ΠΟΛΟ

Έτσι ο Ολυμπιακός έγινε Championikos

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÑÏ ÑÅÊÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÑÏ ÑÅÊÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης και το Sport24.gr εξηγεί πως αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη των επενδύσεων που έγιναν στο τμήμα από τις αρχές της δεκαετίας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του έκαναν το θαύμα τους. Μετά από 16 χρόνια από το θαύμα της Βουδαπέστης ο Ολυμπιακός τα κατάφερε ξανά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και απέναντι στο φαβορί που ήταν η διοργανώτρια.

Το 2002 ήταν η Χόνβεντ η οποία στο final 4 της Βουδαπέστης φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί, όμως αυτό δεν αποδείχτηκε μέσα στην πισίνα.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 9-7 επί της ουγγρικής ομάδας και κατέκτησαν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους. Ο Θοδωρής Βλάχος. τότε. ήταν βοηθός του Ζλόταν Κάσας και αποτελεί τον μοναδικό συνδετικό κρίκο των δύο κατακτήσεων.

Τώρα, ο Θοδωρής Βλάχος ήταν εκείνος που οδήγησε τον Ολυμπιακό ή μάλλον καλύτερα τον Championiko (όπως τον έγραψαν αρκετοί δημοσιογράφοι από το εξωτερικό) και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης δημιουργώντας ένα σύνολο με όπλο του την ομοιογένεια. Αυτό το κατάλαβε καλά η Προ Ρέκο των πολλών αστέρων η οποία ηττήθηκε μέσα στο σπίτι της με 9-7.

Πότε και πως δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα; Με εξαίρεση τον Βαγγέλη Δελακά που έχει ρίξει άγκυρα στο λιμάνι από το 2004, όλοι οι άλλοι ήρθαν αργότερα και σχεδόν ταυτόχρονα.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΑΦΙ"

Από το καλοκαίρι του 2009 και έκτοτε άρχισε ο Ολυμπιακός να μαζεύει ότι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά. Ο πρώτος που φόρεσε το ερυθρόλευκο σκουφάκι ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών κατηφόρισε από τη Χίο για τον Πειραιά.

Το καλοκαίρι του 2011 είχαμε την αλλαγή διοίκησης στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των χρεών του παρελθόντος. Έτσι, άρχισε και μαζικό παιδομάζωμα με ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Εκείνη τη χρονιά αποκτήθηκε ο Κώστας Μουρίκης από τον Πανιώνιο. Μαζί με τον Χριστόδουλο Κολόμβο δημιούργησε γρήγορα ένα εξαιρετικό δίδυμο φουνταριστών.

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μουρίκης, Φουντούλης και Μυλωνάκης παρέα με μία από τις πολλές κούπες που έχουν κατακτήσει μαζί

Ο Ολυμπιακός μετά από απουσία ενός έτους επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας και το καλοκαίρι του 2013 έκανε ένα διπλό χτύπημα στη βασική ανταγωνίστρια του, τη Βουλιαγμένη. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Αλέξανδρος Γούνας αποκτήθηκαν από τον ΝΟΒ και προστέθηκαν στο ήδη εξαιρετικό υλικό.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2014. Τότε ο Ολυμπιακός φρόντισε να ντύσει εκ νέου στα ερυθρόλευκα τόσο τον Μανώλη Μυλωνάκη όσο και τον Γιώργο Δερβίση. Η διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα ήταν εύκολη υπόθεση αλλά αυτό που απασχολούσε τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά ήταν η ευρωπαϊκή διάκριση.

ΕΒΡΙΣΚΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ, ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΧΗΜΕΙΑ

Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν αρκετές προσθαφαιρέσεις από το έμψυχο δυναμικό. Γούνας, Δερβίσης και Βλαχόπουλος αποχώρησαν με τους δύο πρώτους να επιστρέφουν και πάλι. Ο Νίκος Δεληγιάννης και ο Τάσος Σχίζας το καλοκαίρι του 2014 και του 2015 αντίστοιχα αποχαιρέτησαν δημιουργώντας ακόμα δύο μεγάλα κενά, ενώ το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε και ο Χριστόδουλος Κολόμβος.

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÅÔÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÅÔÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σημαντική ήταν η συμβουλή του Ντίνου Γενηδουνιά στην κατάκτηση του τροπαίου

Το πως καλύφθηκαν αυτά τα κενά είναι απλό; Ο Ολυμπιακός πάντοτε συνέχιζε τις επενδύσεις σε ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά. Κάπως έτσι ο Ντίνος Γενηδουνιάς με το που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις ΗΠΑ ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, ενώ οι τελευταίες επενδύσεις έγιναν με τον Στέλιο Αργυρόπουλο, τον Μανώλη Πρέκα και τον Δημήτρη Νικολαΐδη. Οι εγχώριες διοργανώσεις αποτέλεσαν τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες να αποκτήσουν εικόνες και να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο όλων αυτών που προαναφέραμε είναι η βελτίωση τους με την πάροδο των ετών καθώς και η απόκτηση χημείας. Χαρακτηριστικά παραδεύγματα αποτελούν ο Φουντούλης, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ στον κόσμο και ο Μουρίκης εκ των κορυφαίων στη θέση του φουνταριστού.

ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Μέχρι στιγμής αναφερθήκαμε εκτενώς στον ελληνικό κορμό και δεν αφήσαμε τυχαία εκτός το κομμάτι των ξένων. Φέτος, ο Ολυμπιακός είχε την ευτυχία να διαθέτει τρεις ξένους οι οποίοι πραγματικά έκαναν τη διαφορά.

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÑÏ ÑÅÊÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÑÏ ÑÅÊÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάβιτς επιβεβαίωσε ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο.

Ο Πάβιτς κατέκτησε το πρώτο Champions League της καριέρας του σε ηλικία 36 ετών, αλλά ειδικά στο Final 8 επιβεβαίωσε τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα στον κόσμο και πήρε απόλυτα δίκαια τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Ο Μπούσλιε ήταν το απόλυτο θηρίο που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός στη θέση του αμυντικού, ο οποίος εξολόθρευσε όλους τους αντίπαλους φουνταριστούς.

Για το τέλος αφήσαμε τον Πάουλο Ομπράντοβιτς. Ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει αρκετές φορές τον Κροάτη πολυθεσίτη παίκτη και η απόκτηση του ήταν κομβικής σημασίας αφού ο Ομπράντοβιτς έδωσε λύσεις όπου κι αν χρειάστηκε.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ