ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί αγώνες - Πόλο: Σερβία ή Ισπανία ο τελευταίος αντίπαλος της Εθνικής για το μετάλλιο, σε μεγάλο ή μικρό τελικό

Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Αμερικής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο | 4 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Αμερικής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο | 4 Αυγούστου 2021 © 2021 MARK HUMPHREY/AP IMAGES

Η Σερβία που νίκησε την Ιταλία με 10-6 και η Ισπανία που επικράτησε της Αμερικής με 12-8 πήραν την πρόκριση στον ημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων και όποια περάσει στον τελικό θα βρει μπροστά της την Εθνική Ελλάδας σε περίπτωση που η ομάδα του Βλάχου βρεθεί στον τελικό.

Η Σερβία και η Ισπανία έκλεισαν θέση για τον έτερο ημιτελικό αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μια εκ των δύο θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας σε περίπτωση που η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πάρει την πρόκριση και αυτή στον τελικό της διοργάνωσης. Ακόμα βέβαια και δεν περάσει η Εθνική στον τελικό και πάλι θα παίξει με μια εκ των δύο στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.

Η Σερβία άφησε πίσω της τις νωχελικές εμφανίσεις της Α' φάσης και, με απόδοση... βγαλμένη από το Ρίο προκρίθηκε στα ημιτελικού του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρικής υδατοσφαίρισης στο Τόκιο, νικώντας 10-6 την Ιταλία.

Η παλιά φρουρά των "πλάβι" θύμισε τις ημέρες της απόλυτης κυριαρχίας της και μετέτρεψε σε... περίπατο το ντέρμπι με τους πρωταθλητές κόσμου "σετεμπέλο", φτάνοντας να προηγείται 9-3 στο ημίχρονο. Φιλίποβιτς, Πρλαϊνοβιτς και Μάντιτς ξεδίπλωσαν όλες τις αρετές τους, ο Μπράνισλαβ Μίτροβιτς "κατέβασε ρολά" στο τέρμα (15 αποκρούσεις) και η κάτοχος του τίτλου, πέρασε πολύ ευκολότερα του αναμενομένου στην τετράδα, όπου θα βρει απέναντί της την Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 1-4, 1-0, 2-1

Τα γκολ:

ΙΤΑΛΙΑ: Πρεσούτι 2, Ντι Φούλβιο, Λουόνγκο, Φιγκάρι, Μποντεγκά

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίποβιτς 3, Μάντιτς 2, Ράσοβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 2, Ντέντοβιτς

Έστω και δύσκολα πέρασε η Ισπανία

Στον άλλο προημιτελικό η Ισπανία εντυπωσίασε με την απόδοσή της και το "5 στα 5" στην Α' φάση του ανδρικού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών του Τόκιο, όμως στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της στη διοργάνωση... ζορίστηκε πολύ απέναντι στις ΗΠΑ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ματς στα δύο πρώτα οκτάλεπτα (6-6), οι Ιβηρες "έσφιξαν" την άμυνά τους, δέχθηκαν μόλις δύο γκολ στο β' ημίχρονο και πήραν τη νίκη με 12-8 και την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ντέρμπι Ιταλία-Σερβία.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 0-1, 2-5

ΗΠΑ: Ντάουμπε 3, Ομπερτ 2, Τσούπιντο, Χάλοκ, Μπόουεν

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μουναρίθ 2, Γρανάδος 2, Σαναχούγια 2, Φερνάντεζ 2, Ντε Τόρο, Ταχούλ, Περόνε, Μάγιαρακ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ