ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Πήρε το ντέρμπι η Βουλιαγμένη, 12-10 το Περιστέρι

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στον ΝΟ Βουλιαγμένης κατέληξε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών επικράτησε 12-10 του Περιστερίου. Νίκες για Παλαιό Φάληρο, Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιο, Γλυφάδα και ΠΑΟΚ.

Μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο νεοφώτιστος ΓΣ Περιστερίου, αλλά στο τέλο λύγισε από τον ΝΟ Βουλιαγμένης, ο οποίος επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής της Α1 πόλο Ανδρών με 12-10 στο κολυμβητήριο της Χωράφας.

Έτσι ο ΝΟΒ έμεινε μόνος στην κορυφή με το απόλυτο των νικών και πήρε ψυχολογία εν όψει της ρεβάνς του Σαββάτου με τη Νόβι Μπέογκραντ στο Παπαστράτειο για τη φάση των «16» του Euro Cup (7-7 το πρώτο ματς στο Βελιγράδι), ενώ ο ΓΣΠ έχασε το αήττητο.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη κατάφερε να προηγηθεί 4-0 στις αρχές της 2ης περιόδου, οπότε και ξεκίνησε η αφύπνιση των φιλοξενούμενων, που ισοφάρισαν σε 5-5 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και πήγαν σε αυτό προηγούμενοι με 6-5

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με το Περιστέρι να προηγείται 8-7 και τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει σε 8-8 στην εκπνοή της 3ης περιόδου και να παίρνει τελικώς τη νίκη με 12-10 χάρη σε δύο γκολ στο φινάλε του αγώνα και πιο συγκεκριμένα του Κουρούβανη στα 1:53 και του Αλφραγκή στα 0:03.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο ΝΟ Χανίων αντιστάθηκε για ενάμισι οκτάλεπτο, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια και έφτασε σε μια εντυπωσιακή επικράτηση στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, με 15-8 στην επιστροφή των δύο ομάδων στη δράση μετά από 4 μήνες.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη αγωνίστηκε στην Κρήτη χωρίς τους τιμωρημένους Μοσκόφ, Δερμιτζάκη και τον τραυματία Καβουσανό, αλλά με κορυφαίο σκόρερ τον Αλέξανδρο Γούνα, που πέτυχε επτά γκολ και τον Άλεξ Μπόουεν, στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον τραυματισμό του στο χέρι, επίσης εντυπωσιακό (3 γκολ), έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Τα Χανιά του Ηλία Μαχαίρα προέβαλαν αντίσταση στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν για τέσσερα λεπτά, όταν στο 5:02 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση ο Μανώλης Σολανάκης για χτύπημα σε αντίπαλο, όπως αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΧΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΧΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το πρώτο σοκ από την πίεση και τον αιφνιδιασμό που δέχτηκε στο ξεκίνημα του αγώνα από τον ΝΟ Χίου, βρήκε τον εαυτό του, κυριάρχησε κατά κράτος και βγήκε νικητής με 13-7 στη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη, για την 6η αγωνιστικής της Α1 πόλο Ανδρών. Έτσι οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν στη βαθμολογία τους Χιώτες και ανέβηκαν στους 7 β.

Η Χίος μπήκε εντυπωσιακά στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο και έτρεξαν επί μέρους 0-3 αναγκάζοντας τον Χατζηθεοδώρου να καλέσει τάιμ άουτ, από το οποίο προήλθε ξέσπασμα των γηπεδούχων με δικό τους 3-0 σερί και ισοφάριση του σκορ, παίζοντας παράλληλα έντονο πρες παντού. Από δεύτερο οκτάλεπτο συνεχίστηκε η κυριαρχία του Δικεφάλου του Βορρά, που έκανε στο μεταξύ ένα σερί 5-0 και πέρασε με 5-3. Στη συνέχει δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, αντίθετα το αύξησε, βρίσκοντας λύσεις επιθετικές με όλους τους τρόπους και επικράτησε με το τελικό 13-7.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ανεβαίνει βαθμολογικά ο Πανιώνιος, που πέτυχε την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 11-9 επί της ΑΕΚ και μάλιστα με ανατροπή στην ανατροπή, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι - ντέρμπι, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, με την οποία οι ομάδες επανήλθαν στη δράση.

Η Ένωση φαινόταν να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προηγήθηκε με 7-5 στο ημίχρονο. Οι κυανέρυθροι ισοφάρισαν σε 7-7 στα μέσα της τρίτης περιόδου, προηγήθηκαν 8-7, αλλά η ΑΕΚ πέρασε και πάλι με 9-8 στις αρχές του τέταρτου οκτάλεπτου. Ο Πανιώνιος, όμως, ανέτρεψε και πάλι το σκορ υπέρ του ισοφαρίζοντας με τον Μπάρακατ (9-9) και τον Μπραϊμη (10-9), δηλαδή τους δύο καλύτερούς του παίκτες, ενώ σφράγισε τη νίκη με γκολ του Δήμου, 13 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Από την ΑΕΚ διακρίθηκε ο Κουρλιάφτης με 4 γκολ.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο ΑΝΟ Γλυφάδας, που επιβλήθηκε με 13-5 του ΟΥΚ Βόλου στον αγώνα που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού στη Βουλιαγμένη.

Οι Βολιώτες έμειναν στους 3 βαθμούς, αλλά να σημειώσουμε ότι καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται. Οι Γλυφαδιώτες ήταν κυρίαρχοι από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά με ένα ξέσπασμα στον τρίτο οκτάλεπτο (σερί 6-0) καθάρισαν και έφτιαξαν τη μεγάλη διαφορά. Πρώτος σκόρερ ο νεαρός Ηλιόπουλος με 5 γκολ.


ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΓΣ Περιστερίου – ΝΟ Βουλιαγμένης 10-12

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-6, 3-2, 2-4.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Λαδάς Π., Αγκόρτσας 3, Φάρμερ 2, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 1, Σκαρβέλης, Καρούντζος 2, Μιρόνοφ 1, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 3, Αλαφραγκής 1, Τρούλος, Γούβης 1, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης 1, Λόζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

ΝΟ Χανίων – Απόλλων Σμύρνης 8-15

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 2-4, 2-5.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Βολτυράκης, Σαρτζετάκης, Πολύζος 1, Αγιωργούσης, Μπατάκης 2, Γουίλιαμς 2, Χαριτάκης, Μπογκντάνοβιτς 3, Κανδανολέων, Σπάχιτς, Μαζοκοπάκης, Κουμής, Νικολαΐδης, Παπαμανωλιουδάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου 1, Φέγγος, Χατζηκυριακάκης 1, Τοράκης, Κίτσος, Βιτέλλας, Μπόουεν 3, Γούνας 7, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 1, Δραγώνας.

ΠΑΟΚ - ΝΟ Χίου 13-7

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-0, 3-2, 3-2.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Σαρησάββας, Ραντόγεβιτς 3, Προσινικλής, Μαρινάγης, Κεχαλάρης 1, Γιαννόπουλος 3, Σγουρίδης 1, Παπάκος, Προσινικλής Π., Ράντονιτς 3, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Νάνος 2, Νικολαϊδης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Στ. 2, Γούρας, Γδύσης 1, Παππάς, Γκίλλας 3, Κανδιόγλου, Μόκκας, Μαρουλάς, Παπαδόπουλο Γ., Καλαργυρός 1, Γαβαλάς Ι.

Πανιώνιος - ΑΕΚ 11-9

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-4, 3-1, 3-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Σαλτερής, Μπουζαλάς 1, Σπυρόπουλος, Σπούνερ, Μπραϊμης 3, Γαβαλάς Σπ. 1, Καλαϊτζής, Νταλάπας, Αλεξίου, Δήμου Δ. 2, Μπαρακάτ 3, Καπετανάκης 1, Λιμαράκης, Μοσχοβέλης, Κουκούνας.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Βλατάκης, Σταμέλος, Κουτσιαλής, Βούκσεβιτς, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 4, Παυλιδάκης, Γιαννουρής, Στελλάτος 2, Βέκκος 2, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Ζώρζος, Πατακός 1.

ΑΝΟ Γλυφάδας - ΟΥΚ Βόλου 13-5

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-2, 6-0, 3-1

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: (Δημήτρης Μάζης): Κουρούβανης, Τζελάτης, Παπούκας 1, Περόπουλος, Μαυρωτάς, Ηλιούπολος 5, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης, Στέφενσον 2, Πούρος, Χαραλαμπόπουλος 2, Γούντχεντ 2, Μπακαλούμης, Γαλάνης 1, Φωτεινάκης.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ: (Δημήτρης Μπλάνας): Γρηγοριάδης, Δανιήλ, Γκανάτσιος 2, Στεργίου 1, Παπαβασιλείου, Μαρινάγης, Γκάτσος, Πετρόπουλος, Στεργίου Γ., Νικολέρης, Νικηφορίδης, Κουφιδάκης, Νάσιος, Βλιώρας, Μπομπός 2.

Εθνικός Πειραιώς – Παλαιό Φάληρο 4-11

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 0-2, 2-5

Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Γαβαλάς, Ζωγράφος, Καραβιώτης 1, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Παπαλουκάς, Πρωτοψάλτης, Χονδροκούκης 2, Πανταζόπουλος, Κόχειλας, Ρομπόπουλος, Κατσαγούνος, Κωνσταντόπουλος, Μπελέσης, Καραμπατης

Παλαιό Φάληρο (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χαϊδόπουλος, Χούπερ 3, Παπαδημητρίου, Κόκκινος, Ραμίρεζ 1, Δίπλαρος 1, Τσολακούδης 2, Αθυμαρίτης, Χαλυβόπουλος, Λιαπάκης 1, Τσαχειλίδης 2, Γκαράνης, Μητράκος, Κοντονής 1, Κουρμελές

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ 13-5

ΠΑΟΚ – ΝΟ ΧΙΟΥ 13-7

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-15

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 11-9

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-12

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 11-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 18

2. ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 13

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12*

4. ΥΔΡΑΪΚΟΣ 12*

................................................................................................................

5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 12

6. ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 9

7. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9

8. ΠΑΟΚ 7

9. ΝΟ ΧΙΟΥ 6

10. ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6

11. ΑΕΚ 4

12. ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 4

13. ΕΘΝΙΚΟΣ 3

14. ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ 3

Επόμενη αγωνιστική:

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΠΑΟΚ

ΝΟ Χίου – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΟΥΚ Βόλου – ΓΣ Περιστερίου

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος

ΑΕΚ – Υδραϊκός

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χανίων

Ολυμπιακός – Εθνικός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ