ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πυγμαχία: Τα τέσσερα αξεπέραστα στυλ

Πυγμαχία: Τα τέσσερα αξεπέραστα στυλ

Ο Tony Jeffries εξηγεί και αναλύει ποια είναι τα τέσσερα δημοφιλέστερα στυλ στην πυγμαχία.

O πρώην Ολυμπιονίκης Tonny Jeffries σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο μας αναλύει τα τέσσερα πιο δημοφιλέστερα στυλ στην πυγμαχία. Ο Βρετανός που είναι υποστηρικτής της παραδοσιακής στάσης με τα χέρια ψηλά, βλέπει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε στυλ.

Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να συναντήσεις πυγμάχους με κάτω τα χέρια, όπως ο Roy Jones ή Naseem Hamed. Tα πλεονεκτήματα αυτής της στάσης έχουν να κάνουν με την άνεση του πυγμάχου και την ενέργεια του μέσα στο παιχνίδι. Μειονεκτεί ξεκάθαρα στις άμυνες και στο ότι πρέπει ο πυγμάχος να έχει συνεχώς αντίδραση.

Το δεύτερο στυλ είναι το αγαπημένο του Mike Tyson. Το Peekaboo. Στηρίζεται στην στιβαρή άμυνα και στα δυνατά χτυπήματα. Το μειονέκτημα είναι ότι ο πυγμάχος δέχεται χτυπήματα στις άμυνες που δημιουργούν φθορά. Επίσης τα χτυπήματα από αυτή την στάση, διανύουν μεγαλύτερη απόσταση.

Στην τρίτη περίπτωση έχουμε το Philly Shell γνωστό από τον Floyd Mayweather. Ο ώμος παίζει καθοριστικό ρόλο στην άμυνα και ο στόχος είναι ο πυγμάχος να απαντά ή να κοντράρει άμεσα. Το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως κάποια στιγμή ο ώμος θα κουραστεί και η άμυνα θα χαλαρώσει, ειδικότερα όταν ο αντίπαλος έρχεται πολύ κοντά.

Τέλος το παραδοσιακό στυλ με τα χέρια ψηλά και την καλή βάση, συνιστά ο Jeffries και ακολουθούν σπουδαίοι πυγμάχοι όπως ο Gennady Golovkin.Όλα τα χτυπήματα από αυτή την στάση, είναι βολικά. Το μειονέκτημα είναι πως το 95% των πυγμάχων εκεί έξω έχουν το ίδιο στυλ και για να τους νικήσεις θα πρέπει να κάνει το κάτι...παραπάνω.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Shamil Abdulmuslimov: Εκτελούν τον πρώην MMAer για ένα οικόπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ