ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Ολλανδία 4-7: Ήττα και αποκλεισμός από το Τόκιο

Η Νικόλ Ελευθεριάδου σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ουγγαρία
Η Νικόλ Ελευθεριάδου σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ουγγαρία EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πλήρωσε την τραγική της επίδοση στην παίκτρια παραπάνω (0/10), ηττήθηκε με 4-7 από την Ολλανδία και δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για τρίτη διαδοχική διοργάνωση η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών δεν θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αντιπροσωπευτική ομάδα ηττήθηκε στον ημιτελικό του προολυμπιακού από την Ολλανδία με και έτσι δεν θα μπει στο αεροπλάνο για το Τόκιο.

Στην πρώτη επίθεσή της στο ματς η Ολλανδία κέρδισε το πέναλτι σε μια στιγμή αδράνειας στην ελληνική άμυνα με την Μένχενς να ανοίγει το σκορ. Η αντίδραση της Εθνικής ήρθε άμεσα με δύο γκολ από την περιφέρεια με τις Τσουκαλά και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Το 2-1 παρέμεινε σε όλο το πρώτο οκτάλεπτο, ενώ η Μυριοκεφαλιτάκη με τρομερό γκολ έχοντας δύο παίκτριες πάνω της έκανε το 3-1 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Οι Ολλανδές αντέδρασαν και εκμεταλλευόμενες την αστοχία της Εθνικής στην παίκτρια παραπάνω (0/6 στα πρώτα δύο οκτάλεπτα) έφτασαν στην ισοφάριση. Ωστόσο, η Εθνική πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο αφού η Ελευθεριάδου με εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 4-3.

Η κατάρα στην παίκτρια παραπάνω συνεχίστηκε για την Εθνική η οποία είδε την Μένχενς να κάνει το 4-4 στην αρχή της τρίτης περιόδου. Μάλιστα, η Φαν ντερ Σλοτ έβαλε μπροστά στο σκορ τις Ολλανδές για πρώτη φορά μετά το 0-1.

Με αυτό το 4-5 υπέρ των οράνιε μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο. Η Εθνική ομάδα αδυνατούσε να βρει γκολ με οποιοδήποτε τρόπο, συμπλήρωσε 16 λεπτά χωρίς γκολ έχοντας το τραγικό 0/10 στην παίκτρια παραπάνω). Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ολλανδία και με τέρματα των Μένχενς και Φαν ντερ Σλοτ διαμόρφωσε το τελικό 7-4.

Ελλάδα - Ολλανδία 4-7

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 0-2, 0-2

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ., Πλευρίτου Ελ. , Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ολλανδία: Μένχενς 3, Σλέκινγκ 1, Φαν ντε Κράατς 1, Φαν ντερ Σλοτ 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ