Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Εύκολα ο Ολυμπιακός, σημαντικές νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Απόλλωνα

Ο Κώστας Μουρίκης με το σκουφάκι του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Μουρίκης με το σκουφάκι του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το 5/5 στον Α όμιλο της Α1 πόλο των ανδρών αφού επικράτησε 27-4 του Άρη. Σημαντικές νίκες πέτυχαν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλων.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το απόλυτο των νικών κάνοντας το «5 στα 5» στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε άνετα επί του Άρη με 27-4 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου της Α' φάσης.

Μεγάλο ντέρμπι με όμορφο θέαμα και συνεχείς ανατροπές έγινε στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή για την 5η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, ανάμεσα στον εδρούχο Απόλλωνα Σμύρνης και τον Εθνικό Πειραιά. Η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη στο φινάλε με 11-8 και να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Ομίλου με 12 βαθμούς (4 νίκες σε 5 αγώνες).

Οι κυανόλεκοι του Πειραιά μπήκαν μαχητικοί και βρέθηκαν να προηγούνται με 5-3 στο ημίχρονο. Οι Απολλωνιστές επανήλθαν, προηγήθηκαν με 8-7 στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά οι Πειραιώτες επέμεναν και ισοφάρισαν σε 8-8 στις αρχές του τέταρτου. Ο Απόλλων βελτιώθηκε σημαντικά στην άμυνα στα τελευταία λεπτά και βρήκε λύσεις με Γούνα, Σολανάκη, Γαρδίκα και ανέτρεψε υπέρ του το αποτέλεσμα για το τελικό 11-8.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο 36ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών η ΑΕΚ. Η Ένωση επιβλήθηκε εκτός έδρας με 12-6 επί του ΑΝΟ Γλυφάδας, για την 5η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έχει πλέον τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και με 12 βαθμούς ισοβαθεμεί με τον 2ο της βαθμολογίας Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα του Μάζη (που δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας) ήταν απόλυτη κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 8-7 επί του Παλαιού Φαλήρου στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου της Α' φάσης.

Οι Φαληριώτες προηγήθηκαν με 5-4 στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς έκαναν την αναπτροπή -με πολύ καλή άμυνα και τον τερματοφύλακά του Μανθογιάννη σε μεγάλη μέρα- και πέρασαν μπροστά με 8-6, λίγο πριν μειώσει το Φάληρο στο τελικό 8-7.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω καθυστερημένης άφιξης της αποστολής του Παλαιού Φαλήρου εξαιτίας της ομίχλης από το αεροδρόμιο.

Τα στατιστικά των αγωνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 27-4

Οκτάλεπτα: 5-1, 8-1, 7-0, 7-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Ράντοβιτς 2, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 6, Δερβίσης, Μουρίκης 2, Κολόμβος 5, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Γκίλλας 5, Μαθιόπουλος 2.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Μανώλης Γούναρης): Τσακίρης, Μπιτσάκης, Ζιούτας, Βικάτος 3, Γιώρτσιος, Αλιαπούλιος, Νάνος 1, Ζίτνικ, Παυλίδης, Πασματζής, Σαλογάνης, Κοστιτσένκοφ, Σαλαμάνης, Κουνέλας, Θεοχάρης.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 11-8

Οκτάλεπτα: 3-2, 0-3, 5-2, 3-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος, Γαρδίκας 1, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 1, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 3, Τσολακούδης, Σολανάκης 2, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 2, Βιτέλλας, Δερμιτζάκης 3, Μπεριστιάνος 2, Γκάτσος, Γαρδέρης, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Καραμπάτης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΕΚ 6-12

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-3, 2-4, 3-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης, Μαυρωτάς Λ., Δήμου Π. 1, Χατζηκυριακάκης, Δουρίδας, Γιαννόπουλος 1, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου 1, Φωτόπουλος, Μπρίκιτς, Μιγιούσκοβιτς 2, Ηλιόπουλος, Μπελέσης, Πούρος 1.

ΑΕΚ (Πέτρος Δεβερίκος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας 2, Κρουγιέστοβατς 3, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος 1, Τσιστράκης 1, Τσαταλιός, Παπάκος 1, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 2, Μανιουδάκης, Κορύζης, Μαυρωτάς Άρ, Ζώρζος.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • ΠΑΟΚ- Παλαιό Φάληρο 8-7
  • Ολυμπιακός - Άρης 27-4
  • Απόλλων Σμύρνης - Εθνικός 11-8
  • Γλυφάδα - ΑΕΚ 6-12

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 15
  2. Απόλλων Σμύρνης 12
  3. ΑΕΚ 12
  4. Εθνικός 9
  5. ΠΑΟΚ 6
  6. Παλαιό Φάληρο 3
  7. Γλυφάδα 3
  8. Άρης 0

Επόμενη αγωνιστική 13/11

  • 15:00 ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης
  • 15:00 Παλαιό Φάληρο - Άρης
  • 18:00 Εθνικός - Γλυφάδα
  • 20:00 ΑΕΚ - Ολυμπιακός


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ