ΣΤΗΛΕΣ

Στο Μόναχο πέσαμε πάνω σε... συμμαθήτρια του Μπάγεβιτς!

Στο Μόναχο πέσαμε πάνω σε... συμμαθήτρια του Μπάγεβιτς!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περιμένοντας στο αεροδρόμιο του Μονάχου για να πετάξουμε για το Σαράγεβο, μια κυρία που μένει στο Τορόντο και πήγαινε στο Μόσταρ, ζήτησε να την βοηθήσουμε με το wi-fi και κατέληξε να μιλάμε για τον συμμαθητή της στο δημοτικό, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Πολλές φορές συναντάς ανθρώπους στη ζωή σου, που δεν έχεις ιδέα για το τι θα σου πουν. Δεν τους ήξερες πριν, το πιθανότερο είναι να μην τους ξαναδείς και ποτέ σου. Εκείνες οι στιγμές όμως που συζητάς μαζί τους, μπορεί να βγάλουν και... έκπληξη.

Περιμένοντας, λοιπόν, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, προκειμένου να πετάξουμε για το Σαράγεβο, όπου ήταν η βάση μας για τον αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία στην Ζένιτσα, τρεις κυρίες που κάθονταν λίγο πιο δίπλα, ζήτησαν ευγενικά βοήθεια με το wi-fi του αεροδρομίου. Μετά, ακολούθησαν και άλλοι που είχαν ανάλογο πρόβλημα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Αποστολή στη Ζένιτσα: Νίκος Συριώδης

Η μια κυρία εξ αυτών, ονόματι Aida Puzic, πετούσε για το Σεράγεβο όπως μας είπε και από εκεί για το Μόσταρ. Μένει εδώ και 20 χρόνια στο Τορόντο και πάει συχνά πυκνά στην γενέτειρά της. Είχε επισκεφτεί και την Αθήνα πριν 30 χρόνια, την είχε λατρέψει, αλλά δεν ήθελα να της χαλάσω την ωραία εικόνα με το πώς είναι σήμερα η πρωτεύουσα και την άφησα στις παλιές της αναμνήσεις.

Μόλις μας ανέφερε το Μόσταρ, της είπαμε ότι από εκεί είναι και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αμέσως σχηματίστηκε ένα πελώριο χαμόγελο στο πρόσωπό της. Ήταν συμμαθητές στο δημοτικό, στην ίδια πόλη μεγάλωσαν και μας τον ανέφερε η ίδια από μόνη της ως "Πρίγκιπα του Νερέτβα". Μόλις, δε, είδε και φωτογραφίες του από το πώς είναι σήμερα ο Ντούσκο, μας έλεγε "δεν έχει αλλάξει καθόλου!".

Μας είπε για το πόσο ωραίος άνδρας ήταν από νέος, της δείξαμε και φωτογραφία από το 1974 και την έπιασε μια νοσταλγία από εκείνα τα χρόνια. Μας έκανε και κίνηση ότι ήταν πάντα καλοστεκούμενος, αγέρωχος και σοβαρός, στοιχεία που χαρακτηρίζουν ως σήμερα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ήξερε ότι είναι παντρεμένος και με την Μπέγκα, δεν χρειάστηκε να της πούμε το παραμικρό για την οικογενειακή του κατάσταση. Γνώριζε λεπτομέρειες...

Αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια και τόνισε πως όσες φορές τον είδε από τότε που ήταν μικροί, δεν είχε αλλάξει καθόλου. Πως πήγαινε στο Μόσταρ και δεν είχε το σταριλίκι και την αλλαγή χαρακτήρα που πολλοί έχουν μόλις γίνονται επιτυχημένοι. Αν μη τι άλλο, ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για την ίδια, μας έδειξε και φωτογραφίες της από εκείνα τα χρόνια στην γενέτειρά της.

Υ.Γ. Μέσα στο αεροπλάνο, μας έπιασε την κουβέντα ένας εκδότης και ενίοτε συγγραφέας, που μένει μόνιμα στην Αγγλία (όχι Άγγλος πάντως), ο οποίος πήγαινε για δουλειά στο Σεράγεβο και θυμήθηκε τον Γιώργο Σαμαρά από τότε που έπαιζε στην Σκωτία, αλλά μας είπε και μπόλικες άλλες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Από τον Λεβ Γιασίν που τον θυμόταν μικρός, μέχρι το γιατί η Αγγλία δεν θα επαναλάβει ποτέ τον άθλο του 1966.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ