ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο "πιστολέρο" Γιάννης Φουντούλης στο SPORT24: "Η κόρη μου ζήτησε καρπούζι, εγώ θα της πάω μετάλλιο"

Ο Γιάννης Φουντούλης στο ματς με το Μαυροβούνιο
Ο Γιάννης Φουντούλης στο ματς με το Μαυροβούνιο AP PHOTO/MARK HUMPHREY

Το βαρύ πυροβολικό της Εθνικής πόλο ανδρών, ο Γιάννης Φουντούλης, μίλησε στο SPORT24 μετά τον άθλο με το Μαυροβούνιο και τη μεγάλη μάχη με την Ουγγαρία (6/8, 09:30) για τα ημιτελικά. Η πίστη για μετάλλιο, το υπέροχο δέσιμο μεταξύ διεθνών και προπονητικού τιμ, η γαλανόλευκη που έχει παρόν και μέλλον, το θέμα με το Κολυμβητήριο που δεν θέλει άλλο να το συζητάει και η κόρη του που του ζήτησε... καρπούζι και πλαστελίνες από το Τόκιο.

Στα 33 του χρόνια, ο Γιαννης Φουντούλης γνωρίζει καλά ότι έχει μια χρυσή ευκαιρία να κυνηγήσει μέχρι τέλους το μεγάλο όνειρό του, που δεν είναι άλλο από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Έχει κατακτήσει τα πάντα στην τεράστια καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, αποτελώντας μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του παγκόσμιου πόλο. Πριν πέντε χρόνια στο Ρίο ήρθε η 6η θέση. Στο Τόκιο θέλει το κάτι παραπάνω και ο στόχος μοιάζει πιο κοντά από ποτέ για να γίνει πραγματικότητα. Ήδη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες.

Το πιστεύει και θα καταθέσει και την ψυχή του για να το πετύχει. Η Εθνική ανδρών βρίσκεται για 11η σερί φορά και 16η συνολικά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και η πορεία της μέχρι στιγμής είναι ονειρεμένη, έχοντας φτάσει στα ημιτελικά. Εκεί περιμένει η πανίσχυρη Ουγγαρία την Παρασκευή (6/8, 09:30, ΕΡΤ 3, LIVE από το Liveblog του SPORT24), την οποία όμως η γαλανόλευκη είχε νικήσει στην πρεμιέρα των ομίλων με 10-9, δείχνοντας με το... καλημέρα ότι πήγε στο Τόκιο με άγριες διαθέσεις.

Ο Χιώτης περιφερειακός του Ολυμπιακού, ένα από τα τοτέμ αυτής της Εθνικής, μίλησε στο SPORT24 για τον καινούργιο γαλανόλευκο άθλο, μετά το εμφατικό 10-4 απέναντι στο Μαυροβούνιο για τα προημιτελικά. Ένα ακόμη γλυκό παραμύθι με πρωταγωνιστές τους γίγαντες της υδατοσφαίρισης, που βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση. Όλοι είναι σε τοπ φόρμα και με τον Θοδωρή Βλάχο στο πηδάλιο ετοιμάζονται να γράψουν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Το μυαλό της ομάδας βρίσκεται μόνο στον ημιτελικό

"Κοιτάζοντας τις ομάδες που είναι πλέον στα ημιτελικά, φαβορί δεν είμαστε σίγουρα. Όμως, είναι φανερό ότι με τις εμφανίσεις μας έχουμε κάνει τους πάντες να μας υπολογίζουν. Όταν φτάνεις σε έναν ημιτελικό, σίγουρα ονειρεύεσαι την κορυφή. Το μυαλό μας όμως είναι ειλικρινά μόνο στον ημιτελικό. Αν τα καταφέρουμε, εξασφαλίζουμε ένα μετάλλιο και αυτό είναι το πιο σπουδαίο από όλα", μας είπε αρχικά ο Γιάννης Φουντούλης, όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι η Εθνική είναι φαβορί για μετάλλιο και αν ο ίδιος σκέφτεται ότι μπορεί να φορέσει το χρυσό στο λαιμό του.

Τι διαφορετικό έχει αυτή η ομάδα φέτος και παρουσιάζει τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο; "Η ομάδα είχε την ευκαιρία να δουλέψει ένα επιπλέον χρόνο μαζί που όπως φαίνεται μας έκανε πολύ καλό. Από τον Γενάρη και το πρώτο μας χρυσό στο Ντέμπρετσεν, η ομάδα δείχνει την ποιότητά της, παίζει με μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα και δεν φοβάται κανέναν. Το έδειξε και με την πρόκριση στο Ρότερνταμ, αλλά και με το χάλκινο στο World League ότι η πορεία της είναι συνεχώς ανοδική. Το κλίμα μέσα στην ομάδα και οι σχέσεις μεταξύ μας είναι άριστες και όλα αυτά αποτυπώνονται στο νερό. Φυσικά μεγάλο μερίδιο της εικόνας μας ανήκει και στους προπονητές μας που πάνω στις δικές τους κατευθύνσεις έχει χτιστεί αυτή η ομάδα".

Το ελληνικό πόλο έχει παρόν και λαμπρό μέλλον

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για το μέχρι πότε αυτή η φουρνιά μπορεί να μείνει μαζί, διότι δημιουργούνται προσδοκίες και για το μέλλον. "Η ομάδα μας έχει πολύ μικρό μέσο ηλικίας, από τους χαμηλότερους του τουρνουά. Εκτός από τρία παιδιά που είμαστε πλέον στα 33, τα υπόλοιπα είναι πολύ νέα, οπότε θεωρώ ότι η Εθνική θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τα επόμενα χρόνια. Σε σχέση με το Ρίο, έχουμε επτά νέα πρόσωπα, ίσως είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές. Αυτό φανερώνει ότι η νέα γενιά που έχει σπουδαίο ταλέντο, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα των λίγο μεγαλύτερων, συνδυάζει όλα τα συστατικά που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο και είμαι βέβαιος ότι το ελληνικό πόλο θα συνεχίσει να είναι πολύ ψηλά".

Η υδατοσφαίριση δεν χρωστάει απαντήσεις σε κανέναν

Άραγε ο ίδιος θεωρεί ότι το ελληνικό πόλο δίνει απαντήσεις; Πολλοί λένε άλλωστε. ότι η Εθνική πόλο είναι η επίσημη αγαπημένη. Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν ξεκάθαρος: "Το ελληνικό πόλο θεωρώ ότι δεν έχει να δώσει απαντήσεις σε κανέναν και δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κιόλας. Οι επιτυχίες και η συνέπεια μιλούν από μόνες τους. Ό,τι καταφέρνουμε, δεν το κάνουμε πάντως για να διεκδικήσουμε κανέναν τίτλο. Όλοι οι αθλητές που αγωνιζόμαστε φορώντας το εθνόσημο, εκπροσωπούμε κάτι πολύ μεγαλύτερο από μας ή το άθλημά μας, αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας, για να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε αθλήματα αλλά να κοιτάξουμε τον ελληνικό αθλητισμό σαν κάτι ενιαίο, να τον στηρίξουμε και να τον αγκαλιάσουμε και να είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα του από όπου και αν προέρχονται".

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για το τι θα γινόταν αν είχαμε και ένα κολυμβητήριο αντάξιο της κλάσης τους. Είναι πάγιο αίτημα της ελληνικής υδατοσφαίρισης. "Δεν θέλω να απαντήσω κάτι για το κολυμβητήριο, γιατί είναι μια συζήτηση χιλιοειπωμένη που έρχεται πάντα στο προσκήνιο μετά από κάποια επιτυχία και λίγο μετά ξεχνιέται. Νομίζω αυτό πρέπει να αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι και όχι οι αθλητές. Απλά εύχομαι να έρθει σύντομα η στιγμή που οι Εθνικές ομάδες θα έχουν το δικό τους σπίτι".

Η κόρη του ζήτησε... καρπούζι και πλαστελίνες από το Τόκιο

Ισχύει ότι ο ίδιος υποσχέθηκε στην κόρη του να της φέρει μετάλλιο και εκείνη του ζήτησε να της φέρει ένα... μήλο; Αυτό αποκάλυψε ο Θοδωρής Βλάχος μετά τον αγώνα με το Μαυροβούνιο. "Η αλήθεια είναι ότι το μήλο μού το είχε ζητήσει πριν από την Τιφλιδα, μπερδεύτηκε ο κόουτς. Εγώ της είπα για μετάλλιο πριν φύγω, αλλά εκείνη μου ζήτησε απλά καρπούζι και πλαστελίνες αυτή τη φορά. Μακάρι να της το πάω εγώ το μετάλλιο και θα φροντίσω το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν φτάσω, να είναι επίσκεψη σε μανάβικο και βιβλιοπωλείο για να μη μου κρατήσει μούτρα".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ