ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Έκλεισαν με νίκες Βουλιαγμένη, Ολυμπιακός και Απόλλων

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δίχως να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα Βουλιαγμένη, Ολυμπιακός και Απόλλων έκλεισαν τις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο της Α1 πόλο των ανδρών με νίκες κόντρα σε Εθνικό, Παλαιό Φάληρο και ΟΥΚ Βόλου αντίστοιχα.

Με το απόλυτο των νικών και την πρωτιά (που είχε εξασφαλίσει από την προτελευταία αγωνιστική) ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών (που διεξήχθη μόνο με τον πρώτο γύρο) ο ΝΟ Βουλιαγμένης, κάτι που πετυχαίνει μετά από πολλά χρόνια.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας και θα μετάσχει στα πλέι οφ από τη δεύτερη φάση και έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Στη 13η και τελευταία αγωνιστική επικράτησε, στην έδρα της, του Εθνικού Πειραιά με 16-6. Στον αντίποδα, ο Εθνικός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του για φέτος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 3 β.

Οι σύγχρονοι «μπέμπηδες» του ΝΟΒ κυριάρχησαν κατά κράτος στον αγώνα και ο Κόλιαν είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει στο τελευταίο οκτάλεπτο του αγώνα μόνο τους νεαρούς παίκτες του. Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο Στάθης Καλογερόπουλος με 5 γκολ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς νίκησε εύκολα και το Παλαιό Φάληρο, με 22-8, για την 13η και τελευταία αγωνιστική και φεύγει για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου τερματίζουν 2οι με 36 βαθμούς και δεν θα παίξουν στην πρώτη φάση των πλέι οφ (όπως και ο πρώτος ΝΟ Βουλιαγμένης), αλλά θα περιμένουν τη δεύτερη. Στο μεταξύ, θα αναχωρήσουν αύριο Κυριακή (18/4) για την Όστια της Ιταλίας, όπου από τη Δευτέρα (19/4) θα αγωνιστούν στην τρίτη φάση των αγώνων των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη, το Π.Φάληρο στην πρώτη χρονιά του Δημήτρη Κραβαρίτη στον πάγκο έκανε φινάλε με 16 βαθμούς, ωστόσο περιμένει και υα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής καθώς διεκδικεί θέση στην 8άδα της τελικής κατάταξης, κάτι που θα τον στείλει στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακός στο ματς ο Γενηδουνιάς με 6 γκολ.

Την 11η νίκη του σε σύνολο 13 αγώνων και 8η συνεχόμενη πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης, που στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής (και τελευταίας) της Α1 πόλο των Ανδρών, στο κολυμβητήριο Γουδή, επικράτησε με 20-8 του 13ου της κατάταξης ΟΥΚ Βόλου.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας και είναι έτοιμη για τα πλέι οφ τα οποία θα ξεκινήσουν την προσεχή Τρίτη 20/4. Οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας είτε τον ΠΑΟΚ είτε τον Πανιώνιο με την πρόκριση στα ημιτελικά να κρίνεται στις δύο νίκες (Τρίτη 20/4, Πέμπτη 22/4 και αν χρειαστεί Σάββατο 24/4 οι αγώνες).

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Γούνας με 7 γκολ, ενώ απο 4 γκολ σκόραραν ακόμη οι Μοσκόφ και Σολανάκης. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων ο Γκανάτσιος με 5 γκολ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 16-6

Οκτάλεπτα: 4-1, 3-1, 6-1, 3-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Καστρινάκης 1, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Γούβης 2, Καλογερόπουλος 5, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης, Λόζινα, Μπάσιτς 3, Ανδρεάδης, Τσαταλιός 2, Βλάσσης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γαβαλάς, Ζωγράφος, Καραβιώτης, Μανδαλιός, Βαλλιανάτος, Παπαλουκάς, Πρωτοψάλτης 2, Χονδροκούκης 3, Πανταζόπουλος 1, Κόχειλας, Ρομπόπουλος, Κατσαγούνος, Κωνσταντόπουλος, Μπέλεσης, Καραμπάτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 22-8

Οκτάλεπτα: 5-1, 6-3, 6-1, 5-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 4, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 6, Αργυρόπουλος 4, Πρέκας, Δερβίσης 2, Κάκαρης 2, Μουρίκης 3, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Σύρμας, Γραμματικός, Μαθιόπουλος.

ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χαϊδόπουλος, Χούπερ 2, Παγουλάτος, Παπαδημητρίου, Ραμίρεζ 3, Δίπλαρος, Τσολακούδης 3, Αθυμαρίτης, Χαλυβόπουλος, Λιαπάκης, Σπηλιωτόπουλος, Γκαράνης, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ 20 -8

Οκτάλεπτα: 3-0, 4-1, 5-3, 8-4.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Δραγώνας, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Κίτσος, Χατζηκυριακάκης 3, Τοράκης 1, Μοσκόφ 4, Βιτέλλας, Μπόουεν 1, Γούνας 7, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 4, Καβουσανός, Φέγγος, Τροβάς.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Μπλάνας): Γρηγοριάδης, Δανιήλ 1, Γκανάτσιος 5, Δ. Στεργίου 1, Παπαβασιλείου, Χρ. Μαρινάγης, Αλευρόπουλος, Χαμίτης, Γ. Στεργίου 1, Νικολέρης, Νικηφορίδης, Κουφιδάκης, Νάσιος, Πετρόπουλος, Μπομπός.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ