ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Το απόλυτο η Βουλιαγμένη, σαρωτικός ο Ολυμπιακός

Η προσπάθεια του Κώστα Κάκαρη κατά τη διάρκεια του αγώνα ΝΟ Χανίων - Ολυμπιακός στην Α1 κατηγορία πόλο των ανδρών.
Ο Κώστας Κάκαρης στο ΝΟ Χανίων - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Η Βουλιαγμένη με τέρμα του Χρήστου Αφρουδάκη στο τέλος επικράτησε με 8-7 επί της Γλυφάδας και παρέμεινε αήττητη στην Α1 πόλο των ανδρών. Εντυπωσιακό πέρασμα του Ολυμπιακού από τα Χανιά. Πρώτη νίκη για τον ΟΥΚ Βόλου.

Ντέρμπι από τα παλιά μεταξύ των δύο παραδοσιακών στο άθλημα ομάδων θύμισε το ματς ΑΝΟ Γλυφάδας - ΝΟ Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 υδατοσφαίρισης Ανδρών.

Οι Βουλιαγμενιώτες κατάφεραν τελικά, σε ένα παιχνίδι με ρεσιτάλ στις άμυνες, να πάρουν τη μεγάλη νίκη, έστω και δύσκολα, με 8-7 στο φινάλε, με γκολ του αειθαλή αρχηγού τους Χρήστου Αφρουδάκη και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο, 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα να απολαμβάνουν τη μοναξιά της, καθώς απώλεσαν βαθμούς ο ΓΣΠ και ο ΝΟ Χανίων.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών και πέρασε νικηφόρα με το εντυπωσιακό 27-10 από τα Χανιά, εις βάρος του αήττητου μέχρι το μεσημέρι ΝΟ Χανίων, και μάλιστα με ανατροπή από το δεύτερο οκτάλεπτο, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της συγκεκριμένης αγωνιστικής.

Οι ερυθρόλευκοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Καπότση (υπέστη θλάση στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής με την Εθνική ομάδα), Μουρίκη και Γαλανόπουλο, αν και προηγήθηκαν με 2-0 είδαν στη συνέχεια τα Χανιά να απαντούν με ένα σερί 5-0 και να προηγούνται εκείνα αρχικά με 5-2, αλλά και με 8-7 ακριβώς στα μισά της 2ης περιόδου. Η συνέχεια, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, που έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 11-8, για να φτάσει τελικά πολύ εύκολα στο τελικό 27-10.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΝΟ Χανίων μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα, ενώ οι ερυθρόλευκοι πήραν την τρίτη τους νίκη στη σεζόν.

Με καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλων Σμύρνης –που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Μπόουεν και τον Μίτροβιτς, ο οποίος βρίσκεται με άδεια στην πατρίδα του για προσωπικούς λόγους-, επικράτησε της ΑΕΚ με 11-7 στο κολυμβητήριο του Πάρκου Γουδή, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 4η αγωνιστική της Α1 υδατοσφαίρισης Ανδρών.

Έτσι η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη επέστρεψε στις νίκες (τρεις συνολικά) μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο, που είναι και η μόνη έως τώρα στη σεζόν.

Στο περιθώριο του αγώνα ο Απόλλων βράβευσε τον νυν προπονητή της ΑΕΚ και πρώην δικό του, τον Κωνσταντίνο Δάνδολο, που μαζί του κατάφερε όλες τις ανόδους από τη Γ' Εθνική μέχρι την Α1 Ανδρών.

Μοιράστηκαν εντυπώσεις και βαθμούς ο ΠΑΟΚ με τον ΓΣ Περιστερίου στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, όπου ήρθαν ισόπαλοι 8-8, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 των Ανδρών.

Μετά από συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ, σε ένα ματς που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, ο Αγκόρτσας ήταν αυτός που ισοφάρισε για το τελικό 8-8, στα 36 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Περιστερίου έμεινε όρθια σε μια ακόμα δύσκολη έδρα και στις 4 πρώτες αγωνιστικές παραμένει αήττητη με τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Έστω και δύσκολα ο Υδραϊκός έφτασε στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς έκαμψε στο τέλος την αντίσταση του ΝΟ Χίου και επικράτησε με 11-8 στο κολυμβητήριο του Αλίμου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Βολτυράκη μπορεί να προηγήθηκε με 6-2 στο ημίχρονο και με 8-3, στο 5:56 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου, όμως οι Χιώτες αντέδρασαν και μείωσαν στο ένα γκολ, 9-8, στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο, όμως, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την αντεπίθεσή τους, καθώς ο Υδραϊκός βελτίωσε την άμυνά του και με δύο αναπάντητα γκολ σφράγισε τη νίκη με το τελικό 11-8.

Στον Πειραιά ήταν γραφτό να πετύχει την ιστορική πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία του πόλο ο ΟΥΚ Βόλου και παράλληλα τη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών μέχρι σήμερα.

Οι Βολιώτες του Δημήτρη Μπλάνα έκαναν το μεγάλο "μπαμ" της 4ης αγωνιστικής, καθώς απέδρασαν με το "διπλό" από το κολυμβητήριο "Π. Καπαγέρωφ" επικρατώντας 12-8 του Εθνικού Πειραιά.

Σ’ ένα ματς που κρίθηκε στη δύναμη, ο νεοφώτιστος στην κατηγορία κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Εθνικό και να χτίσει ένα προβάδισμα που το αύξησε μέχρι το φινάλε. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στα 3:23 πριν από τη λήξη του 3ου οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Πανταζόπουλος του Εθνικού, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα για απόφαση των διαιτητών.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο Πανιώνιος, καθώς κυριάρχησε στο ματς της Νέας Σμύρνης κόντρα στο Παλαιό Φάληρο και επικράτησε με 13-7 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Οι Φαληριώτες ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το ημίχρονο (5-5), αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Κώστα Δήμου επέβαλε τον ρυθμό της και με κορυφαίο τον Σπούνερ (5 γκολ) έφτασε στη νίκη με το τελικό 13-7.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-27

Τα οκτάλεπτα: 6-5, 2-6, 1-7, 1-9.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Κανδαλέων, Σαρτζετάκης 2, Πολύζος, Αγιωργούσης 2, Μπατάκης, Γουίλιαμς 1, Χαριτάκης, Μπογκντάνοβιτς 3, Αποστολάκης 1, Πίσσας, Μαζοκοπάκης 1, Κουμής, Νικολαΐδης, Πρωιμάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Πρέκκας 1, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Χρυσοσπάθης 4, Ίρβινγκ 2, Γραμματικός 1, Μαθιόπουλος 2, Σύρμας.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7-8

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 2-1, 2-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης, Παπούκας 1, Περόπουλος, Μαυρωτάς Λ., Ηλιόπουλος, Χατζηστεφάνου 1, Χριστοφορίδης 2, Στίβενσον 2, Φωτόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 1, Γούντχεντ, Μπακαλούμης, Πούρος, Γαλάνης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης, Τρούλος 1, Γούβης 1, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Κουρούβανης Ν. 1, Λόζινα, Μπάσιτς 1, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΚ 11-7

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-0, 3-4, 1-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Αλαμάνος,, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Τοράκης, Μοσκόφ 4, Βιτέλλας, Τροβάς, Γούνας 3, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 2, Καβουσανός, Φέγγος, Κίτσος.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούξεβιτς 1, Κουλιεράκης 1, Κουρλιάφτης, Γιαννουρής, Ράντζεν 2, Στελλάτος, Βέκκος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Παυλιδάκης, Παπάκος.

ΠΑΟΚ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 8-8

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-4, 3-2, 1-1.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Σαρησάββας, Ραντόγεβιτς 2, Προσινικλής Ν. 2, Μαρινάγης, Κεχαλάρης 1, Γιαννόπουλος 1, Σγουρίδης, Παπάκος 1, Προσινικλής Π., Ράντονιτς 1, Κουτσαντάς, Μανθογιάννης, Λαλιάς, Νικολαΐδης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Λαδάς, Φάρμερ, Γερακούδης 3, Κουκουμάκης, Αγκόρτσας 3, Καρούντζος 1, Μιρόνοφ 1, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Μπιτσάκος.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ 11-8

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-1, 3-6, 2-0.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Στατσένκο, Τσιρτσάκης, Καλαμβόκης, Κοκκινάκης 2, Παπασηφάκης 2, Φρόλοφ, Μπλάνης 3, Αργυρόπουλος Κ., Φώσκολος 2, Παπαδόγκωνας 1, Μπεριστιάνος, Αλβέρτης, Πoλογεώργης, Παρτσόγλου, Χατζηγούλας 1.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Στ. 3, Αμπαζής, Γκρούγουελ, Παππάς, Γούρας, Κανδιόγλου, Μόκκας 3, Γούσης, Παπαδόπουλος Γ. 1, Καλαργυρός, Γαβαλάς, Κούτης, Καρακούρος, Γκίλλας 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ 8-12.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 2-3, 1-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γαβαλάς, Λατόνοβιτς 1, Καραβιώτης, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Παπαλουκάς, Πρωτοψάλτης, Χονδροκούκης 4, Πανταζόπουλος, Κόχειλας 1, Ρομπόπουλος 1, Κατσαγούνος, Κωνσταντόπουλος, Καραμπατης, Ζωγράφος.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Μπλάνας): Γρηγοριάδης, Δανιήλ 3, Γκανάτσιος 2, Στεργίου Δ. 2, Παπαβασιλέιου 1, Πετρόπουλος, Γκάτσος, Χαμίτης, Γλούμης 2, Στεργίου Γ. 1, Νικηφορίδης, Κοκκινάκης, Νάσιος, Νικολέρης 1, Μπόμπος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 13-7

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 3-1, 5-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Σαλτερής, Μπουζαλάς 1, Σπυρόπουλος, Σπούνερ 5, Μπραΐμης 1, Γαβαλάς Σπ., Καλαιτζής 2, Νταλάπας, Αλεξίου, Δήμου Δ. 2, Μπαρακάτ 2, Καπετανάκης, Λιμαράκης, Ζουρίδης, Μοσχοβέλης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χαιδόπουλος, Χούπερ, Παπαδημητρίου 1, Κοτσάφτης, Ραμίρεζ, Δίπλαρος 2, Τσολακούδης 1, Αθυμαρίτης, Χαλυβόπουλος Ιπ., Λιαπάκης 2, Τσαχιλίδης 1, Γκαράνης, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΟ Γλυφάδας - ΝΟ Βουλιαγμένης 7-8

ΠΑΟΚ – ΓΣ Περιστερίου 8-8

Εθνικός – ΟΥΚ Βόλου 8-12

Υδραϊκός – ΝΟ Χίου 11-8

Πανιώνιος – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 13-7

ΝΟ Χανίων – Ολυμπιακός 10-27

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 11-7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βουλιαγμένη 12

2. ΓΣ Περιστερίου 10

3. Ολυμπιακός 9

4. Απόλλων Σμύρνης 9

5. Υδραϊκός 9

6. ΝΟ Χανίων 9

7. Πανιώνιος 6

8. ΠΑΟΚ 4

9. ΑΝΟ Γλυφάδας 3

10. Εθνικός 3

11. ΝΟ Χίου 3

12. ΟΥΚ Βόλου 3

13. Παλαιό Φάληρο 1

14. ΑΕΚ 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31/10)

Ολυμπιακός - Πανιώνιος

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου - Υδραϊκός

ΝΟ Χίου - Εθνικός

ΟΥΚ Βόλου - ΠΑΟΚ

ΓΣ Περιστερίου - ΑΝΟ Γλυφάδας

ΑΕΚ - ΝΟ Χανίων

ΝΟ Βουλιαγμένης - Απόλλων Σμύρνης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ