Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Στα playoffs Γλυφάδα και Υδραϊκός, μεγάλες νίκες για ΠΑΟΚ και Χανιά

Α1 πόλο ανδρών: Στα playoffs Γλυφάδα και Υδραϊκός, μεγάλες νίκες για ΠΑΟΚ και Χανιά
INTIME SPORTS

Η Γλυφάδα και ο Υδραϊκός εξασφάλισαν την πρόκριση στα playoffs της Α1 πόλο των ανδρών, ενώ ΠΑΟΚ και Χανιά έκαναν το 1-1 στις σειρές με Περιστέρι και Εθνικό αντίστοιχα.

Εκπληκτικός ο ΑΝΟ Γλυφάδας ολοκλήρωσε το έργο που είχε ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη και πέτυχε τη σπουδαία πρόκριση στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών, επιστρέφοντας μετά από τέσσερα χρόνια στα ψηλά πατώματα του μεγάλου πρωταθλήματος της υδατοσφαίρισης.

Η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη επικράτησε στην έδρα της με εμφατικό τρόπο της ΑΕΚ, με σκορ 13-6, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα της σειράς για τη φάση Γ1 και έγραψε το 2-0 στις νίκες (είχε επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα στην Ηλιούπολη με 17-16 στα πέναλτι) πετυχαίνοντας τον μεγάλο στόχο.

Ο ΑΝΟΓ έχει σίγουρα δύσκολο έργο πλέον, στην προημιτελική φάση των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό (1ος στο G1 της Β' φάσης), όμως απαλλαγμένος πλέον από το άγχος θα επιδιώξει για μια όσο το δυνατόν πιο υψηλή θέση, που -γιατί όχι- να τον φέρει και σε ευρωπαϊκή θέση. Η ΑΕΚ πάει στα πλέι άουτ και εκεί θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, τον ΟΥΚ Βόλου (4ος στο G4 της Β΄φάσης).

Οι Γλυφαδιώτες, με πολύ καλή άμυνα και τον τερματοφύλακά τους Δημήτρη Κουρούβανη σε μεγάλη μέρα, αλλά και με καλό ποσοστό τον παίκτη παραπάνω επιθετικά, κυριάρχησαν γρήγορα και δεν έφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους που έχασαν νωρίς τα ατού τους με τρεις ποινές (Κριγιέστορατς, Παπούκα. Τσαταλιό). Οι εδρούχοι άυξαναν, μάλιστα, συνεχώς τη διαφορά μέχρι το φινάλε. Κορυφαίος σκόρερ τους ο Μπρίκιτς με 4 γκολ.

Η άλλη ομάδα που πήρε την πρόκριση ήταν ο Υδραϊκός. Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη, με φόρα από την άνετη πρώτη νίκη του την περασμένη Τετάρτη στον Άλιμο (14-7) επιβλήθηκε επί του Παναθηναϊκού και στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα της σειράς, στην έδρα των πρασίνων, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, αυτή τη φορά με 13-9 και έκανε το 2-0 στις νίκες, πετυχαίνοντας τον πρώτο μεγάλο στόχο της πρόκρισης στην τελική οκτάδα των πλέι οφ.

Στην προημιτελική φάση των πλέι οφ, ο Υδραϊκός θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, τον Απόλλωνα Σμύρνης (που ήταν 4ος του G1 της Β' φάσης). Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, πάει στα πλέι άουτ, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον ΝΟ Χίου (1ος στο G4).

Οι παίκτες του Βολτυράκη μπήκαν φουριόζοι από το ξεκίνημα του αγώνα κόντρα στους πράσινους και κυριάρχησαν απόλυτα σε όλους τους τομείς, έχοντας φτάσει να προηγούνται και με 12-5 στις αρχές του τέταρτου οκτάλεπτου, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός μείωσε στο τελικό 13-9.

Κορυφαίος των νικητών ο φουνταριστός τους Άγγελος Φώσκολος που πέτυχε 6 γκολ .

Έμειναν ζωντανοί ΝΟ Χανίων και ΠΑΟΚ

Και ο ΝΟ Χανίων είναι εδώ, ζωντανός ακόμα στη μάχη για την πρόκριση στα πλέι οφ. Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα έδωσε την απάντησή της στον Εθνικό Πειραιά και ισοφάρισε σε 1-1 νίκες στη σειρά, καθώς επικράτησε στην Κρήτη με 11-9 στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα της Γ1 φάσης (οι κυανόλευκοι του Πειραιά είχαν νικήσει 13-10 στον πρώτο αγώνα στον Πειραιά).

Οι Χανιώτες μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκαν με 4-2 και 8-4 στα πρώτα δύο οκτάλεπτα αντίστοιχα. Οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού επιχείρησαν να ανατρέψουν τη διαφορά και μείωσαν σε 9-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, αλλά οι Χανιώτες κράτησαν τη διαφορά και πήραν τη μεγάλη νίκη με το τελικό 11-9. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Χαριτάκης και Μπέτο, με 4 γκολ ο καθένας, ενώ για τους κυανόλευκους 3 πέτυχε ο Κόχειλας. Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε -σύμφωνα και με το φύλλο αγώνα- ο Πολύζος του ΝΟΧ.

Η σειρά, πλέον, μεταφέρεται εκ νέου στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, τη Δευτέρα (11/4) στις 18:30, στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση.

Ολοζώντανος στην υπόθεση - πρόκριση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών έμεινε ο ΠΑΟΚ DOMUS ERGO, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 στις νίκες στη σειρά των αγώνων του κόντρα στον ΓΣ Περιστερίου για τη Γ1 φάση (προκριματικά πλέι οφ - πλέι άουτ). Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε με 7-6 επί της ομάδας του Περιστερίου (είχε χάσει 12-9 στον πρώτο αγώνα) και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στον τρίτο αγώνα που θα γίνει τη Δευτέρα (11/4, 15.00) στη Χωράφα.

Σ' έναν αγώνα με πολλή ένταση και κλειστές άμυνες, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες, να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα και να βρεθούν μπροστά και με 7-5. Κορυφαίος σκόρερ τους ο Κεχαλάρης με 4 γκολ. Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκαν ο προπονητής του ΠΑΟΚ Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και ο παίκτης Π. Προσινικλής.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 9-13

Οκτάλεπτα: 1-5, 2-2, 4-2, 2-4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Γαβαλάς Θ., Δανούρδης, Σιαμάς Χρ., Ξενάκης, Κουρλιάφτης, Καρακάσης 3, Σιαμάς Π., Πανταζόπουλος 1, Ρομπόπουλος 1, Χατζηστεφάνου, Βέκκος 2, Παπαβασιλείου 1, Κρατημένος, Δευτεραίος, Κουρούπης 1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης, Θαλασσινός, Κοκκινάκης, Πρέκας, Αλμύρας, Μπλάνης 1, Γιάνκοβιτς 2, Φώσκολος 6, Άντζιτς, Χατζηγούλας 2, Αλβέρτης 2, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΕΚ 13-6

Οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 3-2, 4-0.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης 1, Μαυρωτάς Λ., Δήμου Π., Χατζηκυριακάκης 1, Δουρίδας, Γιαννόπουλος 2, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου 1, Φωτόπουλος 1, Μπρίκιτς 4, Μιγιούσκοβιτς 1, Ηλιόπουλος Ν., Μπελέσης 1, Πούρος 1.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας, Κριγιέστορατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος 1, Τσιστράκης 1, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος 1, Ηλιόπουλος Αλ., Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-9

Οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 1-3, 2-2.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Βολτυράκης, Σαρτζετάκης, Πολύζος, Αγιωργούσης 1, Μπατάκης, Μητράκης 1, Χαριτάκης 4, Σπάχιτς, Νικολαΐδης, Μπέτο 4, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Κανδανολέων 1, Παππάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς, Βαλιανάτος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος, Χαραλαμπόπουλος 2, Σάβελιτς 1, Δροσόπουλος, Κόχειλας 3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 7-6

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-0, 1-3, 3-2.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας 1, Μηλάς, Προσινικλής Ν. 1, Κεχαλάρης 4, Σγουρίδης, Μπαγλατζής, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Μανθογιάννης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Φάρκας, Φάρμερ 1, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χρ., Καρούντζος 2, Αγκόρτσας, Παπασηφάκης 3, Τοράκης, Λαδάς, Δαμίγος, Μυρίλος, Μπιτσάκος Ανδ.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ