ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλία - Ελλάδα 6-6: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Εθνική

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση Ελλάδα - Ουγγαρία
Ο Ντίνος Γενηδουνιάς σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση Ελλάδα - Ουγγαρία ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα προηγήθηκε με 6-2 κόντρα στην Ιταλία, αλλά η Παγκόσμια πρωταθλήτρια κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στην τελευταία περίοδο με το τελικό 6-6 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ένα τρομερό ματς ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πρωί της Τρίτης (27/07) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και η Ιταλία έμειναν στο 6-6 σε ένα ματς που θα μπορούσε εύκολα να είχε καταλήξει στα χέρια της γαλανόλευκης.

Οι παίκτες του Βλάχου προηγήθηκαν με 6-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά η Παγκόσμια πρωταθλήτρια απάντησε με επί μέρους 4-0 στην τελευταία περίοδο για να διαμορφωθεί το τελικό 6-6.

Η Εθνική σίγουρα κρατά την εξαιρετική άμυνα και τις καλές επιλογές στην επίθεση, σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί στον παίκτη παραπάνω, ενώ μπορεί να έχει παράπονα για ορισμένα σφυρίγματα των διαιτητών.

Το ματς: Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι από τα πρώτα του δευτερόλεπτα. Οι άμυνες των δύο ομάδων είναι εκείνες που κυριάρχησαν, ενώ είχαμε πολλές δυνατές μονομαχίες.

Η Ιταλία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τον Αϊκάρντι. Η Εθνική ομάδα, κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό πρόβλημα με το πρες των Ιταλών και έφτασε στην ισοφάριση με τον Κώστα Μουρίκη.

Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στη δεύτερη περίοδο ο Λουόνγκο έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς. Η Ελλάδα δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ κυρίως από την περιφέρεια μέχρι που ο Παπαναστασίου με μία μαγική λόμπα έκανε το 2-2. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν βγαλμένο από τα όνειρα του Θοδωρή Βλάχου. Μέσα σε περίπου 1.30 η Εθνική ομάδα πέτυχε τρία γκολ με τους Γενηδουνιά, Καπότση και Αργυρόπουλο και προηγήθηκε με 2-5. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Βλαχόπουλος έκανε το 2-6 το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η Ιταλία έπαιξε στα όρια στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Με δύο γκολ του Φιλιόλι και από ένα των Ετσενίκε και Αϊκάρντι κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 6-6.

Μάλιστα οι Ιταλοί θα μπορούσαν να έχουν πάρει και την νίκη εάν ο Ζερδεβάς δεν κατέβαζε ρολά σε σουτ του Φιλιόλι 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Ιταλία - Ελλάδα 6-6

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 0-4, 4-0

Ιταλία: Αϊκάρντι 2, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Ετσενίκε 1

Ελλάδα: Παπαναστασίου 1, Μουρίκης 1, Γενηδουνιάς 1, Καπότσης 1, Αργυρόπουλος 1, Βλάχόπουλος 1

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Νότια Αφρική - Ιταλία 2-21
  • Ουγγαρία - Ελλάδα 9-10
  • ΗΠΑ - Ιαπωνία 15-13

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Νότια Αφρική - ΗΠΑ 3-20
  • Ιταλία - Ελλάδα 6-6

Έναρξη αγώνα: 12:20

  • Ιαπωνία - Ουγγαρία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α όμιλος

  1. ΗΠΑ 4
  2. Ιταλία 3
  3. Ελλάδα 3
  4. Ουγγαρία 0
  5. Ιαπωνία 0
  6. Νότια Αφρική 0

Οι επόμενες αγωνιστικές

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • 04:00: Ουγγαρία - Νότια Αφρική
  • 08:00: ΗΠΑ - Ιταλία
  • 12:10: Ελλάδα - Ιαπωνία

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • 08:00: ΗΠΑ - Ουγγαρία
  • 12:20: Ιταλία - Ιαπωνία
  • 13:50: Νότια Αφρική - Ελλάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

  • 04:00: Ουγγαρία - Ιταλία
  • 05:30: Ελλάδα - ΗΠΑ
  • 12:20: Ιαπωνία - Νότια Αφρική


* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ