ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ραντνίτσκι - Ολυμπιακός 10-8: Το κακό πρώτο οκτάλεπτο έφερε την ήττα

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του  Ολυμπιακού με την Ραντνίτσκι για το Champions League | 11 Ιανουαρίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ραντνίτσκι για το Champions League | 11 Ιανουαρίου 2022 INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλά στάνταρντ απόδοσης στην Σερβία και γνώρισε δίκαια την ήττα με 10-8 από την Ραντνίσκι για την 8η αγωνιστική του Champions League, που ήταν η δεύτερη για τους πρωταθλητές Ελλάδας στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα στο ταξίδι του προς την Σερβία λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα" που έπληξε την πρωτεύουσα και είχε ως συνέπεια να αποκλειστεί για αρκετές ώρες η αποστολή στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και τα σημάδια της κόπωσης των πρωταθλητών Ελλάδας (έφτασαν μέσω Ζυρίχης και με δύο πτήσεις στο Βελιγράδι την Τρίτη) ήταν εμφανή στην αναμέτρησή τους με την Ραντνίτσκι το βράδυ της Τετάρτης (26/1), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Champions League.

Ναι μεν οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν στην πισίνα με τον αέρα της καλύτερης ομάδας και τις πέντε νίκες απολογισμό στις πρώτες επτά αγωνιστικές, ωστόσο η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου εξελίχτηκε άσχημα για αυτούς, με τους Σέρβους να είναι πιο φρέσκοι στην άμυνα και να έχουν περισσότερες σωστές επιλογές στην επίθεση, για να φτάσουν έτσι σε μία σημαντική επικράτηση με σκορ 10-8.

Ουσιαστικά, η μεγάλη ζημιά για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έγινε στο πρώτο οκτάλεπτο όταν και άργησε να μπει στο κλίμα και δέχτηκε πέντε γκολ (!), με τους ερυθρόλευκους να βελτιώνονται στη συνέχεια όπου δέχτηκαν άλλα πέντε στα τρία επόμενα, αλλά να μη φτάνει αυτό για να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από τη γειτονική χώρα.

Τα τρία γκολ του Φουντούλη και τα δύο του Φιλίποβιτς καθώς και η αρκετά καλή εμφάνιση του κίπερ Μπίγιατς δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν όρθιο τον Ολυμπιακό, με τη δεύτερη ήττα του στο φετινό Champions League να έρχεται φυσιολογικά αλλά τη μάχη του με φόντο την οκτάδα της διοργάνωσης να έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Το ματς

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν αμφότερες το δρόμο προς τα δίχτυα στις πρώτες τους επιθέσεις, ωστόσο η συνέχεια βρήκε την Ραντνίτσκι να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να εκμεταλλεύεται την έλλειψη ενέργειας τόσο στην άμυνα (κυρίως) όσο και στην επίθεση του Ολυμπιακού για να χτίσει μία διαφορά τριών τερμάτων, φτάνοντας το σκορ στο 4-1. Προς το τέλος του οκταλέπτου οι ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα στην επίθεση και βρήκαν δύο γκολ, με το φινάλε του πρώτου να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 5-3 έχοντας το απόλυτο (3 στα 3) στον παίκτη παραπάνω.

Η αρχή του δεύτερου οκτάλεπτου βρήκε τους Σέρβους να κάνουν το "4 στα 4" με παίκτη παραπάνω, όμως από εκεί και πέρα οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ανέβασαν στροφές στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να περνούν εύκολα τη μπάλα στον φουνταριστό για να κερδίζουν αποβολές, την ώρα που στην επίθεση οι Φουντούλης και Γεννηδουνιάς μείωναν σε 6-5. Ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο είχαν βιαστικές επιλογές στην επίθεση και έμειναν άσφαιροι ενώ στην άλλη πλευρά της πισίνας ένα γκολ του Λούκιτς επανέφερε τη διαφορά στα δύο γκολ (7-5).

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στα δύο πρώτα οκτάλεπτα όμως στο τρίτο το έκανε και με το παραπάνω, αφού αρχικά μείωσε σε 7-6 με εύστοχο πέναλτι ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 7-7 με πανέμορφο σουτ μετά από εξαιρετική πάσα του Μπούσλιε, για να επαναφέρει την ομάδα του σε τροχιά νίκης. Ωστόσο, αν και είχε 2 ευκαιρίες για το προσπέρασμα ο Ολυμπιακός δεν το έκανε, για να δεχτεί γκολ από τον Ραντούλοβιτς και να αναγκαστεί να μπει στην τελική ευθεία της αναμέτρησης όντας πίσω στο σκορ (8-7).

Εκεί δεν τα κατάφερε, με τους Σέρβους να βρίσκουν δύο γκολ στην τελευταία περίοδο, ένα από την περιφέρεια και ένα από τη θέση του φουνταριστού, και να βλέπουν επίσης τον γκολκίπερ Ντομποζάνοβ να αποκρούει και πέναλτι του Φιλίποβιτς σε μία κομβική στιγμή του ματς, για να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη στο φινάλε απέναντι στον Ολυμπιακό με 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 1-2, 2-1

ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ (Ούρος Στεβάνοβιτς): Ντομποζάνοβ, Μπράνκοβιτς, Στανόγιεβιτς, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 1, Ραντούλοβιτς 2, Ουκρόπινα 1, Πλιέβαντσιτς, Τόχολι, Μίλιτσιτς 1, Λούκιτς 2, Βρλιτς 2, Τοντορόβσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ