ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πινγκ πονγκ: Αποκλεισμός για τον Γκιώνη που βρέθηκε έναν πόντο μακριά από την πρόκριση

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Παναγιώτης Γκιώνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο SPORTSIMAGES.GR

Μετά από τρομερό παιχνίδι ο Παναγιώτης Γκιώνης ηττήθηκε 4-3 από τον Κορεάτη Γιουνγκσίκ Τζέουνγκ (Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη) αν και βρέθηκε έναν πόντο μακριά (έχασε οκτω match points) από μία σπουδαία πρόκριση.

Τρομερό ματς παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Γιουνγκσίκ Τζέουνγκ για το Ολυμπιακό τουρνουά. Ο Κορεάτης ήταν εκείνος που πήρε την πρόκριση με 4-3, ενώ ο Γκιώνης βρέθηκε μόλις έναν πόντο μακριά από μια τεράστια πρόκριση.

Ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής, προηγήθηκε με 3-1 game και 10-4, όμως έχασε έξι match point σε εκείνο το σημείο, ενώ συνολικά είχε οκτώ χαμένες ευκαιρίες να κλείσει το ματς.

Ο αγώνας: Ο Παναγιώτης Γκιώνης μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 3-0. Ο 41χρονος πρωταθλητής κατάφερε να ξεφύγει γρήγορα στο σκορ, προηγήθηκε με 10-5 και τελικά έκλεισε το πρώτο game με 11-7.

Στο δεύτερο game ο Γκιώνης μπήκε ξανά δυνατά και προηγήθηκε με 4-1, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με επί μέρους 5-0 ο Τζέουνγκ γύρισε την εικόνα του αγώνα και στη συνέχεια έφτασε στο 1-1 με 11-7.

Στο τρίτο game οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι τα μισά του. Ο Γκιώνης κατάφερε σε εκείνο το σημείο να χτίσει μια μικρή διαφορά και να κατακτήσει το game με 11-8 κάνοντας το 2-1.

Game ανατροπών ήταν το τέταρτ. Εκεί ο Γκιώνης κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά και να προηγήθεί με 6-3, αλλά ο Τζέουνγκ επέστρεψε και έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του game αφού προηγήθηκε με 10-8. Εκεί μίλησε η μεγάλη κλάση του Γκιώνη ο οποίος με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έκανε το 3-1.

Στο πέμπτο game ο Γκιώνης βρέθηκε μία ανάσα από την πρόκριση, αλλά ο Κορεάτης έκανε μια τεράστια ανατροπή. Ο 41χρονος πρωταθλητής προηγήθηκε με 10-4, αλλά ο Τζέουνγκ κατάφερε να κλείσει το game με 12-10.

Ο τρόπος με τον οποίο έφερε... τούμπα το πέμπτο σετ ο Ζέουνγκ, επηρέασε ψυχολογικά τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος δεν είχε σχεδόν καμία... αντίδραση στο έκτο σετ, το οποίο κι έχασε σχετικά γρήγορα (9 λεπτά) με 11-6.

Στο έβδομο και τελευταίο σετ ο Γκιώνης «ανασυγκροτήθηκε», αυτοσυγκεντρώθηκε και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (4-1 και 5-2). Ο Ζέουνγκ κατάφερε να «απαντήσει», ανέτρεψε το σκορ και έφτασε το σετ στο 8-6. Ο Γκιώνης δεν τα παράτησε, έκανε ένα δικό του σερί με 3-0, για να ακολουθήσει νέα ισοφάριση του Νοτιοκορεάτη με το ματς να φτάνει στο 10-10 και στην... κόψη του ξυραφιού, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής είχε «σβήσει» το πρώτο ματς-μπολ του Ζέουνγκ. Ο Γκιώνης προηγήθηκε με 11-10 και 12-11, αλλά και πάλι ο Ζέουνγκ είχε τις «απαντήσεις» κι αυτή τη φορά έφτασε ως το 14-12, τελειώνοντας το σετ και το ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε αποκλειστεί στις δύο τελευταίες Ολυμπιάδες στη φάση των «32». Το 2012 στο Λονδίνο ηττήθηκε στο παιχνίδι που έχει «σημαδέψει» την καριέρα του από τον Ιάπωνα Κισικάουα με 4-3, χάνοντας ψηλή μπάλα σε ματς μπολ, ενώ το 2016 στο Ρίο έχασε από τον Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία) με 4-1, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μικτό στο Τόκιο 2020.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ