ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι, εντυπωσιακή νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Περιστέρι και Ολυμπιακό για την Α1 πόλο Ανδρών.
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Περιστέρι και Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό επικρατώντας του Περιστερίου 9-5, εντυπωσιακό πέρασμα για τον Απόλλωνα Σμύρνης που νίκησε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ 6-16.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το κολυμβητήριο της Χωράφας, λυγίζοντας δύσκολα την αντίσταση του γηπεδούχου ΓΣ Περιστερίου στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου επικράτησαν έστω και δύσκολα 9-5, αλλά το συγκρότημα του Κώστα Λούδη απέδειξε με την εμφάνισή του κόντρα στον κάτοχο του τίτλου ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στους 24 βαθμούς και ανέβηκε 2ος στη βαθμολογία, προσπερνώντας τον αντίπαλό τους, που έμεινε στους 22 πόντους και έπεσε στην 4η θέση. Οι ερυθρόλευκοι ισοβαθμούν με τον Απόλλωνα Σμύρνης που ανέβηκε 3ος επίσης στους 24 (και ευνοούνται στη ισοβαθμία γιατί τον έχουν κερδίσει στο μεταξύ τους).

Ήταν ένα ματς που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και κλειστές άμυνες. Το Περιστέρι προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, πριν αντιδράσουν οι πρωταθλητές και κλείσουν το ημίχρονο μπροστά με 3-4. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι κλείδωσαν για τα καλά την άμυνά τους και βρίσκοντας λύσεις σε καθοριστικά σημεία έφτασαν στο τελικό 9-5 στο φινάλε.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 2-3, 0-2

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου 1, Λαδάς, Φάρμερ, Γερακούδης, Κουκουμάκης 1, Αγκόρτσας 1, Καρούντζος, Μιρόνοφ 1, Κλήμος 1, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Αργυρόπουλος 1, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης , Καπότσης, Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος, Γραμματικός 1, Μαθιόπουλος.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Εντυπωσιακά συνεχίζει την πορεία του και εδραιώνει τη θέση του στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα -που θα του δώσει και πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των playoffs- ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος νίκησε με 16-6 τον ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, για τη 10η αγωνιστική. Η Ελαφρά Ταξιαρχία έφτασε στους 24 πόντους.

Με βασικό όπλο την άμυνα, που εξουδετέρωσε τα ατού του αντιπάλου, και με ηγέτη και σκόρερ για άλλη μια φορά τον Αλέξανδρο Γούνα, που πέτυχε 5 γκολ -και προηγείται με διαφορά στη λίστα των σκόρερ του πρωταθλήματος-, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη άρχισε να χτίζει μια διαφορά από το δεύτερο οκτάλεπτο και την αύξησε μέχρι το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 13 βαθμούς, αλλά είναι πάντα μέσα στη διεκδίκηση της εισόδου στα playoffs

Οκτάλεπτα: 3-4, 1-4, 1-5, 1-3.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Νάνος, Ραντόγεβιτς 1, Προσινικλής Ν. 1, Μαρινάγης 2, Κεχαλάρης 1, Γιαννόπουλος, Σγουρίδης, Παπάκος Ι. 1, Προσινικλής Π., Ράντονιτς, Λαλιάς, Μανθογιάννης, Κουγιούνης, Νικολαΐδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιαννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Τοράκης, Βιτέλλας 1, Μπόουεν 3, Γούνας 5, Γωνιωτάκης 1, Σολανάκης 2, Δραγώνας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Επέστρεψε στις νίκες και το Παλαιό Φάληρο, που την Τετάρτη (7/4) ταξίδεψε στον Βόλο για τον αγώνα κόντρα στον ΟΥΚ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη έφτασε στην επικράτηση με 15-8, έχει 13 βαθμούς πλέον, ξεπερνώντας ΝΟ Χίου και Πανιώνιο (αμφότεροι με 12) και ονειρεύεται συμμετοχή στα playoffs, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με στους 3 βαθμούς. Κορυφαίοι σκόρερ για τους νικητές ο φορμαρισμένος Χούπερ με 5 γκολ και ο Τσοιλακούδης με 4.

Οκτάλεπτα: 2-5, 2-4, 3-2, 1-4.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Μπλάνας): Γρηγοριάδης, Δανιήλ, Γκανάτσιος 2, Δ. Στεργίου, Παπαβασιλείου 3, Χρ. Μαρινάγης, Αλευρόπουλος, Βλιώρας, Γ. Στεργίου 1, Μακρής, Νικηφορίδης 2, Κουφιδάκης, Νάσιος, Πετρόπουλος, Μπομπός.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χαϊδόπουλος, Χούπερ 5, Κόκκινος, Παπαδημητρίου, Ραμίρεζ 2, Δίπλαρος 1, Τσολακούδης 4, Αθυμαρίτης 1, Χαλυβόπουλος, Λιαπάκης 2, Τσαχιιλίδης, Γκαράνης, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές.

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΪΚΟΥ

Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Υδραϊκός πήρε την υπερπολύτιμη νίκη στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης (που χρησιμοποιεί ως έδρα) με 13-5 επί του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υκαι κέρδισε έδαφος, σε σχέση με τον σημερινό αντίπαλό του, αλλά και τους υπόλοιπους διεκδικητές,στη μάχη για τη συμμετοχή στα playoffs. Η ομάδα του Βολτυράκη, που δείχνει να βρίσκει και πάλι ρυθμό από την προηγούμενη αγωνιστική, μετά από ένα διάστημα με αρνητικά αποτελέσματα, παραμένει στην 5η θέση με 19 β., ενώ οι Νεοσμυρνιώτες έμειναν στους 12.

Στο πρώτο οκτάλεπτο το ματς ήταν ντέρμπι και έληξε 4-4. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως ο Υδραϊκός μεταμορφώθηκε και με το σερί 7-0 προηγήθηκε 11-4 στο τέλος της περιόδου, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη, την οποία και πήρε με τελικό σκορ 13-5.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 7-0, 2-1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Πολογεώργης, Τσιστράκης, Θαλασσινός, Κοκκινάκης, Παπασηφάκης 3, Μακαντάνης, Μπλάνης 5, Αργυρόπουλος 1, Φώσκολος, Παπαδόγκωνας, Μπεριστιάνος 2, Αλβέρτης, Παρτσόγλου, Χατζηγούλας 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Σαλτερής, Μπουζαλάς, Νταλάπας, Σπούνερ, Μπραΐμης, Γαβαλάς, Καλαϊτζής, Ζουρίδης, Αλεξίου, Δήμου 3, Μπάρακατ 1, Καπετανάκης 1, Λιμαράκης, Μοσχοβέλης, Κούκουνας.

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες ο ΑΝΟ Γλυφάδας και μάλιστα εμφατικά, καθώς επιβλήθηκε με 12-3 επί της ΑΕΚ, στην τυπική του έδρα, στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, την Τετάρτη (7/4) το μεσημέρι.

Έτσι ο ΑΝΟΓ ανέβηκε στην 10η θέση και στους 9 βαθμούς, ξεπερνώντας την Ένωση που έμεινε στους 8. Οι παίκτες της Γλυφάδας με πολύ καλή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση έλεγξαν το ρυθμό από το ξεκίνημα και έφτασαν στη νίκη.

Οκτάλεπτα: 3-0, 3-2, 2-0, 4-1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Κουρούβανης, Τζελάτης, Παπούκας, Περόπουλος, Μαυρωτάς Λ., Ηλιόπουλος 3, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης 1, Στίβενσον 2, Γούντχεντ 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Πούρος, Μπακαλούμης, Γαλάνης 1, Φωτεινάκης.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Σταμέλος, Κουτσιαλής, Κουλιεράκης 1, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής Α., Παυλιδάκης, Στελλάτος, Βέκκος, Μαυρωτάς Α., Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος 1.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ