Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Στα ημιτελικά η Βουλιαγμένη, σώθηκαν Περιστέρι και Χανιά

Α1 πόλο ανδρών: Στα ημιτελικά η Βουλιαγμένη, σώθηκαν Περιστέρι και Χανιά
INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε 14-7 του Εθνικού και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Α1 πόλο ανδρών. Εξασφάλισαν την παραμονή το Περιστέρι και τα Χανιά.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης, με δεύτερη νίκη, ξεπέρασε το εμπόδιο του Εθνικού και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού Πανιώνιος - ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν επιβλήθηκε αυτή τη φορά με 14-7, μέσα στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, επί των κυανόλευκων του Φάνη Κουντουδιού, οι οποioi θα παίξουν για τις θέσεις 5η-8η, με μειονέκτημα έδρας και με αντίπαλο τον χαμένο του ζευγαριού Πανιώνιος - ΠΑΟΚ.

Ο Εθνικός το πάλευε στα πρώτα τρία οκτάλεπτα, αλλά ο ΝΟΒ επιβλητικός στο τέταρτο έφτασε τελικά στη νίκη με την ευρεία διαφορά. Κορυφαίος σκόρερ του ΝΟΒ ο Μάριος Καπότσης με 4 γκολ (στη φωτο με το No 10).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7-14

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 3-3, 1-6.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος 2, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος 1, Χαραλαμπόπουλος, Σάβελιτς 1, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Ιωάννου.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ., Καπότσης 4, Κουρούβανης Ν. 2, Σκουμπάκης 1, Ανδρεάδης, Καστρινάκης 1, Γιαννάτος.

Σώθηκαν Περιστέρι και ΝΟ Χανίων

Ο ΓΣ Περιστερίου πέτυχε και νέα ευρεία νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου με 18-9, τη δεύτερη στη σειρά των μεταξύ τους αγώνων για τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, αυτή τη φορά στην έδρα του ΑΟΠΦ. Έτσι η ομάδα του Κώστα Λούδη έκανε το 2-0 νίκες, εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, ενώ το Παλαιό Φάληρο θα ψάξει για τη σωτηρία του στην τελική φάση των πλέι άουτ, με πλεονέκτημα έδρας, κόντρα στον Άρη.

Οι Περιστεριώτες ήταν απολύτως κυρίαρχοι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, ήταν καταιγιστικοί στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, ενώ έκοψνα λίγο ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 9-18

Οκτάλεπτα: 1-6, 3-7, 3-3, 2-2.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Πετρόπουλος, Τζώρτζης 1, Σέιν, Καλής 1, Κλήμος, Καραβιώτης, Κουρμελές, Ντε Φρέιτας 5, Χαλυβόπουλος Ιπ., Λιαπάκης 1, Τσαχιλίδης 1, Τσαγκάρης, Μητράκης, Κοντονής, Χέλμης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου 2, Φάρκας 2, Φάρμερ 3, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χρ. 2, Καρούντζος 2, Αγκόρτσας 1, Παπασηφάκης 2, Τοράκης 1, Λαδάς 1, Σαλτερής, Μυρίλος, Μπιτσάκος Ανδ. 1.

Ο ΝΟ Χανίων νίκησε τον Άρη και στη Θεσσαλονίκη με 14-7, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι άουτ της Α1 Ανδρών, έκανε το 2-0 στις νίκες και πέρασε στην επόμενη φάση (για θέσεις 9η-12η) εξασφαλίζοντας την παραμονή του στην κατηγορία από νωρίς. Ο Άρης θα παλέψει στην επόμενη φάση για τη σωτηρία, με μειονέκτημα έδρας, απέναντι στο Παλαιό Φάληρο.

Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας εκρηκτικό πρώτο οκτάλεπτο με 5-1 επιμέρους και πήρε ισχυρό προβάδισμα. Στη συνέχεια προστάτεψε το προβάδισμα που πήρε έως και το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Χανιώτες ανέβασαν εκ νέου στροφές και διεύρυναν κι άλλο τη διαφορά. Χαριτάκης, Μπέτο και Μαζοκοπάκης σημείωσαν από τρία γκολ. Για τον Άρη, 3 πέτυχε ο Αλιαπούλιος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 7-14

Οκτάλεπτα: 1-5, 3-3, 1-2, 2-4.

ΑΡΗΣ (Μανώλης Γούναρης): Τσακίρης, Μπιτσάκης, Γιώρτσιος, Βικάτος 1, Ζαρκαντζάς, Αλιαπούλιος 3, Νάνος 1, Ζίτνικ 1, Παυλίδης 1, Παπαμανωλιουδάκης, Σολογάνης, Κοστιουτσένκοφ, Σαλαμάνης, Βλασακίδης, Ζιούγας.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Σαρτζετάκης, Πολύζος, Αγιωργούσης 2, Μπατάκης, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 3, Τοθ 2, Σπάχιτς 1, Μπέτο 3, Μαζοκοπάκης 3, Κουτρουλάκης, Κανδανολέων, Παππάς.

Παράταση στην αγωνία στη σειρά Χίος - Παναθηναϊκός

Σε τρίτο αγώνα, που θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα (9/5, 20.00) στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, θα κριθεί οριστικά η εξασφάλιση παραμονής στη μεγάλη κατηγορία υδατοσφαίρισης των Ανδρών (Α1), από την πρώτη ευκαιρία της πρώτης φάση των πλέι άουτ, για το ζευγάρι Παναθηναϊκός - ΝΟ Χίου. Στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση της σειράς, η ομάδα του νησιού της μαστίχας κατάφερε να επικρατήσει τελικά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με συνολικό σκορ 12-10 (κ.α. 9-9, πέναλτι 3-1), στην τυπική της έδρα στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου (το Ιωνικό της Χίου είναι κλειστό) και να ισοφαρίσει 1-1 στις νίκες.

Συναρπαστικό και με ανατροπές ήταν το ματς ανάμεσα στους Χιώτες και τους πράσινους στην κανοκική του διάρκεια, με τους τυπικά γηπεδούχους να προηγούνται με 4-1 και στη συνέχεια με 8-5, λίγο πριν από τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως, επέστρεψαν και μάλιστα προηγήθηκαμ με 9-8, 2.42 πριν από τη λήξη με τον Πανταζόπουλο. Ο κορυφαίος της ομάδας του Ντόσκα, όμως, ο Μάθιου Χαλατζιάν (συνολικά 5 γκολ) ισοφάρισε στο τελικό 9-9, 1.23 πριν από τη λήξη και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Λαζαρίδη έχασαν δύο συνεχόμενα και οι Χιώτες, που ήταν πιο εύστοχοι επικράτησαν με 3-1 και με το τελικό συνολικό 12-10.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 12-10 (κ.α. 9-9, πέν. 3-1)

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 3-3, 1-2, πεν. 3-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Στ. 1, Χαλατζιάν 5, Γδύσης, Παππάς Κ., Παππάς Αλ. 2, Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Κόλλιας, Καλαργυρός 3, Γαβαλάς Ιω., Καρακούρος Ιω., Καρακούρος Μ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Γαβαλάς Θ., Σιαμάς Χρ., Παπαδημητρίου, Ξενάκης 2, Κουρλιάφτης 1, Καρακάσης, Σιαμάς Π., Πανταζόπουλος 2, Ρομπόπουλος 4, Χατζηστεφάνου 1, Ζερβουδάκης, Παπαβασιλείου, Βασιλάκης, Δευτεραίος, Ζαχόπουλος.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ