ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλασία: Τέταρτος ο Βολικάκης στο σκρατς, διεκδικεί μετάλλιο ο Μπρέτας

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης, Χρήστος Βολικάκης
Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης, Χρήστος Βολικάκης PANTELIS ZERVOS

Ο Χρήστος Βολικάκης τερμάτισε στην τέταρτη θέση του σκρατς, ενώ ο Σωτήρης Μπρέτα προκρίθηκε στα ημιτελικά του ατομικού σπριντ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Μια ανάσα από ένα ακόμα μετάλλιο βρέθηκε ο Χρήστος Βολικάκης. Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης κατέκτησε τελικά την 4η θέση, στο σκρατς (15 χλμ. – 60 γύροι), στην σημερινή (Πέμπτη 12/11) δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας Ανδρών – Γυναικών που γίνεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Να θυμίσουμε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έχει στο ενεργητκό του 4 μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Το χρυσό πήρε ο Πορτογάλος Ιούρι Λεϊτάο, το ασημένιο ο Ουκρανός, Ρόμαν Γκλάντις και το χάλκινο ο Βρετανός Ολιβερ Γουντ.

ΚΥΝΗΓΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΜΠΡΕΤΑΣ

Την ίδια ώρα ο Σωτήρης Μπρέτας παλεύει για ένα ακόμα μετάλλιο αυτή τη φορά στο ατομικό σπριντ. Ο 30χρονος ποδηλάτης στα προημιτελικά επικράτησε κόντρα στον Γκαστόν Χουάν Περάλτα με 2/2 νίκες και την Παρασκευή (13/11) θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντένις Ντιμιτρίεφ.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή με ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό. Μεταξύ άλλων έχει ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τρία χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια και ένα χρυσό σε παγκόσμιο.

Καλή εμφάνιση και από την Αργυρώ Μηλάκη που κατέκτησε την 10η θέση στο αγώνισμα του αποκλεισμού γυναικών.

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ με τους Σωτήρη Μπρέτα, Κωνσταντίνο Λιβανό και Γιάννη Καλογερόπουλο, ενώ ο Ζαφείρης Βολικάκης που ήταν 6ος στο αγώνισμα αποκλεισμού των ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ