ΠΟΛΟ

Α Εθνική πόλο γυναικών: Εύκολα η Βουλιαγμένη, 18-5 τη Γλυφάδα

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βουλιαγμένη δίχως να συναντήσει κανένα πρόβλημα επικράτησε 18-5 της Γλυφάδας και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει την πρωτιά στην Α Εθνική πόλο γυναικών.

Με την σκέψη στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό, εκεί όπου θα κριθεί και η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, η Βουλιαγμένη επικράτησε με ευκολία (18-5) της Γλυφάδας σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Απριλίου στο κολυμβητήριο του Λαιμού με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα της Γλυφάδας.

Το παιχνίδι, όπως μαρτυρά το σκορ, ήταν μια εύκολη υπόθεση για τα κορίτσια της Αντιόπης Μελιδώνη που σημείωσαν την 11η νίκη σε 12 παιχνίδια.

Από την αρχή του αγώνα οι φιλοξενούμενες μπήκαν δυνατά στο ματς και επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 6-1, ενώ στο ημίχρονο ο ΝΟΒ ήταν μπροστά με 10-3!

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία με την Αντώπη Μελιδώνη να βλέπει σχεδόν όλες τις παίκτριές της να σκοράρουν. Πρώτη σκόρερ ήταν η Ξενάκη με πέντε γκολ, ενώ για την Γλυφάδα τρία πέτυχε η Φουντωτού.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5–18

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 2-4, 2-3, 0-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (προπονητής Ορέστης Σαλάχας): Αρχοντάκη, Νίνου, Α. Γκίλλα 1, Γιαμπασάκου, Γρηγοροπούλου, Κόλλια, Αντωνιάδη, Κολιτσοπούλου, Φουντωτού 3, Γαλιατσάτου 1, Καρύτσα, Θωμοπούλου, Π. Γκίλλα, Κατσώνη, Ταχίρι.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (προπονήτρια Αντιόπη Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Κούλχαας 2, Ανδρεάδη, Μουστακαρία 2, Γιαννοπούλου 3, Ξενάκη 5, Νίνου 2, Διαμαντοπούλου, Γαρδέρη, Κώτσια 1, Κοντονή 2, Καϊάφα 1, Ε. Πατρα, Καλογεροπούλου, Σάντα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με οδηγό την Άννι Κλάπερτον , το κορίτσι από το Μάντσεστερ, η Λάρισα πέτυχε την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας υδατοσφαίρισης γυναικών κερδίζοντας σε αγώνα της 12ης αγωνιστικής που πραγματοποιήθηκε στην θεσσαλική πόλη την αντίστοιχη του Νηρέα Χαλανδρίου με 11 – 9.

Η Άννι Κλάπερτον πέτυχε 5 από τα 11 τέρματα του ΝΟ Λάρισας που με 7 βαθμούς δείχνει ικανός να σταθεί ανταγωνιστικά στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Νηρέας παρέμεινε στους 16 βαθμούς και απώλεσε πολλές από τις ελπίδες που είχε για την διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Λάρισας έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και σημείωσε εννέα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 9-5.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 11-9

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 2-1, 0-3.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (προπονητής Γιάννης Θεοχάρης): Καζάνα, Κόκκινου, Τουλουμτζίδου, Τζελέπη 1, Μ. Καρυπίδου 2, Μάστορη, Κολτσίδα 1, Πετάση, Μανιάτη, Χασιώτη, Κλάπερτον 5, Ζοφώλη, Η. Καρυπίδου 2.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (προπονητής Ανέστης Πεσματζόγλου): Λάζαρη, Σ. Κοβάτσεβιτς, Μπογκατσένκο 1, Μαυρωτά 2, Κουτσάφτη, Ν. Κοβάτσεβιτς 1, Ρουσσάκη, Πάτερου, Κανελλοπούλου, Μπόβαλη, Αγγελίδη 3, Παναγιότι, Κάσσαρη 1, Νιαρχάκου 1, Κονταλέξη.

Η ΝΕΠ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ 9-8 ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας υδατοσφαίρισης γυναικών. Στο κολυμβητήριο Αντώνης Πεπανός της Πάτρας η τοπική ΝΕ Πατρών επικράτησε 9-8 του Πανιωνίου σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ήταν η τρίτη νίκη της ΝΕΠ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Σακαλή έφτασε στους 9 βαθμούς και διατηρήθηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι είχε αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ. Οι Πατρινές προηγήθηκαν με 4-2 στο ημίχρονο, αλλά τα κορίτσια του Τάσου Παπαναστασίου αντέδρασαν και στο 24ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με 7-6. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε η Διονυσία Κουρέτα μόλις 1.21 πριν την λήξη της συνάντησης.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 2-5, 3-1.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (προπονητής Κώστας Σακαλής): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Σινεμόγλου, Μ. Μπαλάτσα 1, Τσιμάρα 1, Μανέτα, Ν. Μπαλάτσα, Μιχαηλίδου, Μοίραλη 1, Ζαφειράκη, Ευδοκία Τσιμάρα 2, Κουρέτα 4, Γιαννακοπούλου, Ντάσιου, Πουλοπούλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (προπονητής Τάσος Παπαναστασίου): Τζουρκα 1, Σαφέτη 2, Πουστινίκοβα 1, Αποστολίδου, Κούβδου, Λαζάρου, Πετεινάτου, Μαλλιαρού, Δ. Παπαναστασιου 1, Δουρέκα 1, Α. Παπαναστασιου, Ζερβού 2, Ξανθοπούλου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ

Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι στην Βουλιαγμένη, τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, ο Εθνικός Πειραιά επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας υδατοσφαίρισης γυναικών. Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη επικράτησε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της ΑΕΚ 14 - 6 σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά το απόγευμα της Πέμπτης 22 Απριλίου.

Η ΑΕΚ αντιστάθηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο (6-4). Με τη νίκη αυτή ο Εθνικός έφτασε στους 24 βαθμούς και διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας από τον Νηρέα Χαλανδρίου που βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς. Η ΑΕΚ παρέμεινε με 14 βαθμούς στην 7η θέση.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΕΚ 14-6

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 5-0, 3-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ (προπονητής Κώστας Φιτσανάκης): Σωτηρέλη, Ρακιντζή 1, Κωνσταντοπούλου, Ελληνιάδη 3, Μαμόγλου 2, Μπερίκου, Χατζηκυριακάκη 1, Λογοθέτη 3, Πεττα 1, Δούλη 2, Γκοτζιά, Ζαφειράκη, Χέλμη 1, Καραμπέτσου, Παναγιωτοπούλου.

ΑΕΚ (προπονήτρια Κική Λιόση): Τσουρή, Δρένιου, Α. Λούδη, Ε. Λούδη 2, Πατερου, Μαστρόκαλου 1, Μπενέκου 2, Στρατιδάκη 1, Ζοφώλη, Μπαλωμενάκη, Παντελίδου, Γροζοπούλου, Λαβί, Τσόπελα, Παναρετου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ