SERIE A

Λάτσιο - Ρόμα 3-2: Γαλάζιο το Derby della Capitale με τον Πέδρο να τιμωρεί τον Μουρίνιο

Ο Πέδρο της Λάτσιο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρόμα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Πέδρο της Λάτσιο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρόμα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Η Λάτσιο πήρε το ντέρμπι της πρωτεύουσας με αντίπαλο τη Ρόμα, σε ένα χορταστικό 3-2 στο "Ολίμπικο". Γκολ ο Πέδρο κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Η Λάτσιο μπήκε πολύ δυνατά στο Derby della Capitale για την 6η αγωνιστική της Serie A, βρήκε δύο γρήγορα γκολ και τελικά κράτησε τη νίκη απέναντι στη Ρόμα. Το τελικό 3-2 μείωσε την "ψαλίδα" των δύο ομάδων στον ένα βαθμό, με τον πρώην επιθετικό των "τζιαλορόσι", Πέδρο, να συνεισφέρει σε αυτό με δικό του γκολ και να τιμωρεί τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε ένα 20λεπτο είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Μία υπέροχη σέντρα του Φελίπε Άντερσον στο 10ο λεπτό για τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κατέληξε στα δίχτυα με κεφαλιά του Σέρβου μέσου. Λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφυγαν ξανά στην κόντρα και ο Τσίρο Ιμόμπιλε τροφοδότησε τον Πέδρο, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0.

Ο μέχρι πρότινος επιθετικός της Ρόμα έγινε μόλις ο 2ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει με τη φανέλα και των δύο ομάδων στο ίδιο έτος. Ο πρώτος ήταν ο Άρνε Μπενγκτ Σέλμονσον, ο οποίος το είχε πετύχει το 1958. Για να συμβεί αυτό, ο Μουρίνιο έπρεπε να αφήσει τον Πέδρο να φύγει ως ελεύθερος από τους "τζιαλορόσι". αφού δεν το χρειζόταν για τη γραμμή κρούσης του.

Στα τελευταία λεπτά του 1ου ημιχρόνου ο Ιμπάνεζ μείωσε με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να λέει χαρακτηριστικά "calma, calma" στους παίκτες του. Αυτοί ηρέμησαν μεν, όμως δεν κάλυψαν τα κενά στην άμυνα. Στο 63ο λεπτό μία υπέροχη κάθετη μπαλιά για τον Ιμόμπιλε έβγαλε τον Ιταλό επιθετικό στην κόντρα. Απέφυγε με ντρίμπλες τον Τζιανλούκα Μαντσίνι, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Άντερσον κι αυτός έκανε το 3-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ζαν Ντανιέλ Ακπά Ακπρό ανέτρεψε τον Νικολό Τζανιόλο και ο Ζορντάν Βερτού μείωσε στο γκολ.

Η εστία της Λάτσιο πέρασε δύσκολες στιγμές στα τελευταία λεπτά, όμως ο Πέπε Ρέινα κράτησε τη νίκη και έδωσε την ευκαιρία στον Μαουρίτσιο Σάρι να πανηγυρίσει με τον αετό της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο Μουρίνιο μάζευε τους παίκτες του στο κέντρο για να τους παρηγορήσει.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικης στη Serie A

Τα highlights της αγωνιστικής

Σπέτσια - Μίλαν 1-2

Ίντερ - Αταλάντα 2-2

Τζένοα - Βερόνα 3-3

Γιουβέντους - Σαμπντόρια 3-2

Ουντινέζε - Φιορεντίνα 0-1

Σασουόλο - Σαλερνιτάνα 1-0

Έμπολι - Μπολόνια 4-2

Η βαθμολογία της Serie A

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΤΣΙΟ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ