ΣΤΗΛΕΣ

Σπόρτινγκ εναντίον Μπενφίκα: "Τους πόνεσε που νικήσαμε τον Ολυμπιακό!"

Σπόρτινγκ εναντίον Μπενφίκα: "Τους πόνεσε που νικήσαμε τον Ολυμπιακό!"

Λάβρος ο εκπρόσωπος Τύπου της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας εναντίον της Μπενφίκα, καταφέρθηκε εναντίον των "Αετών" για πολλά θέματα, κυρίως όμως, διότι επιχειρήθηκε να υποτιμηθεί η εκτός έδρας νίκη της επί του Ολυμπιακού.

Οτι Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας δεν έχουν και την καλύτερη σχέση ως clubs, δεν συνιστά είδηση. Συντοπίτισσες, ανταγωνίστριες, Ζόρζε Ζεσούς (πρώην προπονητής της Μπενφίκα), πολλά τα σημεία τριβής και αιχμής.

Εδώ και καιρό, ωστόσο, η ένταση έχει οξυνθεί πολυεπίπεδα. Κι' αυτό, διότι - σε γενικές γραμμές - η Σπόρτινγκ θεωρεί πως οι "Αετοί" είναι... καθεστώς στην πορτογαλική Λίγκα. Με τα media υπέρ της, με τα "νήματα" δικά της, με τις διαιτησίες ευνοϊκές προς την ομάδα του Ανδρέα Σάμαρη.

Τα "Λιοντάρια" δεν κουβαλούν ούτε τους εγχώριους, ούτε τους ευρωπαϊκούς τίτλους της Πόρτο και της Μπενφίκα. Είναι - θεωρητικά - ο τρίτος "πόλος" στο πορτογαλικό πόδόσφαιρο, έχοντας αναδείξει παικταράδες στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, με κορυφαίο όλων τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Και... έλαχε σ' αυτή την πρώτη αγωνιστική του Champions League να νικήσει μόνο η Σπόρτινγκ εκ των τριών. Και μάλιστα εκτός έδρας, ενώ Μπενφίκα (1-2 από την ΤΣΣΚΑ) και Πόρτο (1-3 από την Μπεσίκτας) ηττήθηκαν εντός έδρας. Επιπλέον: νίκησε τον Ολυμπιακό, εναντίον του οποίου Μπενφίκα και Πόρτο πολλάκις έχουν αποτύχει στην Αθήνα και στο Φάληρο. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό δεν... μπόρεσαν κάποιοι να το χωνέψουν, δίνοντας πάτημα στον εκπρόσωπο Τύπου της Σπόρτινγκ.

"Βλέπουμε τους εκφραστές του καθεστώτος, μετά την ήττα της Μπενφίκα από την ΤΣΣΚΑ, να λένε ότι ο Ολυμπιακός ήταν η πιο ανίσχυρη από τις αντιπάλους των πορτογαλικών ομάδων. Από το 1973 και μετά καμία πορτογαλική ομάδα δεν είχε νικήσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Η Σπόρτινγκ ήταν απόλυτα ανταγωνιστική και αυτή τη χρονιά αξίζει τα πάντα. Ήδη παρατηρούμε ότι αυτό το καλό μομέντουμ της ομάδας μας πονάει πολλούς" είπε ο Nuno Saraiva στο επίσημο κανάλι της ομάδας, όπου δεν δίστασε να εκτοξεύσει ουκ ολίγα φαρμακερά βέλη εναντίον της Μπενφίκα.

Και για τον ομόλογό του της Μπενφίκα και για τις κατηγορίες της πρωταθλήτριας εναντίον της Πόρτο στο κανάλι των "Αετών" (παρουσίασε λίστα των πιο "διεφθαρμένων" ομάδων με την Πόρτο στην τρίτη θέση!), ακόμη και για τη χρήση του VAR στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και όσα λέγονται για τη διαιτησία από το Benfica TV. Χρησιμοποιώντας και τη λέξη "προπαγάνδα"!

Όπως καταλαβαίνετε, συμβαίνουν κι αλλού πολλά που βλέπουμε στην Ελλάδα μεταξύ των "μεγάλων" κατά καιρούς... Και πιθανότατα αυτός ο "πόλεμος" θα συνεχιστεί εφέτος. Τρεις καλές ομάδες για τον τίτλο, όλες στους ομίλους του Champions League, απίθανο να μην βρεθούν αφορμές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ