ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πυγμαχία: Η μάχη των δύο Κουβανών και το πολιτικό μήνυμα του Χούλιο λα Κρουζ

Ο Χούλιο λα Κρουζ χαιρετά στρατιωτικά
Ο Χούλιο λα Κρουζ χαιρετά στρατιωτικά 2021 FRANK FRANKLIN II / AP PHOTO

Ο Χούλιο λα Κρουζ επικράτησε στην κουβανική μονομαχία με τον Εμανουέλ Ρέγες και στο τέλος πανηγύρισε με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.

Μία πολύ ιδιαίτερη αναμέτρηση έγινε χθες (30/7) στο τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στον προημιτελικό της κατηγορίας βαρέων βαρών (91κ.), ο Κουβανός Χούλιο λα Κρουζ αντιμετώπισε τον Εμανουέλ Ρέγες, ο οποίος κατάγεται επίσης από την Κούβα, αλλά εκπροσωπεί την Ισπανία.

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που τίθενται αντιμέτωποι αθλητές από την ίδια χώρα, όμως η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης αυτής έγκειται στο γεγονός ότι ο Ρέγες έχει αυτομολήσει από την Κούβα, λόγω των αντικαθεστωτικών απόψεών του.

Από την άλλη, ο λα Κρουζ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο στη χαμηλότερη κατηγορία βάρους (81κ.), παραμένει πιστός στην κυβέρνηση της χώρας του, η οποία δίνει μεγάλη σημασία στις αθλητικές επιτυχίες, ιδιαίτερα στην πυγμαχία όπου έχει τεράστια παράδοση.

Ο προημιτελικός ολοκληρώθηκε με νίκη του λα Κρουζ, ο οποίος την πανηγύρισε έντονα. Δεν αρκέστηκε μάλιστα σε αυτό, αλλά φώναξε προς τους συμπατριώτες του που βρίσκονταν στην εξέδρα «Patria o vida no, patria o Muerte», το οποίο μεταφράζεται ως «Πατρίδα ή ζωή, όχι, πατρίδα ή θάνατος». Το πρώτο σκέλος αποτελεί σύνθημα των αντικαθεστωτικών της Κούβας, το δεύτερο σύνθημα των επαναστατών του Φιντέλ Κάστρο. Ο Κουβανός πυγμάχος ολοκλήρωσε το ξέσπασμά του με το κλασικό «venceremos» (θα νικήσουμε), διατρανώνοντας την πίστη του στην κυβέρνηση της πατρίδας του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ