ΠΟΛΟ

Ουγγαρία - Ελλάδα 5-8: Πήρε τον πρώτο τελικό από την άμυνα της

Η Νικόλ Ελευθεριάδου σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ουγγαρία
Η Νικόλ Ελευθεριάδου σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ουγγαρία EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών με εξαιρετική άμυνα και την Διαμαντοπούλου να κάνει τεράστια εμφάνιση επικράτησε με 8-5 επί της Ουγγαρίας και κατέκτησε την κορυφή στον Β' όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά.

Μια σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών η οποία επικράτησε με 8-5 κόντρα στην Ουγγαρία και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Β' όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στην Τεργέστη.

Το κυριότερο για την ομάδα του Τεό Λοράντου ήταν ότι έδειξε ικανή για να κοντράρει όποια ομάδα βρεθεί στο δρόμο της στον ημιτελικό του τουρνουά και να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες. Αναφερόμαστε κατευθείαν στον ημιτελικό διότι η Σλοβακία την οποία θα αντιμετωπίσει η Εθνική στα προημιτελικά είναι σχεδόν αδύνατο να της δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Με όπλο την άμυνα – γρανίτη, ιδιαίτερα στην παίκτρια λιγότερο και με την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου σε μεγάλη μέρα, η Εθνική κατατρόπωσε τις Ουυγαρέζες και με λύσεις στην επίθεση με όλους τους τρόπους και σε κρίσιμα σημεία, ιδίως στο τρίτο οκτάλεπτο, έφτασε στην μεγάλη νίκη (παρότι είχε χάσει την αρχηγό Τσουκαλά από νωρίς με τρεις ποινές).

Ουγγαρία - Ελλάδα 5-8

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ., Πλευρίτου Ελ. 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Γκαγκλ, Σζίλαγκι, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Σζουκς 1, Πάρκες, Ίλλες 1, Κέστελι 1, Λεϊμέτερ, Γκιόγκιοσι, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Μάγκιαρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ