ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ουγγαρία - Ελλάδα 9-10: Θρίαμβος για την Εθνική κόντρα στους Μαγυάρους

Ουγγαρία - Ελλάδα 9-10: Θρίαμβος για την Εθνική κόντρα στους Μαγυάρους
SPORTIMAGES.GR

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών η οποία επικράτησε 10-9 κόντρα στην Ουγγαρία στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών άρχισε ιδανικά την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού επικράτησε κόντρα στην Ουγγαρία 10-9.

Με άμυνα για σεμινάριο, τον Ζερδεβά να κατεβάζει ρολά και έξυπνες επιλογές στην επίθεση η Εθνική έφτασε σε μία σπουδαία επικράτηση η οποία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της.

Το ματς: Το παιχνίδι ξεκίνησε κλειστό με τις άμυνες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο Έρντελι άνοιξε το σκορ και τον Φουντούλη να απαντά άμεσα, Ο Ανγκιάλ έβαλε ξανά μπροστά τους Ουγγρους, αλλά και πάλι η απάντηση ήρθε από τα χέρια του αρχηγού της Εθνικής. Ο Μάνχερτζ ήταν εκείνος που πέτυχε το τελευταίο γκολ της πρώτης περιόδου διαμορφώνοντας το 3-2.

Ο Ανγκιάλ και ο Έρντελι έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στους Μαγυάρους κάνοντας το 5-2, αλλά η αντίδραση της Εθνική ήταν άμεση. Γενηδουνιάς και Φουντούλης μείωσαν σε 5-4, ο Ντένες Βάργκα έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στους Ούγγρους, όμως με τέρματα των Παπαναστασίου και Καπότση το ματς ήρθε στα ίσα 6-6 στο ημίχρονο.

Με 5.23 να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου ο Άγγελος Βλαχόπουλος έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Εθνική ομάδα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παπαναστασίου έδωσε αέρα δύο τερμάτων για τη γαλανόλευκη.

Ο Ντένες Βάργκα με δύο γρήγορα γκολ έφερε το ματς στα ίσα 8-8, όμως ο Ντίνος Γενηδουνιάς έβαλε μπροστά στο σκορ εκ νέου την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Η άμυνα της Εθνικής και ο Ζερδεβάς έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους, αλλά ο Έρντελι βρήκε τον τρόπο να κάνει το 9-9 με 5.44 να απομένουν για το φινάλε.

Εκείνος όμως που μίλησε τελευταίος ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο διεθνής περιφερειακός με τέρμα στα 3:40 πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 10-9 και έδωσε μία σπουδαία νίκη για την Εθνική, την πρώτη της κόντρα στην Ουγγαρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ουγγαρία - Ελλάδα 9-10

Τα οκτάλεπτα:3-2, 3-4, 2-3, 1-1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ 2, Μάνχερτς 1, Ζάλανκι, Βάμος, Χοσνιάνσκι, Πάστορ, Γιάνσικ, Ερντελι 3, Βάργκα 3, Μέζεϊ, Χαράι

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2

Δείτε τα highlights από τον θρίαμβο της Εθνικής

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ