Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Εξασφάλισε την παραμονή στην Α1 πόλο ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 12-11 του ΝΟ Χίου στα πέναλτι

Εξασφάλισε την παραμονή στην Α1 πόλο ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 12-11 του ΝΟ Χίου στα πέναλτι
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Θωμά Γαβαλά, στο τελευταίο του παιχνίδι, επικράτησε 12-11 του ΝΟ Χίου στα πέναλτι και εξασφάλισε την παραμονή του.

Με τον έμπειρο τερματοφύλακά του Θωμά Γαβαλά -στον "τελευταίο του χορό"- να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα, να "κατεβάζει τα ρολά" και να αποκρούει τρία πέναλτι στη ψυχοφθόρο διαδικασία που έκρινε τη σειρά, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΝΟ Χίου με συνολικό σκορ 12-11 (κανονικός αγώνας 8-8, πέναλτι 4-3), στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των πλέι άουτ, στο Γουδή, τη Δευτέρα (9/5) το βράδυ και εξασφάλισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο ΝΟ Χίου θα διεκδικήσει, πλέον τη σωτηρία του στη δεύτερη φάση των πλέι άουτ όπου θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, τον ΟΥΚ Βόλου.

Μετά από συνεχείς ανατροπές στο τρομερό ματς στο Γουδή, ο Γιάννης Κουρλιάφτης (κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 5 γκολ) ήταν αυτός που ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό, 2.03 πριν από τη λήξη του κανονικού αγώνα, ο Θ. Γαβαλάς έπιασε σουτ στο λιγότερο σε επίθεση της Χίου και έστειλε τις δύο ομάδες στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Θωμάς Γαβαλάς, στο τελευταίο παιχνίδι, όπως είπε, στην καριέρα του, έπιασε τρία (ο Παναθηναϊκός είχε αστοχήσει σε δύο) και οι πράσινοι έφτασαν στην τεράστια νίκη πρόκριση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 12-11 (κ.α. 8-8, πέν. 4-3)

Οκτάλεπτα: 0-4, 4-2, 1-1, 3-1, πέν. 4-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Γαβαλάς Θ., Σιαμάς Χρ., Παπαδημητρίου, Ξενάκης 2, Κουρλιάφτης 5, Καρακάσης Ν. 1, Σιαμάς Π., Πανταζόπουλος 1, Ρομπόπουλος, Χατζηστεφάνου 2, Βέκκος 1, Παπαβασιλείου, Κρατημένος, Δευτεραίος, Ζερβουδάκης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Στ., Χαλατζιάν 1, Γδύσης, Παππάς Κ. 2, Παππάς Αλ. 3, Κανδιόγλου 2, Χριστοφορίδης 2, Κόλλιας, Γαβαλάς Ιω., Καρακούρος Ιω., Καρακούρος Μ. 1.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ