ΠΟΛΟ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο εφήβων: Στον μεγάλο τελικό η Εθνική, σπουδαία νίκη με 11-8 επί της Ισπανίας

Η εθνική ομάδα πόλο εφήβων
Η εθνική ομάδα πόλο εφήβων PHOTO CREDITS: ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΕ

Τεράστια νίκη πέτυχε η Εθνική πόλο Εφήβων στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε της Ισπανίας με 11-8 και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Σερβία στον τελικό.

Η Εθνική πόλο εφήβων βρίσκεται στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Μάλτα, καθώς επικράτησε της Ισπανίας με 11-8 στον ημιτελικό. Η εκπληκτική ομάδα του Ηλία Μαχαίρα θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο το βράδυ της Κυριακής (19/9, 20:30) εκεί όπου θα βρει απέναντί της την πολύ δυνατή Σερβία.

Ο ημιτελικός ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκειά του, ωστόσο οι διεθνείς μας κυριάρχησαν απόλυτα στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, με όπλο την εκπληκτική τους άμυνα και λύσεις επιθετικά σε κρίσιμα σημεία. Πρώτος σκόρερ ήταν και πάλι ο Αλμύρας με 5 γκολ.

Η Εθνική έχει ήδη εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, ωστόσο το όνειρο δεν σταματά εδώ. Οι διεθνείς θέλουν το χρυσό και ξέρουν πως το έργο δεν θα είναι εύκολο, ούτε όμως ακατόρθωτο. Η Σερβία από την άλλη επικράτησε 12-10 της Ουγγαρίας και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ψυχωμένης Ελλάδας.

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-3, 1-3.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τέθλας, Βιλιαμαγιόρ, Τζιλ Θέδο 2, Ιβαΐλοβ, Φριγκόλα 2, Κάστρο 1, Λόπεζ 2, Ιμπάνιεζ 1, Πέρεζ, Ντε Λα Κρουζ, Οτέρο, Γκομίλα, Γκαρσία.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων, Νικολαΐδης 2, Αλμύρας 5, Καστρινάκης, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής, Μύριλος, Μαθιόπουλος, Σιαμάς 1, Σπάχιτς 1, Αλειφτίρας.

Πηγή: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ