ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Ιταλία 10-8: Χάλκινο μετάλλιο στο world league super final

Ο Γενηδουνιάς πανηγυρίζει πόντο στο Ελλάδα - Ρωσία στο Προολυμπιακό τουρνουά.
Ο Γενηδουνιάς πανηγυρίζει πόντο στο Ελλάδα - Ρωσία EUROKINISSI

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επικράτησε 10-8 της Ιταλίας στον μικρό τελικό του world league super final και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των αντρών επικρατώντας στον μικρό τελικό του world league super final που έγινε στην Τιφλίδα της Γεωργίας με 10-8 της Ιταλίας.

Ήταν το τέταρτο χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η νίκη συνιστά μία σημαντική επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση και έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Στο Τόκιο θα λάβουν μέρος και οι Ιταλοί, οι οποίοι διεκδικούσαν με τη σειρά τους το χάλκινο μετάλλιο και ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει των Ολυμπιακών.

Η Εθνική ομάδα έχανε με 6-5 στο 18’ και βρέθηκε να προηγείται με 9-6 (ένα διαδοχικό 4-0) στο 24’. Ήταν ένα καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη της συνάντησης.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 10-8

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-1, 4-1, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Καλογερόπουλος, Γαλανίδης.

ΙΤΑΛΙΑ: Μποντέγκας 4, Ετσενίγκε 2, Λουόνγκο 1, Ντι Φούλβιο 1.

Για την Εθνική μας Ομάδα, αυτή ήταν η 8η συμμετοχή σε Τελική φάση της διοργάνωσης και η 18η συνολικά, με τέσσερα (4) χάλκινα Μετάλλια στη συλλογή της. Το 2004, το 2006, το 2016 και το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ