Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Η Βουλιαγμένη έκανε το 6/6 στο Β όμιλο, ο Πανιώνιος πήρε το ντέρμπι με τον Υδραϊκό

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βουλιαγμένη
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βουλιαγμένη INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 11-5 του Παναθηναϊκού και έκανε το 6/6 στο Β όμιλο της Α1 πόλο των ανδρών, ενώ ο Πανιώνιος έκανε το διπλό της ημέρας (11-10) τον Υδραϊκό.

Διατήρησε το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Παναθηναϊκού, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, με 11-5, για την 6η αγωνιστική του Β' Ομίλου της Α' φάσης. Έτσι η ομάδα του Λαιμού με 18 βαθμούς και «6 στα 6» παραμένει μόνη στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός του Μιχάλη Λαζαρίδη παρέμεινε στους 6 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί η δυναμική παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Οι πράσινοι «κοίταξαν στα μάτια» τον ισχυρότερο αντίπαλό τους μέχρις ενός σημείου, αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα του ΝΟΒ.

Συναρπαστικός αγώνας με συνεχείς ανατροπές και όλα τα στοιχεία του ντέρμπι έγινε στο κολυμβητήριο του Αλίμου, ανάμεσα στον εδρούχο Υδραϊκό και τον Πανιώνιο, το βράδυ του Σαββάτου (13/11), για την 6η αγωνιστική του Β' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Ο Πανιώνιος κατάφερε τελικά να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό», καθώς επιβλήθηκε με 12-11 του αντιπάλου του κι έτσι να μείνει μόνος 2ος στη βαθμολογία του Ομίλου. Παράλληλα η ομάδα της Νέας Σμύρνης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως στο φετινό πρωτάθλημα έχει φιλοδοξίες για διάκριση.

Το συγκρότημα του Κώστα Δήμου προηγήθηκε με 2-0 και 3-2, αλλά η ομάδα του Βολτυράκη κατάφερε να περάσει με 6-4 στο ημίχρονο και 7-5 στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου. Κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του Πανιωνίου, που έφερε την ανατροπή υπέρ του. Προηγήθηκε και 12-10 και στο φινάλε οι Υδραίοι μείωσαν στο τελικό 12-11. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Νεοσμυρνιωτών ο Δ. Δήμου, που πέτυχε 7 γκολ.

Με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε από το κολυμβητήριο των Χανίων ο ΓΣ Περιστερίου, που φαίνεται να βρίσκει σιγά σιγά τον περσινό εξαιρετικό εαυτό του. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 21-9 του ΝΟ Χανίων και πέτυχε την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Οι Περιστεριώτες, με πλουραλισμό στην επίθεση, κυριάρχησαν απόλυτα από το ξεκίνημα και αύξαναν τη διαφορά μέχρι το φινάλε, μη αφήνοντα περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Ο ΝΟ Χανίων, που αγωνίστηκε χωρίς τον ένα ξένο του, τον Ούγγρο Τοτ και τον βασικό γκολκίπερ του Στράτο Λεβεντάκη (ήταν στη 15άδα, αλλά δεν έπαιξε λόγω ενοχλήσεων), υπέστη ήττα μετά από δύο συνεχόμενες νίκες.

Από έναν βαθμό, τον πρώτο τους στο 36ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, μοιράστηκαν ο εδρούχος ΟΥΚ Βόλου και ο ΝΟ Χίου, που ήλθαν ισόπλαοι 8-8 στο κολυμβητήριο του Βόλου, σε έναν αγώνα επεισοδιακό με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου της Α' φάσης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, βρέθηκαν μπροστά και με 6-3 και 7-5, αλλά οι Βολιώτες, ισοφάρισαν αρχικά σε 7-7. Ο Καλαργυρός έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Χιώτες, 3.41 πριν από τη λήξη, αλλά ο Αράγια ισοφάρισε στο τελικό 8-8, 57 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα: «Στο 1.41 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου ο αγώνας διεκόπη λόγω ρήψης μπουκαλιού από την κερκίδα προς τον διαιτητή κ. Πολυχρονόπουλο, ο οποίος βρισκόταν πλησίον του πάγκου του ΝΟ Χίου. Ζητήθηκε από τον αλυτάρχη εκκένωση της κερκίδας. Αυτό έγινε 17 λεπτά από τη στιγμή της διακοπής», οπότε αγώνας επανεκκίνησε και ολοκληρώθηκε.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5-11

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-5, 2-0, 0-4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Γαβαλάς Θ., Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης, Ξενάκης, Κουρλιάφτης, Καρακάσης, Σιαμάς Π., Πανταζόπουλος, Ρομπόπουλος 3, Χατζηστεφάνου, Βέκκος 2, Παπαβασιλείου, Τριχάς, Δευτεραίος, Εγνατιάδης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Κωνσταντόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Σπηλιόπουλος, Πάπαριτς, Λόζινα 3, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 2, Σκουμπάκης 3, Ανδρεάδης, Καστρινάκης Ν., Καστρινάκης Θ.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11-12

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-5, 3-3.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης, Θαλασσσινός, Κοκκινάκης, Πρέκας 2, Αλμύρας 1, Μπλάνης, Γιάνκοβιτς 2, Φώσκολος 1, Άντζιτς 2, Χατζηγούλας 2, Αλβέρτης 1, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μποζαλάς, Ζουρίδης, Μπραΐμης, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 2, Αναγνώστου, Δήμου Δ. 7, Καπετανάκης, Καζάκος, Κουκουνάς, Μοσχοβέλης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 9-21

Οκτάλεπτα: 1-3, 4-7, 2-4, 2-7.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Μητράκης, Βολτυράκης, Νικολαΐδης 1, Πολύζος, Αγιωργούσης 3, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 1, Παππάς, Αποστολάκης, Μπέτο 2, Μαζοκοπάκης 1, Κουμής, Κανδανολέων, Λεβεντάκης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Φάρκας 3, Φάρμερ 4, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 2, Μπιτσάκος 3, Καρούντζος 3, Αγόρτσας 2, Παπασηφάκης 3, Τοράκης, Λαδάς, Σαλτερής, Μυρίλος.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ - ΝΟ ΧΙΟΥ 8-8

Οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 1-1, 4-2.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Βενετόπουλος): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος 1, Στεργίου Δ., Ιωαννίδης 2, Μαρινάγης Χρ., Στεργίου Γ. 1, Βλιώρας, Γλούμης, Αράγια 2, Μαρινάγης Γ., Ιωάννου, Νάσιος, Μπομπός 1, Χαλάμ 1.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντσόκας): Χόλαντ, Μιμίδης Στ. 1, Γδύσης, Παππάς Κ. 1, Παππάς Αλ., Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Μαρουλάς, Κόλλιας, Καλαργυρός 2, Γαβαλάς Ι. 1, Καρακούρος Ιω., Καρακούρος Μιχ. 2, Αμπάζης.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • ΟΥΚ Βόλου - ΝΟ Χίου 8-8
  • ΝΟ Χανίων - ΓΣ Περιστερίου 9-21
  • Παναθηναϊκός - ΝΟ Βουλιαγμένης 5-11
  • Υδραϊκός - Πανιώνιος 11-12

Βαθμολογία

  1. Βουλιαγμένη 18
  2. Πανιώνιος 15
  3. Υδραϊκός 12
  4. Περιστερίου 12
  5. ΝΟ Χανίων 6
  6. Παναθηναϊκός 6
  7. ΟΥΚ Βόλου 1
  8. ΝΟ Χίου 1

Επόμενη αγωνιστική 20/11

  • ΝΟ Βουλιαγμένης - Υδραϊκός
  • Πανιώνιος - ΟΥΚ Βόλου
  • ΝΟ Χίου - ΝΟ Χανίων
  • ΓΣ Περιστερίου - Παναθηναϊκός
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ