ΠΟΛΟ

Πολίστρια της ΝΕΠ έσωσε τρεις λουόμενους από πνιγμό

H πολίστρια της ΝΕΠ, Ντένια Κουρέτα
H πολίστρια της ΝΕΠ, Ντένια Κουρέτα EUROKINISSI SPORTS

Η πολίστρια της ΝΕΠ, Ντένια Κουρέτα, αποδείχτηκε φύλακας άγγελος για τρεις λουόμενους στο Ρίο, καθώς όταν αντιλήφθηκε πως κινδύνευαν με πνιγμό, βούτηξε στη θάλασσα και φρόντισε να βγουν όλοι τους σώοι και ασφαλείς στη στεριά.

Άγιο είχαν το πρωί της Παρασκευής (7/5) στην περιοχή του Δημορρηγόπουλου στο Ρίο τρεις ηλικιωμένοι που θέλησαν να κάνουν το μπάνιο τους. Όλα άρχισαν όταν δύο εξ αυτών είδαν έναν συνάνθρωπό τους να έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα της θάλασσας και να φωνάζει για βοήθεια και να σπεύδουν να τον σώσουν, με το ευτύχημα ωστόσο για όλους να είναι πως εκείνη την ώρα ήταν στην περιοχή και η πολίστρια της ΝΕΠ, Ντένια Κουρέτα, που ετοιμαζόταν να κάνει μπάνιο.

Με το που αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχαν και οι τρεις λουόμενοι ηλικιωμένοι έπεσε αμέσως στο στοιχείο της, στο νερό, και ήταν εκείνη που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να σωθούν όλοι και να βγουν με ασφάλεια στη στεριά. Λίγη ώρα μάλιστα μετά το συμβάν, εξήγησε τι είχε διαδραματιστεί μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα "sportin.gr":

"Ολα ξεκίνησαν όταν ένας ηλιωμένος παρασύρθηκε στα βαθιά, από πολύ δυνατά ρεύματα. Κουράστηκε δεν μπορούσε να γυρίσει και καλέσε σε βοήθεια. Εσπευσαν να τον συνδράμουν δύο γυναίκες που κι αυτές όμως παρασύρθηκαν.

Εκείνη την ώρα τους άκουσα και βούτηξα αμέσως. Γρήγορα βρέθηκα κοντά τους. Τους καθησυχασα ότι γνωρίζα και θα τους βοηθησε, αρκεί να ηρεμούσαν.

Ζήτησα πρώτα από τον άνδρα και μετά από τις γυναίκες να μου πιάσουν από το πόδι μου -αλυσίδα-. Ξεκίνησα να κολυμπώ πρόσθιο για α τους μεταφερω προς τα εξω, αλλά τα δυνατά ρευματα το έκαναν δύσκολο. Αναγκαστικά άλλαξα στιλ, σε ελεύθερο και τελικά τα κατάφερα!

Και οι τρεις βγήκαν στη στερια χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά έφτασε και περιπολικό της ΕΛΑΣ. Ηταν ολοι τους καλά!".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ