ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο κέρβερος της Εθνικής, Μάνος Ζερδεβάς, στο SPORT24: "Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι δεν έχουμε σταρ"

Ο Μάνος Ζερδεβάς
Ο Μάνος Ζερδεβάς 2021 MARK HUMPHREY / AP PHOTO

Ο “κέρβερος” Μάνος Ζερδεβάς προστάτεψε σαν πολύτιμο πετράδι την εστία της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στην ιστορική νίκη της “γαλανόλευκης” επί της Ουγγαρίας και μίλησε στο SPORT24 και τη Μαρία Καούκη για την εκπληκτική εμφάνιση των Ελλήνων παιχτών.

Η σκληροτράχηλη Ουγγαρία, η “βασίλισσα” της υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες “έσπασε τα μούτρα” της στην άμυνα της Εθνικής ομάδας και στα ρολά που κατέβασε ο Μάνος Ζερδεβάς στο ελληνικό τέρμα, στην 1η αγωνιστική των ομίλων, στο Τόκιο.

Ο γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας -και όχι μόνο αυτός- ήταν συγκλονιστικός στον αγώνα με τους Μαγυάρους. Μόλις βγήκε από το νερό βγήκε και από την πρίζα. Έριξε τους τόνους. Είναι η πρώτη Ολυμπιακή συνέντευξη της καριέρας του. Ήθελε να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα. Και όντως τα λόγια του Ζερδεβά ήταν μετρημένα για την ιστορική πρώτη νίκη της Ελλάδας απέναντι στους Ούγγρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες. Το γεγονός ότι η Ουγγαρία ήταν το φαβορί σε αυτό τον αγώνα μας διευκόλυνε πολύ, μας απελευθέρωσε. Τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής είναι πάντα παράξενα, αλλά εμείς δεν είχαμε άγχος. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι είμαστε ακόμη στους ομίλους και δεν κρινόταν κάτι από αυτή την αναμέτρηση. Πετύχαμε μια εγκεφαλική νίκη και πήραμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα μας βοηθήσει κυρίως στον ψυχολογικό τομέα για τη συνέχεια, καθώς όλες οι ομάδες έχουν έρθει πάνοπλες στο Τόκιο”.

Ο Ζερδεβάς σωστά έπραξε και έριξε τους τόνους. Μπορεί να είναι πρωτάρης, αλλά δεν είναι άπειρος αθλητής. Ξέρει ότι τα πάντα θα κριθούν μετά τη φάση των ομίλων στο Ολυμπιακό τουρνουά της υδατοσφαίρισης. "Έχουμε πολύ δρόμο. Μεθαύριο θα αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με ανεβασμένη ψυχολογία. Κρατάμε τη νίκη και προχωράμε. Το σημαντικότερο είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι".

Σχολιάζοντας το παιχνίδι της “γαλανόλευκης” επεσήμανε. “Δουλέψαμε καλά στην άμυνα και καταφέραμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μας βγήκε το παιχνίδι όπως θέλαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με παίχτες υψηλού επιπέδου. Φάνηκε το ταλέντο της ομάδας μας. Παίξαμε κόντρα στην Ουγγαρία που διαθέτει πολλούς stars και νομίζω ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι εμείς δεν έχουμε κάποιον star και πως όλοι δουλεύουν το ίδιο για το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει”.

Σε κάθε περίπτωση αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή για την Εθνική ομάδα πόλο. “Αυτό, ναι, πρέπει να σημειωθεί”, επεσήμανε. “Δεν έχει ξανασυμβεί. Ωστόσο, δεν θα ήθελα να την αφιερώσω κάπου. Αυτό θα σήμαινε ότι πετύχαμε κάτι στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ μόλις παίξαμε στην 1η αγωνιστική των ομίλων. Ελπίζω, να έρθει η στιγμή που θα πετύχουμε κάτι σημαντικό ώστε να κάνω μια αφιέρωση”.

Είναι πρωτάρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απολαμβάνει κάθε στιγμή στη διοργάνωση. Τώρα, την “ψηλαφίζει”, τη μαθαίνει. “Αυτοί είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας μου και δεν έχω μέτρο σύγκρισης με προηγούμενες διοργανώσεις. Ό,τι βλέπω εδώ με ενθουσιάζει. Όλα τα βλέπω και τα ζω για πρώτη φορά, γι' αυτό όταν με ρώτησαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης αν θα ήθελα να είχαμε πετύχει αυτή τη νίκη παρουσία θεατών δεν μπορούσα να πω κάτι. Δεν αλλάζει κάτι για 'μένα. Βέβαια, θα δημιουργούσε ατμόσφαιρα ο κόσμος”.

Τα παιδιά της Εθνικής πόλο αμέσως έσμιξαν με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Ολυμπιακό Χωριό και φωτογραφήθηκαν μαζί του στους Ολυμπιακούς Κύκλους. “Γνωρίζομαι με τα παιδιά, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Γνωρίζω αθλητές τεράστιου βεληνεκούς, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και γινόμαστε μια ομάδα. Συζητάμε πώς πήγαν στους αγώνες τους, πώς νιώθουν, αν έχουν κάποιον τραυματισμό. Είμαστε περίπου 80 άτομα, δεν έχουμε μια τεράστια αποστολή αλλά είναι πιο ωραία έτσι, επειδή μπορούμε να γνωριστούμε όλοι. Έχουμε αυτό το ενωτικό κλίμα”.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ