ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μουρίκης και Γενηδουνιάς στο SPORT 24: "Θέλουμε και το Ευρωπαϊκό"

Ο Μουρίκης έχει πάρει αγκαλιά τον Βλάχο
Ο Μουρίκης έχει πάρει αγκαλιά τον Βλάχο EUROKINISSI

Ο Κώστας Μουρίκης και ο Ντίνος Γενηδουνιάς πανηγύρισαν τον ένατο σερί τίτλο του Ολυμπιακού στην υδατοσφαίριση και μίλησαν στο SPORT 24 και τη Μαρία Καούκη, όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για τον ευρωπαϊκό στόχο της ομάδας τους.

Λιμάνι λεόντων. Ο βρυχηθμός τους ακούστηκε ίσαμε το Τόκιο που περιμένει τους περισσότερους εξ αυτών στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο εγωισμός του Ολυμπιακού ατσαλώθηκε μόνο με μια νύξη που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, ότι δηλαδή "το πρωτάθλημα δυσκόλεψε γι' αυτόν"!

Αυτό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει το πείσμα των παιχτών. Εντέλει, αυτό το πρωτάθλημα έγινε το ένατο κατά σειρά που πανηγύρισε.

Ο Κώστας Μουρίκης των δέκα τίτλων και ο Ντίνος Γενηδουνιάς μίλησαν στο SPORT 24 γι' αυτή την παράξενη σεζόν που έχει ακόμη πολύ "ψωμί". Ο φουνταριστός των ερυθρόλευκων ήταν ξεκάθαρος γι' αυτό το πολύσπορο "ψωμί".

Το πρωτάθλημα "είναι ένας σημαντικός τίτλος, όπως και οι άλλοι δύο, το Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να διεκδικεί κάθε και τρόπαιο. Εννοείται ότι εδώ που φτάσαμε θέλουμε και το Ευρωπαϊκό".

Το "τρεμπλ" είναι η λέξη κλειδί για τους Πειραιώτες, παρόλο που φέτος δεν είναι το φαβορί στο Champions League.

"Πετύχαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Έχουμε μπροστά μας το Final 8 στο Κύπελλο, αυτό το Σαββατοκύριακο και έπειτα το Final 8 του Champions League. Αργότερα, θα αρχίσει η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Φέτος, ήταν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο οι αρχικοί μας στόχοι. Το Final 8 του Champions League ήταν επίσης στόχος. Όμως, ξέρουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί. Όπως πάντα θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε αρκετή ενέργεια, θέληση, πάθος και στην καλή μέρα μας μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Ήταν αγχωτική η χρονιά έτσι κι αλλιώς. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς των τελικών, ενώ στο τρίτο χάσαμε στο νήμα από τη Βουλιαγμένη και κάναμε μια πολύ κακή εμφάνιση. Το γεγονός ότι με τόσο κακή εμφάνιση χάσαμε με ένα γκολ, λέει πολλά. Ήμασταν όλοι πιο αποφασισμένοι στον τελευταίο αγώνα. Βέβαια, στον αθλητισμό τα έχουμε δει όλα. Όμως, ξέραμε ότι είμαστε καλύτεροι και ότι το αξίζαμε και το δείξαμε στο νερό", τόνισε ο Γενηδουνιάς, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε τι πείσμωσε τον Ολυμπιακό.

"Μας υποτίμησαν! Αυτή είναι μια ιστορία που ξεκίνησε πέρυσι, όταν τελείωσε η σεζόν χωρίς τα playoffs λόγω της πανδημίας και μαθεύτηκαν τα νέα, δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσει με υψηλό μπάτζετ όπως τα προηγούμενα χρόνια, ότι έχει αποδυναμωθεί κ.α. Αρκετοί παίχτες μείναμε και υποστηρίξαμε το σύλλογο. Οι άλλες ομάδες μέσα στην πανδημία προσπάθησαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να δυναμώσουν. Από την 1η αγωνιστική και την ήττα μας από τη Βουλιαγμένη υποτιμηθήκαμε αρκετά. Αυτό βέβαια είχε αρχίσει από τον Ιούλιο, όπως είπα πριν. Η ομάδα ήταν ανέτοιμη, καθώς είχε αρκετά νέα παιδιά. Αλλά, όπως λέω συνέχεια, είναι τεράστιο το όνομα του Ολυμπιακού, έχει μεγάλη βαρύτητα!

Στα λόγια μπορείς να πεις πολλά, αλλά στις πράξεις είναι αλλιώς. Μέσα στο νερό πρέπει να νικήσεις τον Ολυμπιακό. Είναι άλλο πράγμα η κανονική διάρκεια και άλλο τα κρίσιμα ματς των τίτλων. Να υπενθυμίσω ότι μέσα σε αυτή την ομάδα έχουμε 7 αθλητές της Εθνικής ομάδας, 2-3 που είναι στις νεότερες εθνικές και δύο Αμερικανούς της Εθνικής ΗΠΑ. Δεν υποτίμησαν μόνο τον Ολυμπιακό ως Ολυμπιακό, αλλά και τους αθλητές που εκπροσωπούν το εθνικό μας συγκρότημα.

Πεισμώσαμε, επειδή μας υποτίμησαν. Πριν από τα playoffs μαζεύτηκε η ομάδα. Όλοι, προπονητές, αρχηγοί... Είπαμε ''ξέρουμε τις δυνατότητές μας, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ξέρουμε τι αξίζουμε και ότι έχουμε κάνει την περισσότερη προπόνηση από κάθε άλλη ομάδα φέτος. Πάμε να πετύχουμε τους στόχους μας, να πάρουμε το νταμπλ''.

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Στη συνέχεια εξήγησε αναλυτικότερα τι τον ενόχλησε: "Εμείς δώσαμε τις απαντήσεις μας, μέσα στην πισίνα. Όταν λέω ''μας υποτίμησαν'' δεν αναφέρομαι σε δηλώσεις άλλων αθλητών, προπονητών ή παραγόντων, αλλά στα λιγοστά media που γράφουν για το πόλο. Έλεγαν ''Ο Ολυμπιακός εντάξει... Η Βουλιαγμένη, ο Απόλλωνας είναι καταπληκτικές ομάδες. Έχουν ανοδική πορεία". Αλλά, στο τέλος αποδείξαμε αυτό που είπα πριν: τον Ολυμπιακό τον κερδίζεις στο νερό, όχι στα λόγια. Δείξαμε ποιο είναι το μέταλλο του πρωταθλητή και ποια είναι η καρδιά του"!

Ο Μουρίκης είχε φτάσει πια στη βραδινή συνάντηση των πρωταθλητών και ήξερε ότι μόνο λίγες ώρες θα κρατήσει η χαρά τους για τον τίτλο. Το επόμενο "στοιχηθείτε" κρέμεται ήδη από τα χείλη του Θοδωρή Βλάχου.

"Είναι ο 10ος τίτλος της καριέρας μου με τον Ολυμπιακό. Αν αρχίσω να απαριθμώ τι σημασία έχει ο κάθε ένας από αυτούς για μένα, θα τελειώσω αύριο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρωτάθλημα. Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός. Αυτή η χρονιά ήταν περίεργη, επειδή η ομάδα είχε νέα πρόσωπα, τα οποία όμως έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Η διαφορά με τη Βουλιαγμένη ήταν πιο μικρή, αλλά δείξαμε πάθος και θέληση και αυτά ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν και κερδίσαμε τον πρωτάθλημα".

"ΠΕΙΣΜΩΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ"

Ο Γενηδουνιάς δεν έκρυψε ότι στην αρχή της σεζόν είχε άγχος, όχι για τον Ολυμπιακό, αλλά για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

"Φοβήθηκα αρκετές φορές ότι ίσως δεν θα γίνει φέτος το πρωτάθλημα. Στην αρχή, δεν ήταν πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Αρχίσαμε και έπειτα από πέντε αγωνιστικές σταμάτησε και πάλι το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι τότε στρεσαριστήκαμε όλοι. Μιλήσαμε παραπάνω αυτή τη χρονιά και λόγω της ιδιαιτερότητάς της. Περάσαμε ένα διάστημα, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο που κάναμε μόνο προπόνηση και παίξαμε συνολικά πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα και άλλους τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλη η δυσκολία της σεζόν ήταν πνευματική, στο μυαλό. Κάναμε προπόνηση και δεν γνωρίζαμε αν θα αγωνιστούμε και πότε.

Χρειαζόταν να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο και να μιλάμε. Και οι προπονητές μας νομίζω το διαχειρίστηκαν πολύ σωστά. Είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο Θοδωρής Βλάχος είναι προπονητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής. Είχε ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής ομάδας μαζί του. Πήραμε μπροστά μετά τα παιχνίδια του Champions League, τον Δεκέμβριο και μετά το προολυμπιακό, στις αρχές Μαρτίου. Οι δυσκολίες με τις συνεχόμενες διακοπές δεν μας άφησαν να βρούμε ρυθμό. Αλλά δόξα τω Θεώ άρχισαν και πάλι τα παιχνίδια και δώσαμε κάποιους αναγνωριστικούς αγώνες για το πρωτάθλημα. Είναι καλοί αυτοί οι αγώνες, διότι βρίσκεις ξανά ρυθμό και ανακτάς την αυτοπεποίθησή σου. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια γίναμε καλύτεροι. Πήραμε την πρόκριση στο Final 8 του Champions League και ήμασταν πιο έτοιμοι στα playoffs.

Τώρα, ναι, πάμε για το νταμπλ. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Κύπελλο, σε λίγες ημέρες. Θα πανηγυρίσουμε για λίγο τον τίτλο, αλλά το πρωί θα ξυπνήσουμε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο Κύπελλο. Δεν θέλω να προτρέχω. Θα είναι δύσκολο το Κύπελλο. Όλοι θέλουν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό. Το πρώτο παιχνίδι είναι με τον Υδραϊκό και αν προκριθούμε θα παίξουμε με τον νικητή που θα προκύψει από τον αγώνα του Απόλλωνα με τη Βουλιαγμένη. Θα γίνει τεράστια μάχη. Θέλουμε να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο, ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι ήταν επιτυχημένη η χρονιά.

Στο Champions League δεν είμαστε το φαβορί. Είμαστε μια νεανική ομάδα με πολλή ενέργεια. Όμως, στην καλή μας μέρα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Σίγουρα θα είμαστε κι εκεί πολύ παθιασμένοι. Δεδομένου ότι και το 2018 δεν ήμασταν εμείς το φαβορί, αλλά η Προ Ρέκο, όλα μπορούν να γίνουν. Βέβαια, τότε ήταν πιο δυνατός ο Ολυμπιακός".

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ"

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης θυμήθηκε και τις πολύ δύσκολες ημέρες αυτής της χρονιάς, αυτές που η ομάδα δεν έβρισκε κολυμβητήριο, για να προπονηθεί σωστά.

"Δουλέψαμε σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Υπήρξαν φορές που οι προπονήσεις γίνονταν δύσκολα και άλλες που δεν είχαμε κολυμβητήριο. Κάναμε μόλις μία προπόνηση την ημέρα. Βέβαια, όλοι οι φορείς μας βοήθησαν, επειδή είχαμε και την Ευρώπη και τους ευχαριστώ όλους".

Ο φουνταριστός του Ολυμπιακού μέτρησε ως το τρία. Τόσα τρόπαια βλέπει στην αρχή κάθε αγωνιστικής χρονιάς.

"Συνεχίζουμε. Δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Είναι ένας σημαντικός τίτλος το πρωτάθλημα, όπως και οι άλλοι δύο, το Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να διεκδικεί κάθε και τρόπαιο. Εννοείται ότι εδώ που φτάσαμε θέλουμε και το Ευρωπαϊκό. Όσες πιθανότητες έχουμε θα τις διεκδικήσουμε. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα απέναντί μας, την Μπαρτσελονέτα. Αλλά είναι ένα παιχνίδι. Και άλλη φορά δεν ήμασταν το φαβορί και το πήραμε. Γιατί να μη γίνει και φέτος; Στόχος του Ολυμπιακού είναι να κατακτά οποιοδήποτε τρόπαιο. Καμία σεζόν δεν αρχίζει με εμάς να σκεπτόμαστε ότι μπορεί να χάσουμε κάποιο τίτλο. Μπήκαμε στη φετινή χρονιά με στόχο να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους και τους τρεις! Αυτό κάναμε πάντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε! Θέλουμε όλους τους τίτλους"!

Το κερασάκι στην τούρτα το αφήνουν για τον Ιούλιο. Ο Γενηδουνιάς έκλεισε το μάτι.

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο είναι ο μεγάλος στόχος που έχουμε με την Εθνική. Δείξαμε μέσα από το προολυμπιακό και το World League ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, επειδή δεν έχουμε τις ίδιες μονάδες όπως οι Ούγγροι, οι Σέρβοι και οι Κροάτες. Όταν παίζουμε ως ομάδα είμαστε ξεχωριστοί και αν το κάνουμε αυτό μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ