ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ελλάδα - Ολλανδία 7-12: Οι οράνιε του Δουδέση έσβησαν το όνειρο της Εθνικής για τετράδα

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με το σκουφάκι της Εθνικής
Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με το σκουφάκι της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε από την Ολλανδία 12-7 και έτσι έσβησε το όνειρο της διεκδίκησης ενός μεταλλίου στο παγκόσμιο υγρού στίβου.

Ανυπέρβλητο αποδείχτηκε το εμπόδιο της Ολλανδίας για την Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών. Οι οράνιε του Ευάγγελου Δουδέση επικράτησαν 12-7 και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής ήταν η επίθεση. Η Εθνική εγκλωβίστηκε από την άμυνα των Ολλανδών και αυτό ουσιαστικά ακύρωσε τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στην άλλη πλευρά της πισίνας.

Η πορεία της Εθνικής στο παγκόσμιο δεν ολοκληρώνεται εδώ αφού θα παίξει για τις θέσεις 5-8. Δεδομένα αυτή η νέα ομάδα δείχνει ικανή να φέρει και άλλες επιτυχίες για το ελληνικό πόλο.

Το ματς: Η Εθνική ομάδα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τέρμα της Μαργαρίτας Πλευρίτου, όμως οι Ολλανδές κατάφεραν να βρουν λύσεις με επιθέσεις κυρίως από θέση φουνταριστής. Από εκεί ήρθαν δύο γκολ και σε συνδυασμό με ένα ακόμα από την περιφέρεια δια χειρός Φαν ντερ Σλοτ ήρθε το 1-3 για τις Ολλανδές.

Οι Ολλανδές συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής ήταν η επίθεση. Εκεί ήταν μπλοκαρισμένη με τις Ολλανδές να έχουν διαβάσει καλά το παιχνίδι της αντιπροσωπευτική μας ομάδα. Έτσι, η Ολλανδία πήγε στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ της στο 6-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, πέτυχε τρία τέρματα, όμως μετά από κάθε γκολ της δεχόταν και εκείνη με τη σειρά της οπότε μπήκε στην τελική ευθεία του ματς με το σκορ στο 6-9.

Η Βασιλική Πλευρίτου στα μισά της τέταρτης περιόδου μείωσε στα δύο τέρματα, όμως η Ολλανδία απάντησε με δύο γκολ στην παίκτρια παραπάνω και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Το τελικό 12-7 βρήκε την Εθνική μας να ετοιμάζεται για τις θέσεις 5-8 και τις Ολλανδές για τα ημιτελικά.

Ελλάδα - Ολλανδία 7-12

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 3-3, 1-3

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδητιώρη, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ολλανδία: Άαρτς, Βολφς, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Μουλχάουζεν 4, Φαν ντε Κράατς, Ρόγκε 1, Σέβενιτς 2, Ζούστρα 1, Κούλχας, Σχάαπ 1, Τεν Μπρόεκ, Μπούις

Το πανόραμα των προημιτελικών

Ιταλία - Γαλλία 17-7

ΗΠΑ - Ισπανία 13-8

Ελλάδα - Ολλανδία 7-12

Αυστραλία - Ουγγαρία


TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ