ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Ορτίτζια 10-8: Βήμα πρόκρισης για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Σπαντάου για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο πόλο
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Σπαντάου για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο πόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 10-8 κόντρα στην Ορτίτζια, πέτυχε την πρώτη του νίκη στο δεύτερο γύρο αγώνων του Champions League και είναι ακόμα πιο κοντά στο να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Final 8.

Το καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ορτίτζια, αφού επικράτησε 10-8 της ιταλικής ομάδας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στο Final 8 του Champions League στο πόλο ανδρών.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στον δεύτερο γύρο των αγώνων που φιλοξενούνται στην Όστια της Ιταλίας, και παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες των βασικών αντιπάλων τους στην διεκδίκηση των θέσεων που οδηγούν στην τελική φάση της διοργάνωσης, αφού η γερμανική Σπαντάου και η γαλλική Μαρσέιγ ηττήθηκαν.

Έτσι ο Ολυμπιακός απέκτησε ένα προβάδισμα 5 βαθμών και βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου. Καθοριστικό για την εξέλιξη και την τύχη του Ολυμπιακού στην διοργάνωση είναι το παιχνίδι που θα δοθεί αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, απέναντι στην Σπαντάου (18.45).

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε μία διαφορά δύο ή τριών τερμάτων (5-3, 8-5, 9-6) αλλά πολύ συχνά (στην αρχή του παιχνιδιού) οι Ιταλοί κατάφερναν να ισοφαρίζουν και να διεκδικούν την νίκη. Όλα τελείωσαν όταν ο Γιώργος Δερβίσης πέτυχε στο 30ο το δέκατο γκολ της ελληνικής ομάδας (10-7).

Ολυμπιακός - Ορτίτζια 10-8

Τα οκταλεπτα: 3-2, 2-2, 3-2, 2-2

Ολυμπιακός (προπονητής Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 2, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 2, Γαλανόπουλος.

Ορτίτζια: Τεμπέστι, Κάσια 1, Αντζελά, Ροκι, Ντι Λουτσιάνο, Φερρέρο 2, Τζιάκοπο, Γκάλο 2, Μιράρκι 1, Ροσσι 1, Βίντοβιτς, Ναπολιτάνο 1, Πιτσιονέτι.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης 3 Μαρτίου:

Α όμιλος (Ρώμη)

Προ Ρέκκο - Μαρσέϊγ 10-8

Γιουγκ - Σπαντάου 12-10

Ολυμπιακός - Ορτίτζια 10-8

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες):

Ρέκκο 18

Γιουγκ 15

Ολυμπιακός 9

Σπαντάου 4

Μαρσέϊγ 4

Ορτίτζια 3

Β όμιλος (Βουδαπέστη)

Μπρέσια - Αννόβερο 19-11

Φερεντσβάρος - Δυναμό Τυφλίδας 11-4

Μπαρτσελονέτα - Γιάντραν 12-9

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Μπαρτσελονέτα 12

Μπρέσια 12

Φερεντσβάρος 12

Αννόβερο 3

Γιάντραν 3

Δυναμό Τυφλίδας 3

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες για την τελική φάση που θα γίνει τον Ιούνιο στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Καθοριστικό για την πρόκριση στην τελική φάση είναι το αυριανό παιχνίδι (Πέμπτη 4 Μαρτίου) για τον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει την Σπαντάου (18.45).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ