του για ένα αθλητικό γεγονός.

Από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου θα φιλοξενήσει μια πυγμαχική διοργάνωση. Πρόκειται για το τουρνουά “Ακρόπολις” που θα διεξαχθεί με είσοδο ελεύθερη στο κοινό. Και τις τρεις ημέρες οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 5.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ..

“Η στιγμή είναι ιστορική για τον ελληνικό αθλητισμό και την πυγμαχία, καθώς για πρώτη φορά μετά το 1975 θα διεξαχθεί μια πυγμαχική διοργάνωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο”, τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, ο οποίος επεσήμανε ότι πρώτη φορά στη ζωή του συνάντησε τέτοια γραφειοκρατία προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι άδειες που απαιτούνταν και κυρίως να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μπορεί να στηθεί μια εγκατάσταση μέσα στο ιστορικό στάδιο.

“Ο Μαραθώνιος είναι σε άλλο καθεστώς, επειδή δεν τοποθετείται κάποια εγκατάσταση εντός του Καλλιμάρμαρου”, είπε ο κ. Μαριόλης στο SPORT24 και πρόσθεσε: “Εμείς έπρεπε να στήσουμε ένα ρινγκ μέσα στο Στάδιο. Βρέθηκε η φόρμουλα και νομίζω ότι έγινε η αρχή για να μπορέσουν να διοργανώσουν αγώνες κι άλλες ομοσπονδίες στο Παναθηναϊκό Στάδιο”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης ο κ. Μαριόλης τόνισε: “Σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα διοργανώσαμε camp προετοιμασίας στη χώρα μας. Φέραμε διεθνείς επιτυχίες με αποκορύφωμα τον ολόχρυσο πρωταθλητή Ευρώπης Μιχάλη Τσαμαλίδη, δώσαμε πριμ στους αθλητές μας και καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα διεθνές τουρνουά στο Καλλιμάρμαρο. Για εμάς το κύπελλο Ακρόπολις είναι μία τεράστια γιορτή. Γι αυτό το λόγο έχουμε διοργανώσει πολλές εκπλήξεις. Μια μικρή συναυλία, με ανθρώπους της μουσικής σκηνής για να ζήσουμε αυτή τη μοναδική στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς στήριξαν αυτή την προσπάθεια”.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στην ομοσπονδία της πυγμαχίας για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του τουρνουά και τόνισε ότι ακολουθεί το μότο: “λίγες κουβέντες, πολλές πράξεις και αποτέλεσμα”.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ (που διοικεί το Καλλιμάρμαρο) Μανώλης Κολυμπάδης επεσήμανε λύθηκαν γραφειοκρατικά ζητήματα με αφορμή το Κύπελλο Ακρόπολις και πλέον “μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Παναθηναϊκό στάδιο και σαν τόπο διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων”.

Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολις (16-19/6/2022), Παναθηναϊκό Στάδιο

Το πρόγραμμα:

Τελετή έναρξης: 16/6 20:00
Τελετή Λήξης : 19/6 20:00
Αγώνες : καθημερινά 17:00 -22:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ